Heihei mutsi, mä en oo syöny mun lääkkeitä


Tänään käytiin lääkärin kanssa läpi mun terveydentilaa ja hoitosuunnitelmaa, joka oli varsin lyhyt ja ytimekäs: pysy elossa ja käy osastolla.

Ensimmäiseksi osaston lääkäri yllätti minut kuitenkin hehkuttamalla, kuinka marraskuussa terveyskeskuksessa minua hoitanut lääkäri on itseasiassa Sosiaali- ja terveysministeriön ylilääkäri. Paljon parempaa ja asiansa tuntevaa lääkäriä en siis ilmeisesti olisi voinut itselleni toivoa.

Puheeksi tuli myös skolioosini ja lääkärini tuli kysäisseeksi asiaa, joka harvoin on skolioosini yhteydessä otettu esille: onko minulla eri pituiset raajat? Tosiaan, toinen jalkani on hitusen pidempi, kuin toinen. Entä onko minulla sen takia kengässä koroketta? Eipä muuten ole, eikä asia ollut tätä ennen tullut koskaan puheeksikaan. En voinut olla miettimättä, että jos minun toista kenkääni olisi koko ikäni korotettu niin, että molemmat jalat olisivat olleet saman pituisia, olisiko skolioosini näin paha, tai olisiko sitä ylipäätään ollenkaan?

Venlafaxin 75mg
Mirtatsapiini 15mg
Valitin myös, ettei lääkkeillä ole vaikutusta ja niiden määrää muutettiin taas. Mirtatsapiinia on venkslattu edestakaisin ties kuinka monta kertaa ja venlafaksiinia taasen nostettu pikku hiljaa. 

Alussa söin viikon verran 35mg venlafaxiinia ja 7,5mg mirtatsapiinia. Viikon päästä venlafaxin nostettiin 75mg:aan ja mirtatsapiini 15mg:aan. Kuukauden kuluttua venlafaxin nousi 150mg:aan ja mirtatsapiini 30mg:aan. 
Venlafaxin 150mg

Aloittaessani hoidot pyskopolilla siellä oleva lääkäri laski mirtatsapiinin takaisin 15mg:aan ja tänään osaston lääkäri pudotti määrän vielä puolet pienemmäksi, eli 7,5mg:aan. Venlafaxinia sen sijaan nostettiin nyt 225mg:aan.

Musta on edelleen jotenkin hirveen hupaisaa, että varsinkin alussa, kun vedin naamaani tasan kaksi pilleriä päivässä -toisen aamulla ja toisen illalla - oli mieheni sitä mieltä, että minulla on lääkkeitä kauhea KASA. Ihan naurettavaa. (Voisin hyvin kuvitella, että tämä huvittanee ainakin yhtä lukijoistanikin.)
Nykyinen päiväannokseni pitää sisällään: 150mg+75mg venlafaxinia aamuisin ja 7,5mg mirtatsapiinia iltaisin . Nokkelimmat pokkelimmat ehkä hoksasivat, että tuo pieni pyöreä on e-pilleri ja isompi möllykkä puolestaan biotiinia.

Mirtatsapiinin "hauska" puoli on se, että mitä pienemmän määrän sitä ottaa, sitä enemmän se väsyttää. Minua väsyttää ihan liikaa ilman sitäkin, joten olen aina välillä pahistellut ja ollut syömättä koko lääkettä. Tiedän kyllä, että pitäisi syödä niitä säännöllisesti, jotta niistä olisi jotakin apua.

Lääkkeet aiheuttavat sivuoireenaan myös ikäviä painajaisia. Ennen nautin tyytyväisenä unettomista öistä. Oli mukavaa, kun tiesi, että nukkumalla pääsi autuaaseen tiedottomuuden tilaan, se oli vähän niin kuin ei olisi ollut missään. Kuolleen leikkiminen - se oli minun pakokeinoni. Nyt sekin on viety, koska aivot ovat päättäneet jälleen ruveta käsittelemään asioita myös nukkuessani. Lääkärin mielestä se oli hyvä juttu, minusta ei niinkään. En ennen tiennyt, että unien näkemättömyyskin liittyy masennukseen ja puolestaan se, että alkaa näkemään taas unia viittaa parantumisprosessin käynnistymiseen. Nyt pitäisi kai olla iloinen?

Mielialalääkkeiden lisäksi vetelen aamusin eläimille tarkoitettua biotiinia ja seuraavien menkkojen aikana voisin koittaa taas alkaa muistamaan syödä noita e-pillereitäkin. Pidän nyt nimittäin taukokuuta niistä, koska viime liuskasta unohtui syödä tyyliin joka toinen pilsu. Muisti on hyvä, mutta lyhyt.

♥: Tintti
Kommentit

 1. Jos saanen kysyä niin miksi sinulla noita kumpaakin lääkettä menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venlafaxinilla on piristävä vaikutus ja lisäksi se auttaa sosiaalisten tilanteiden pelkoon ja paniikki- sekä ahdistuneisuushäiriöön. Mirtatsapiinia taas syön, että nukkuisin öisin, enkä pyöris puolta yötä sängyssä. :>

   Poista
 2. Mulla on aika huonoja kokemuksia venlafaxinista (efexor) ja mirtatsapinista (remeron). Paino nousi vuoden aikana 16 kg. Masennus muuttui apatiaksi ja sellaiseksi koomaksi, jonka aikana olin zombie. Vieroitusoireet venlassa ovat täydellisen kettumaiset. Kun pääsen kyseisistä lääkkeistä eroon, jäin loppuiäkseni katkeraksi, koska vuosi meni elämästä hukkaan ja koin että kehoni ja mieleni on raiskattu moisella shaissella. Onhan se muille helpompaa kun on se lobotomia päällä, mutta kyseessä on kumminkin minun elämäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua on kans varotettu, et varsinkin tuo mirtatsapiini kerää ihan kauheesti nestettä kehoon. Ja mitä taas venlaan tulee niin pelkään kanssa noita vierotusoireita sen verran paljon, et syön niitä varmaan lopun ikääni mieluumin kun kärsin niistä... toivoin, että mun lääkkeitä ois tänään kokonaan vaihettu, mutta eiiii.

   Poista
 3. mirtatsapiini tekee tosiaa tota painon nousua ja sitä meidän osastolla tosi harvalle määrätään. tosin se nukuttaa kivasti yötä vasten,eikä oo niin koukuttava vaikutus kun esim. nukahtaimslääkkeillä.
  Mitä venlaan tulee niin se kenelle se sopii se on hyvä. Vierotusoireet pysyy varmasti sieedettävinä kun annosta lasketaan oikein-eli siis tarpeeksi hitaasti. tsemppiä :)

  VastaaPoista
 4. Hei! mukava löytää tällanen blogi missä käsitellään masennusta ja lääkitystä. itellä tällähetkellä mirtatsapiini ja escitalopram actavis vaikeaan masennukseen. lähinnä oon huomnnu tossa mirtsapiinissa pientä painonnousua ja pahoja ja sairaita painajaisia. :D on kyl tosi kiva lukee muidenki parantumisprosessia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan! :) Kiva jos tykkäät. Itekin tykkäilen lukea muiden masennusta käsitteleviä blogeja. Ihan hyvää vertaistukea, kun ei nuo "terveet" aina oikein ymmärrä, että masennuskin on sairaus.

   Mulla oli kanssa jonkin aikaa tuo mirtatsapiini ja painajaisia ja yöhikoilua oli lähes joka yö. Ja sen sijaan, että se olis auttanu nukahtamaan aikasemmin, niin aamusin vaan väsytti entistä enemmän. Vaihtoon siis onneksi menivät. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit