Vapun odotusta

Huomenna olis vappuaatto, enkä ole vieläkään päättänyt mitä teen. Tiedän kyllä minne olen menossa, mutta jotenkin se olettamus siitä, että PITÄISI juoda ahdistaa. Se, että jos on tylsä ja väsynyt ja selvinpäin ja kaikki muut on, että "ota ota ota" ja "juo juo juo" ja tietää itsekin, että pitäisi vähän edes seuraksi, muuten alkaa kiukuttaa. Toisaalta tekis mieli jäädä vaan kotiin nukkumaan, mutta toisaalta...

Välillä tulee sellanen fiilis, että tekis mieli nollata pää ihan täysin, vetää pää niin täyteen, että filmi menee poikki jo alkuillasta, puhe sammaltaa ja onnistuu muutenkin olemaan sellaisessa kunnossa, että hyvä jos tietää missä on, eikä edes välitä siitä. Aamulla ei olis hajuakaan siitä mitä illalla on tapahtunut ja jos jotain onkin niin muistikuvat ovat hyvin sirpalemaisia ja hataria. Tiedän kyllä, että se on järjetöntä ja tyhmää, mutta siinä se pointti onkin. Olen niin kyllästynyt esittämään ja olemaan niin helvetin asiallinen koko ajan.

En vieläkään käsitä miten sitä nuorempana luotti aina siihen, että pääsee jonnekin nukkumaan, eikä herää jostakin ojan pohjalta, tai aseman rappusilta. En mä tiedä tajusko sitä sillon edes murehtia etukäteen, ehkä mä osasin sillon elää vielä edes toisinaan murehtimatta koko aika siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. Vielä enemmän mä ihmettelen sitä, että joka kerta sitä onnistui heräämään sängystä ja yllättävän monta kertaa jopa omastaan. Oon ihan varma, että jos mä nyt nollaisin niin en mitenkään selviäis yksinäni kotiin asti ja ehkäpä just sen takia en enää uskalla juoda kuin sen pari kolme ja olen tylsä ja painelen kotiin nukkumaan jo ennen puoltayötä.

Ja nykyään on aina nälkä ja väsy. Ne vähän niin kuin pilaa sen juomisen ilon. Sellanen ilonen pieni hiprakka ilman seuraavan aamun krapulaa olis kiva. Onkohan musta tullu vanha?

Mulle on ihan auki missä vietän Jasun kanssa yön. Ei vissiin voida mennä oikein porukoillekaan, ettei kaniherra stressaa itseään hengiltä. Ehkä me ollaan tylsiä, otetaan mukaan vaan skumppa ja lähetään aikasin kotiin nukkumaan. Just joo.

Metsämansikka huutelee viinahyllyn päältä irvailevasti. Kaveria ei jätetä.


♥: Tintti

Kommentit

Suositut tekstit