Operaatio palapelin puuttuvien palojen askartelu

Ei ole lainkaan tavatonta, että kun olet juuri saamassa palapeliäsi valmiiksi, huomaat siitä puuttuvan yhden ainokaisen palan ja sekös harmittaa ja suututtaa!  Puuttuvia paloja voi toki koittaa kysellä valmistajalta, mutta ne voi yhtä hyvin tehdä itsekin. Niin minä ainakin teen.

Tässä kaunokaisessa oli kyllä palaset tallella kun se tehtiin, mutta pienen onnettomuuden (= seinältä putoamisen) myötä kolme palaa on joutunut hukkaan.

Tästä siis lähdettiin liikkeelle...


Ihan ensimmäisenä on toki ihan kätevää kerätä projektiin tarvittavat välineet. Niitä ovat jokin sopiva pahvinpala, esim. paperilehtiön taustapahvi, kynä, sakset, vesivärit/tussit, tai millä tahansa haluatkaan taiteellisen osion suorittaa.

Tokaksi piirretään puuttuvat palat. Se sujuu kätevästi pujottamalla pahvi palapelin alle ja piirtämällä puuttuvien palojen reunojen myötäisesti.
Kolmanneksi voit joko heti leikata palaset irti, tai maalata ne ensin. Itse yleensä tykkään maalata ensin. Sitten sen leikkaamisen kanssa kannattaa olla tarkka, ettei mene leikkaamaan liikaa. Ei ole kivan näköstä jos siellä on koloja.


No sitten kun palaset on maalattu ja leikattu ne on hyvä laittaa paikalleen. Mikäli tahtoo ja jaksaa voi vielä maalailla ja paikkailla. (Itsehän en jaksanut.) Kun palaset on kuivia, voi ne lakata vielä läpikuultavalla kynsilakalla, notta siihen saa vähän kiiltoa. Sitten vaan ihastellaan. Mieluiten toki katsellaan vähän kauempaa, ettei omatekoiset palaset pistä heti silmään.


...ja tähän päädyttiin.


Viimeisenä silauksena pistän kehykset takaisin paikoilleen ja lahjon miähen laittaan sen seinälle.

Päivän positiivisuuspläjäys: MEILLE TULI TÄNÄÄN SÄNKY! ♥♥: Tintti

Kommentit

Suositut tekstit