Tässä elämä on

Ihmiset ovat läpi vuosisatojen miettineet elämän tarkoitusta. Onko sitä? Onko elämällä todellakin jokin tarkoitus? Mitä elämä on? Oppimista ja opettamista. Me koulutamme itseämme, jotta pääsisimme töihin,teemme töitä saadaksemme rahaa, jotta voisimme maksaa elantomme. Me syömme, nukumme, opiskelemme ja työskentelemme, me lisäännymme, ettemme kuolisi sukupuuttoon. Tuhoamme luontoa ja rakennamme, koska on valtava tarve kehittyä, mutta mitä varten?

Meillä jokaisella on oma elämämme ja jokainen päättää itse, miten elämänsä elää. Mutta eihän kenenkään elämä ole ainoastaan hänen omansa.

Elämän tarkoitus on sisäistettynä mietelauseisiin, painettuna paitoihin ja postikortteihin, se on jokapäiväisissä kliseissä ja aforismeissa. Elämä on kuin mutkikas polku, et tiedä mitä seuraavan mutkan takana on, ylä- vai alamäki. Vei polku minne tahansa, päädymme aina samaan, kuolemaan.

Meille jokaiselle on siis suotu elämä, meidän jokaisen kohtalomme on kuolla. Selvä. Mutta miten meidän pitäisi kuluttaa ne päivät ennen kuolemaamme? Tulisiko meidän pyrkiä nauttimaan siitä? Sanotaan, että jokainen päivä pitäisi elää kuin se olisi viimeinen, sillä jokin niistä on. Pistetäänkö elämä risaiseksi? Tuhlataan, ostetaan kalliita hienoja tavaroita, tutustutaan hienoihin ihmisiin, pidetään hauskaa ja niin edelleen. Tai sitten voimme tehdä kaiken toisin. Mitä iloa on työskennellä koko ikänsä ja juuri kun huomaat saaneesi jotakin aikaiseksi, se viedään sinulta pois. Juuri kun alat nauttimaan, saatat jäädä auton alle ja kuolla. Aika ironista, eikö teidän mielestänne?
Kyllä te vietätte elämää! Korjaatte, puuhaatte ja hypitte aamusta iltaan. Mokoma hosuminen voi olla vaarallista. Johan sitä masentuu kun vain ajatteleekin kaikkia niitä jotka tekevät työtä ja raatavat. Ja mitä hyötyä siitä on.
Eräs sukulainen luki trigonometriaa tuntokarvansa lerpalleen, ja kun hän oli oppinut kaiken, tuli Mörkö ja söi hänet suuhunsa. Joopa joo. Mörön vatsassa hän sitten lojui niin erinomaisen viisaana!
- Juksu
Mutta tietenkin me voimme päättää elämästämme. Elämä on täynnä valintoja ja ne alkavat heti herättyämme. Voimme ajatella kaiken hyvin negatiivisesti ja päättää, että tänään kaikki menee pieleen, tai voimme ajatella positiivisesti ja nauraa elämän pienille ja suurille kommelluksille ja ottaa niistä opiksemme. Se on niin yksinkertaista. Se on lähes aina juuri niin yksinkertaista.

Entä jos emme näe elämällämme mitään tarkoitusta? Entä jos emme näe mitään syytä elää? Tulisiko meidän silloin päättää itse päivämme?

Miks kysyt, miten käytän päivät jotka vielä saan. Tiedätkö, mitä sieltä jostain sitten edes tilataan? Enkä opi sanomaan, et kaipaan, vaikka pyydätkin. Joka tapauksessa kaikenlaista annetaan.

Kommentit

 1. http://www.youtube.com/watch?v=t3-MUf1r4do - En nyt tiedä, että onko tää sellasta musiikkia mitä sietäisit, mutta postaan senkin uhalla. Liittyy aiheeseen, tykkään itse lyrikoista kovasti. :)

  VastaaPoista
 2. Oih. Tämäpä sattui, kuuntelinkin ko. artistin muita kipaleita tossa päivemmällä. Hieno kipale kieltämättä. :>

  VastaaPoista
 3. "Elämä on kuin mutkikas polku, et tiedä mitä seuraavan mutkan takana on, ylä- vai alamäki. Vei polku minne tahansa, päädymme aina samaan, kuolemaan."

  On minun kirjoittama aforismi. Kirjoitin sen noin 17 vuotta sitten eräälle aforismisivulle. Joitakin vuosia sitten yllätyin, kun huomasin sen levinneen netissä. Kukaan ei vain tunnu tietävän sen alkuperää. Tänne nyt päätin ilmoittaa, että sen on kirjoittanut minä eli Jacke.

  =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Mukavaa, että ilmoittauduit. Olenkin aikoinaan yrittänyt etsiä sen alkuperäistä kirjoittajaa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit