Minä ja muut


Jos olisin puu...

Kyselin teiltä viime viikolla näkemyksiänne kuvaan aiheesta "jos olisin puu". Nyt kerron oman näkemykseni asiasta.

Varpunen osui oikeaan todetessaan minun olevan allapäin. Näinhän se on. Olen tuskastumiseen asti surullinen ja masentunut. Olen suorastaan juurtunut paikoilleni tähän ikävään ja synkkyyteen, tässä kivikkoisessa ja ankeassa ympäristössäni. Pikkuruinen lehti taas kuvastaa nimenomaan sitä pikkiriikkistä toivoa paremmasta.  Puun mutkitteleva runko puolestaan kielii skolioosista kärsivästä selkärangastani. Entäs sitten pilvet? Puun kannalta on toki tärkeää saada vettä, jotta se jaksaisi kasvaa. Pilvet kertovat, että minulla on vielä tukijoita ja apua on tulossa. Toisaalta ilmassa kuitenkin leijuu pelko siitä, että saan salamasta, joka taas tarkoittaa vain lisää vastoinkäymisiä.

Huomasitteko muuten kuinka puu on kallistunut kumaraan vasemmalle päin, mutta pikkuruinen oksa hapuilee oikealle? Pienen pieni ristiriita tunteissani saa minut kaipailemaan hetkittäin muualle, vaikka suurin osa minusta haluaakin vain pysytellä paikoillaan tutussa ja turvallisessa (vaikkakin karussa ja ikävässä) ympäristössä.


Minä ja muut

Tämän viikon aiheena oli piirtää kuva, joka kuvasti itseään ja muita ihmisiä. Aiheen voi käsittää toki hyvinkin monella tapaa, mutta minun photoshop versioni aiheesta näyttäisi tällä kertaa tältä:


Kaipailisin taas teidän analyyseja ja mielipiteitä kyseisestä kuvasta ja aiheesta ylipäätään. :)

Muita aatteita...

Tänään olen ollut ihan jumissa niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Ajatukset kiertävät sekalaista ympyrää.

Aamulla mietin muun muassa miellyttämisen haluani. Ajatus lähti kai liikkeelle siitä, että mies oli taas rymynnyt kotiin aamuyöstä. Eikä siinä vielä mitään, ryypätköön kavereidensa kanssa jos siltä tuntuu. Olisi silti ihan kiva, jos siitä voisi jotenkin ilmoittaa, ettei tarvitse valvoa yömyöhään huolesta sekaisin. Muutenkin menemisistä voisi edes joskus yrittää sopia yhdessä, mutta ei. Miehellä on omat menonsa ja minulla omani. Ei puhettakaan, että saisin kutsua sukujuhliin, tai että tulisi mieleenkään pyytää minua mukaan lomamatkalle kokonaan toiseen maahan. Matkustelkoot, ei haittaa.


Se haittaa, että jään yksin. Perustelin taas lähinnä itselleni oikeutta koiran hankintaan nimenomaan tällä yksinäisyydellä. Mies ei ole koskaan kotona ja minä kaipaan seuraa.  Ja miksei mulla muka vois olla koiraa seurana, kun mies ei kuitenkaan ole juuri koskaan kotona? Ihan vissi on se, että jos en saa sitä seuraa täältä, haen sitä ennen pitkää jostain muualta.

Jäin miettimään koiran hankintaa. Jäin miettimään miellyttämisen haluani. Olenko tosiaan siinä pisteessä, että valitsen koiran nimenkin jo ystävieni mieltymysten mukaan? Ihan älytöntä. Miksi minä sitten teen niin? En tiedä. En tosiaankaan tiedä.

Vaikeaksi asia muuttuu siinä vaiheessa, kun yksi ystävä on yhtä mieltä ja toinen toista. Kumpaakin pitäisi miellyttää, mutta se on kerrassaan mahdotonta. Normaali ihminen muodostaisi ihan oman mielipiteen. Minun vammapääni ei siihen kykene. Se vain kuiskii vihjailevasti: pitää olla muille mieliksi, pitää tehdä niin kuin ne sanoo, tai ne ei enää pidä meistä.

Mutta jos vain miellytän muita, en ole oma itseni, jos teen vain niin kuin toiset parhaaksi näkevät lakkaan olemasta minä. Mitäs me sitten tehdään?


ps. Mun päässä on soinu koko päivän yksi tällainen biisi...


♥: TinttiKommentit

 1. älä kysy muiden mielipiteitä nimestä! sitten et voi miellyttää, kun et tiedä :) mun eno on muuten sitä mietä, että mun lapsella on miehen nimi. mitä sä muuten tykkäät mun muksun nimestä?
  sehä lausutaan kahella aalla ja se tuntuu olevan monelle käsittämätöntä. ja mua ärsyttää, kun sen monet sanoo yhellä aalla. eihän se olisi mitenkään järkevä nimi sillon. kahella se sentään tarkoittaa jotain. argh :D

  ja mä rakastan näit sun kuva arvoituksia. mietin tosta puusta mitä nuo pilvet ja juuret ja tuo yksi oksa meinaa, mutten keksinyt. ja rungollakin oli vielä merkitys! niiin hieno piirros! sun pitäis tatuoida toi.

  tää uus kuva hmm.. sinä sängyllä makaamassa ja uneksimassa ehkä? pilvihataroista päätelen. uneksit, että sun miehes leikkais hiukset ja viikset ja siistisi itsensä hohoho :D ... no varmaan uneksit paremmasta elämästä. käydä ulkona ystävien kanssa. olla kauniimpi ja hehkeä kuin mitä ajattelet nyt itsesi olevan? tai sitten vaan että jaksaisit pitää huolta itsestäsi? siskosikin on vissiin yhdessä teijän kanssa ulkona? Halusiit että josksu voisit oll yhdessä ystäviesi ja maxin aknssa jossain? olisit kaikkea mitä toivoisit olevasi ilman hilia. ala kuvassa taas on sinä nyt. keskellä pettymyksiä. koulukirjoja ja piirustuksia, missä et koe olevasi tarpeeksi hyvä? makaamassa sängyssä täysin riutuneena. tyhmää ku en nää mitä noissa muissa kirjoissa lukee! tässä sulle romaani:D terveisin varpu

  VastaaPoista
 2. No ihan ekaksi mulla tuli siitä nimestä mieleen vaan se kanava. "Ava on tv-kanava kaikille ihanille naisille". : DD Mutta onhan se tosi kaunis nimi, helppo ja pehmeä lausua. Ja se, että se on vähän erilaisempi, eikä kadulla tule heti vastaan samannimistä on ehdottomasti plussaa! (Nyt jäin hokemaan sitä nimeä... on siinä kyllä nätti sointu.)

  Sanotaan, että nimi on enne, niin ehkä siitä tytöstä sitten tulee vielä hyvin avara katseinen. Hih.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit