Ainahan se on mielessä - raha.

Elelin taas jossain omalla pikku haaveplaneetallani, jossa elämä on helppoa ja mukavaa. Lupasin itelleni jo viime vuonna, että vuoden lopussa säästötililtä löytyy ainakin se kymppitonni. Se ois kyllä ollu ihan realistinen tavote, joka jäikin sitten lopulta vajaaksi vain parilla tonnilla.

Tän vuoden tavote ois ollu 15000, mutta koska sattuneesta syystä sitä rahaa on tässä muutaman kuukauden ajan ainoastaan mennyt, eikä tuloja ole ollut senttiäkään oon vaan menny takapakkia. Ahdistaa. Tiedän kyllä, että huonomminkin voisi olla. Toiset elää kädestä suuhun ja toisten tilit näyttää vaan miinusta. Mulla ei siis pitäis olla mitään hätää, kun ei oo velkoja ja tili on reilusti plussan puolella. Vielä.

Olo on kovin turvaton, kun ei ole vakituisia tulon lähteitä. Tää duuni voi kestää vaan tän kuun, tai parhaassa tapauksessa kesäkuun puoleen väliin, mutta mitä sitten?

Keskustelin työjutuista muutenkin tuon yhden toverini kanssa. Sanoi, ettei kestäisi säännöllisiä työaikoja. Mulle taas säännöllisyys on tärkeetä. Haluan voida suunnitella menemisiä ajoissa, jolloin säännöllisistä työajoista on hyötyä. Se että viikonloput on aina vapaata, on hyvä juttu. Mitä mä myka tekisin jos vapaapäivä olis esim. Tiistai? Ihan turhaa sellanen, kun kaikki muut on kuitenkin töissä.

Ja se että töihin mennään jokapäivä suunnilleen samaan aikaan pitää unirytmin ees jonkinlaisessa kuosissa. Ei siitä tulis yhtään mitään, jos välillä nukkuis keskellä viikkoa pidempään ja seuraavana päivänä pitäiski herätä taas aikasin. Ei sovi mulle yhtään.

Säännölliset työajat meinaa myös säännöllistä palkkaa ja "tarkan markan vartijana" mun pitää pystyä valmiiksi laskemaan paljonko menee mihinkin paljonko voin laittaa säästöön ja paljonko jää varaa huvituksille.

Säästäminen on toki hieno asia, mutta siinä vaiheessa kun stressaa rahajuttuja harvasen päivä niin siinähän sekoaa pää. Pitäis ehkä vähän höllätä. Ehkä en köyhdy siihen, että ostan välillä jotain vähän parempaa merkkiä halpisversioiden sijaan.

Tämmösiä aatteita näin ruokatauon aikaan...

Kommentit

  1. tää oli niin suoraan mitä mä ajattelen!
    Mulle on sanottu,et oon turhankin pihi,mutta tykkään et mieluummin säästössä on jonkin verran, ihan vain pahan päivän varalle :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit