Hei, mitä mulle kuuluu? Hei, mä kuinka pärjäilen?

Eilen kävin taas pyko(logi)n kanssa juttelemassa. Johtuneeko siitä, että pahistelin aamusella ja omatoimisesti nostin lääkitystäni pärjätäkseni päivän sosiaalisista haasteista paremmin, mutta pystyin puhumaan avoimemmin, kuin ennen.

Psyko sai mut jopa nauramaan, kun keskusteltiin tosta mun koirahoidokistani ja sen sisäsiisteydestä. (Sen sisälle pissimminen oli kiristänyt sekä mun, että miehen hermoja, joten sisäsiistiksi oppiminen on ollut vähintäänkin helpotus.)

Käytiin me läpi sitten niitä ikäviäkin asioita. En yleensä tykkää avautua täysin vieraille parisuhteestani, sillä aina tulee sellainen olo, ettei kukaan edes yritä ymmärtää. Psyko ymmärsi. Se tiesi, että vaikka tähän suhteeseen on mahtunut paljon ikävyyksiä ja suruja, niin myös hyviä asioita on täytynyt olla paljon.

Toisaalta se kyllä muistutti, että olis hyvä jos pystyttäisiin puhumaan asioista. Olen siitä kyllä ihan samaa mieltä ja toivoisin todella, että voisinkin kertoa varsinkin kaikki mieltä painavat ja terveyttäni koskevat asiat miehelle. En vain uskalla, koska tuntuu, ettei ne asiat jää meidän välisiksi. Sen takia varmaan ollaankin oltu vähän etäisiä tässä viime aikoina. En uskalla luottaa niin paljon kuin pitäisi, enkä antamaan läheisyyttä niin paljon kuin mies tarvitsisi. Ahdistaa ja väsyttää liikaa.

Sen sijaan asia mistä en kyennyt edelleenkään puhumaan edes psykon kanssa oli koulukiusaaminen. Jotenkin haluaisin vaan unohtaa koko asian. Ei mennyttä voi muuttaa, joten miksi surra? No tietenkin siksi, että kiusatuksi tuleminen jätti niin kivat traumat, etten edelleenkään usko juuri kenenkään oikeasti tahtovan minulle pelkkää hyvää. Olen varuillani lähimmäisienkin ystävieni seurassa ja tulen liian tietoiseksi kaikista kehoni liikkeistä. En voi katsoa ketään silmiin. Ahdistaa ja pelkään tulevani arvostelluksi, vaikkei todellista syytä pelkoon olisikaan. Psyko kysyi olinko puhunut kiusaamisesta koskaan siskolleni. En ollut. Miksen? Sitä en tiennyt itsekään.

♥: Tintti


Kommentit

Suositut tekstit