Onnellisuuden salaisuus

Tämän viikonlopun teemanani on ollut onnellisuus. Aihe on tupsahdellut pitkin päiviä niin keskusteluissa, elokuvissa, ajatuksissa, kuin mainoksissakin. Mitä onnellisuus oikein on? Miksi me tavoittelemme sitä niin paljon? Miten se sitten saavutetaan?

Varhain opin, miten hauras onni onkaan


kuinka se ei kestä kauaa...
Usein sitä ajattelee, että jos teen vielä tuon ja tuon, tai saan tuon ja tuon niin olen onnellinen. Saavutettuasi nämä haaveet ja tavoiteet kuitenkin huomaat, ettet ole sen onnellisempi, kuin ennenkään. Aina tulee uusia töitä ja projekteja jotka pitää saattaa valmiiksi, vanhojen haaveiden tilalle tulee uusia haaveita ja tavoitteita.

Täydellisuuden tavoittelu tuskin tekee kenestäkään onnellista. Pitäisi antaa itselleen lupa keskeneräisyyteen ja epätäydellisyyteen, sillä kukaan ei voi olla täydellinen ja pettymykset vain valitettavasti kuuluvat elämään.
Heii... On niin helppoo olla onnellinen

Heii... Ja tyytyy siihen mitä on...Usein sanotaan,  että toisten auttaminen tekee onnelliseksi. Totta, mutta jos koko ajan yrittää olla hyvä ihminen ja miellyttää muita sitä lopulta vain hukkaa itsensä ja unohtaa omat haaveensa ja toiveensa.


Itse olen aina jotenkin ajatellut, että olisin onnellinen, kun olisin terve ja minulla olisi rakastava mies, oma koti, vakituinen työ ja koira. Omistaminen ei kuitenkaan tee ketään onnelliseksi, se tietää vain painavia matkalaukkuja. Jotenkin sitä vain rupeaa aina suuruuden hulluksi. Sitäpaitsi itse ainakin olen onnellisempi nimenomaan haaveillessani jostakin, kuin saavuttaessani haluamani. Hassua, mutta juuri onnellisuuden tavoittelu pitää minut onnellisena.

Onnellisuuteen ei välttämättä tarvita rahaa, tai edes rakkautta. Riittää, että oppii nauttimaan ja arvostamaan elämän pieniä iloja. Se, että olet hengissä on jo yksi syy olla onnellinen. Se, että sinulla on katto pääsi päällä, hanasta tulee raikasta vettä ja voit valita mitä milloinkin syöt ovat jo suuria etuoikeuksia, joita ei kaikilla ole. Niistä vain on tullut meille itsestäänselvyyksiä.

Usein unohtuu, että onnellisuus on ihmisen perusolotila. Onnellisuus ei tule etsien, vaan eläen. Onnellisuus on valinta, niin yksinkertaista se on. Se on lähes aina juuri niin yksinkertaista.

Omaa onnellisuustasoaan voi testata täällä: http://yle.fi/vintti/yle.fi/elamapelissa/onnellisuustesti/onni.htm


♥: Tintti

Kommentit

Suositut tekstit