Vadelmamansikka sydämet aka lusikkaleivät

Musta on tullu ihan hirvee sokerihiiri. Tiedän kyllä mistä se johtuu: siitä etten syö kunnolla. Ei haittaa, psyko sano, että se on ihan sama mitä syön, kunhan syön.

Olen ruvennut tekemään pahimpaan makeannälkääni keksejä. Erityisesti lusikkaleipiä, koska niihin tulee niin kamala himo. Tietenkin niitä vois ostaa myös kaupasta, mutten rupea maksamaan 10 euroa muutamasta keksistä, kun voin samalla hinnalla tehdä niitä itse ruuutkasti enemmän.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Meikäläisen (blondin) versio menee näin:


200 gvoita
1,5 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
2 tlvanijasokeria
 1. Sulata voi mikrossa. Nopsempaa ja turvallisempaa, kuin kattilassa keittäminen, koska mikrossa voi ei vahingossakaan ruskistu.

2. Kaada voi kulhoon ja sokerit perään. Tässä kohtaa jotkut ohjeet neuvovat laittamaan seoksen kylmään, mutta koska blondille ei ole kerrottu miksi, skippaan tämän osion, sillä olen malttamaton.

3. Heitä leivinjauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauhot sekaan.

4. Sekoita ja laita hetkeksi jääkaappiin. -> Taikinaa helpompi käsitellä.

5. Tee taikinasta haluamasi mallisia keksejä. Itse tein piparimuotilla sydämiä.

6. Paista 175 asteessa n. 10-12 min. Tää on tän pelin "Menetä hermosi ja palaa takaisin lähtöruutuun!" - ruutu. Keksit jäävät vaaleiksi, älä odota niiden ruskistumista! Ja kyllä ne on valmiita viimeistään 12 min. kohdalla. Ei kannata tehdä allekirjoittaneen virhettä ja ajatella "voi ne vielä hetken olla", sillä ei ne oikeasti kuitenkaan voi ja sitten koko satsi menee harakoille. (Tässä tapauksessa pari keksiä eksyi myös koiran suuhun.) Jos kuitenkin onnistuit polttamaan ensimmäisen pellin, palaa ykkös kohtaan ja tee nopsasti uusi taikina.

7. Ripottele pinnalle sokeria.

8. Anna jäähtyä, lisää väliin haluamasi täyte ja liitä kaksi keksiä yhteen. Itse valitsin vadelmamansikka marmeladin. Ja koska ite oon ihan koukkuuntunut tomusokeri + sitruunamehu yhdistelmään piti taas kuorruttaa pari keksiä sillä.

9. NautiLeipomismusiikkia, koska Teemu ♥

♥: Tintti

Kommentit

Suositut tekstit