I like my money right where I can see it - hanging in my closet.

Oon pitkään miettiny, että niille jotka haluavat olla laihoja on keksitty kaiken maailman diettejä ja laihdutusohjelmia. Entäs sitten me laihat, jotka emme meinaa millään lihoa? Missä meidän vinkkimme ja ohjelmamme? Mitä?

No. Löysin minä eilen yhden artikkelin asiaa koskien.

Alipainoiselle

Julkaistu 20.07.2006
Nostaaksesi painoasi sinun pitää syödä entistä suurempia ruoka-annoksia ja nauttia usein energiapitoisia välipaloja, rasvaakaan ei ole tarvetta kaihtaa. Ruoan terveellisyydestä, rasvan laadusta ja kuidun saannista kannattaa yrittää pitää kiinni. Jos olet himoliikkuja, liikkumisessa voisit olla jatkossa maltillisempi.

1) Pyri saamaan ruuasta energiaa enemmän kuin kulutat. Ruuan määrästä ja laadusta riippuu, miten paljon energiaa kertyy. Peruselintoiminnot ja liikunta kuluttavat energiaa. Jos energian saanti on suurempaa kuin energian kulutus, ylimääräinen energia varastoituu rasvana eli sinulle alkaa kertyä lisäkiloja. Naiset kuluttavat keskimäärin 7.500 - 8.800 kJ / 1.800 - 2.100 kcal energiaa päivässä. Miehet kuluttavat keskimäärin 9.200 - 10.900 kJ / 2.200 - 2.600 kcal energiaa päivässä.

2) Tee itsellesi koko päiväksi aikataulu ruokailuista ja välipaloista. Syö säännöllisesti 2-3 tunnin välein vaikka sinulla ei olisikaan nälkä.

3) Syö runsaasti rasvaa sisältävää ruokaa. Rasvassa on yli kaksi kertaa niin paljon energiaa kuin hiilihydraateissa tai valkuaisaineissa, siksi rasvan lisääminen on tehokkain tapa lisätä ruuasta saatavaa energiaa. Suosi kuitenkin pehmeitä rasvoja: kasviöljyjä ja pehmeitä margariineja. Myös kalan rasva on pehmeää rasvaa. Pehmeissä rasvoissa on hyvälaatuisia rasvahappoja eivätkä ne sisällä kolesterolia. Kasviöljyt ovat myös hyvä E-vitamiinin lähde. Öljy sopii kaikkeen ruoanlaittoon, leivontaan ja salaatinkastikkeisiin. Kasviöljy on 100 % rasvaa. Ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa voi käyttää rasvaa tavanomaista reilummin samoin kuin myös leivän päällä.
- tohtori.fi

Vedin läskiksi ja menin pizzalle. Haittaakse?

Läskeilyn jälkeen päädyin shoppaileen tämmösiä:

Takista sai 50% alea ja hinnaksi jäi 40€. Ei välttämättä kovin käytännöllinen, mutta onpahan ainakin pehmeä ja lämmin ostos. ♥


Laukusta puolestaan sai alennusa -20% ja hinnaksi jäi 32€


Ja koska aateltiin tytsyjen kanssa painella vähän paitoja tässä joku veekendi niin kävin tiimarista noutamassa vähän maaleja ja kontaktimuovia.Oli vähän tynkä ja turha päivitys, kun oon joku maailman väsynein. Menin eilen yhen aikoihin nukkumaan ja heräsin seitsemältä taas mitä ihanimpiin painajaisiin. (Mies oli lähtenyt jonkun punapäisen kassan matkaan...) Väsytti ihan vierävästi heti aamusta, mut uni ei vaan enää tullu uudestaan. Toivottavasti nukkuisin tämän yön jo vähän paremmin.


♥: Tintti

Kommentit

Suositut tekstit