Koiraihmiset vs. kissaihmiset

Sammutin jo koneen ja olin aikeissa mennä nukkumaan, mutta rupes keittää niin pahasti yli, että pakko avautua. Mua ärsyttää ihmiset, jotka luulee tietävänsä kaikesta kaiken, puuttuu toisten asioihin ja niillä on jokin ihan käsittämätön tarve päteä joka asiassa - varsinkin sellaisissa mistä ne ei mitään tiedä.

Näin lähiesimerkkinä mua kiinnostais kauheesti tietää, että miksi jotkut, (huom jotkut, eivät tietenkään kaikki) kissaihmiset puuttuvat koiran koulutukseen? Sellainenkin joka ei tiettävästi ole ikinä omistanut koiraa, eikä liiemmin edes pidä koirista. Saatika sitten, että tietäisi yhtään mitään koirista ylipäätään?

Esimerkiksi jos koira pissaa "vahingossa" (esim. ilopissa) sisään, niin ei ihan kauheasti auta raivota sille, koska vaarana on, etä se rupeaa pissaamaan piiloon. Hienona esimerkkinä eräs ihanuus, joka pissasi kenkään, kun sitä tarpeeksi monta kertaa toruttiin. *Vahingoniloa*. Sitäpaitsi jokaisella koiralla menee se oma aikansa sisäsiistiksi oppimiseen. Ei ole olemassa mitään sääntöä, että jokainen koira olisi sisäsiisti puolivuotiina, vaan siihen voi mennä ihan hyvin vuosikin.

Toisekseen ei auta yhtään mitään torua koiraa kaksi minuuttia sen JÄLKEEN, kun se on tehnyt jotain. Ei koira osaa ajatella, kuin ihmiset ja yhdistää vanhoja asioita tähän hetkeen. Se yhdistää torun juuri siihen mitä se on sillä hetkellä tekemässä. Niin, että ihan turhaa haukkua koiraa sen takia tyhmäksi, jos itse tekee väärin. Vielä tyhmempää on lyödä koiraa. Sitten sitä ihmetellään, että miksi koirista tulee häiriintyneitä. Tottakai ne jossain vaiheessa purasee takasin, jos niitä hakkaa! Että ihmiset osaa välillä olla idiootteja. Pistää vihaksi!

Tosiaan tämä avautuminen lähti ihan siitä, että meillä on miehen kanssa vähän erimielisyyksiä tuon mun hoidokkini suhteen. Epäilijöille tiedoksi, se on vallan sisäsiisti koira, mitä nyt sattui pari vahinkoa, kun reppanalla oli pissatulehdus. Nyt tuo mussukka on kuitenkin taas terve ja hyvä niin! ♥

Hoidokkiani vielä kehuakseni (koska se on niin mussukka) täytyy sanoa, että oon ihan tyytyväinen mitä sen tottelevaisuuteen tulee. Se osaa mm. istua, odottaa, antaa kumpaakin tassua ja mennä maahan. Se tietää mitä tarkoittaa ei ja osaa olla nätisti hihnassa, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Nätisti se kyllä aina on, mutta välillä se innostuu touhottamaan ja tutustumaan uusiin tuttavuuksiin hyvinkin innokkaasti, joka sille suotakoot - pentuhan se kuitenkin vielä on, eikä iloa ihmisiltäkään kielletä. Ja lapsia se osaa tervehtiä tosi nätisti hyppimättä niitä vasten.

Meidän naapurin rouva on n. 2v lapsensa kanssa ihan rakastuneita tuohon ruttunaamaan. On kuulemma niiden päivän kohokohta kun pääsevät moikkaamaan koiraa. :')♥

Se, että se makaa ja tuhisee sohvalla pää mun kainalossa ei tee siitä tyhmää, tai tottelematonta vaan sen takia, että miehen mielestä koiran paikka ei ole sohvalla. (Jostain syystä kissat sais kyllä maata vaikka ruokapöydällä, "koska niitä ei voi kouluttaa". Pötyä sanon minä!) Mikäli koira on tottunut, että se saa olla sohvalla, niin ei se voi ymmärtää, miksei se yhtäkkiä saisikaan olla siinä. Edelleenkään se ei ole ihminen, eivätkä kaikki ihmisetkään ymmärrä sellaista, että ensin niille annetaan tikkari ja sitten se viedään pois.

Ja vaikka tuo ruttunaama onkin täällä hoidossa, se ei johdu siitä, että se olis jotenkin ongelmakoira, tai "hullu tappajakoira", niin kuin tuo ukko yrittää väittää. Oikeastaan ihan päin vastoin se on kiltein, omalla tavallaan rauhallisin ja herttasin koira mitä oon ikinä nähnyt. Sitä vois luultavasti kalauttaa päähän ja silti se vaan heiluttaisi ilosena häntää ja tahtoisi antaa suukkoja ja leikkiä. Niin höhlä se on, muttei millään tapaa vihainen, tai agressiivinen. Enkä usko, että se ikinä tulee sellainen olemaankaan niin kauan, kuin sitä kohdellaan oikein.

Niin, että musta on ihan tyhmää ruveta väittämään, että tuo esim. söis kissan. Miksi se niin tekisi? Koska se on koira? Just joo. Mies oli vallan tietoinen, että koiran mä hankin joka tapauksessa, se onko se bokseri vai kultainennoutaja ei liene tässä tapauksessa mitään merkitystä. Sitäpaitsi ihan itse se tappoi edellisen kissansa, että ihan turha siitä on meitä syyttää.

Ei kai mulla just nyt muuta ollu. Kiitos, anteeks, näkemiin. Me mennään tuon koiran kanssa nyt SÄNKYYN nukkumaan.

ps. Lyyli on kaunein bokseri jonka oon ikinä nähny! ♥

♥:Tintti

Kommentit

  1. Suosittelen lämpimästi miehen vaihtoa... Miten voit elää tuollaisen ihmisen kanssa joka sanoo noin ja tuntuu olevan joka asiasta eri mieltä kuin sinä..? Uskomatonta..

    VastaaPoista
  2. Sitä minäkin olen välillä miettinyt... Kai sitä vain on yhdeksän vuoden aikana tullut niin riippuvaiseksi toisesta, ettei oikein osaa olla ilmankaan - oli toinen kuinka kusipää tahansa, koska asioilla on kuitenkin aina olemassa se toinenkin puoli.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit