Nightmare

Mua pelottaa etten mä pysty tähän, etten mä jaksa. Ketä mä yritän huijata? Enhän mä mitään jaksakkaan.

Mua väsyttää ihan sairaasti, mutten halua enkä uskalla nukkua yksin. No joo, onhan mulla koira, mutta se leikkii öisin mörköä sängyn alla.

Mun unet alkaa aina sängystä, aina. Yleensä mä säpsähdän niissä hereille ja ehkä juuri siksi on niin vaikeaa erottaa uni ja todellisuus. Mulla ei oikeasti ole välillä hajuakaan siitä oonko mä herännyt oikeasti, vai oliko se vaan unta.

Säpsähdyksen jälkeen tapahtuu usein seuraavaa: a) joku yrittää tappaa mut b) joku raiskaa mut, c) mut vedetään sängyn alle, tai d) milloin mikäkin mies pettää/jättää mut...

Oikeasti se fiilis, kun joku tarraa sua kädestä sun nukkuessas on niin sairaan todentuntunen, että oksettaa. Eikä paljon lohduta jankata itselleen, että se oli vaan pahaa unta, kun ranne on vähintään viisi minuuttia kipeä vielä heräämisen jälkeenkin.

Oon oikeesti niin helvetin vainoharhanen ja menetän näiden unieni kanssa vielä viimisetkin järjenrippeeni.

Kommentit

 1. Mä niin tiedän tän tunteen!! Mulla oli jakso, jolloin en nukkunut päivääkään näkemättä jotain aivan karmivaa unta, usein jotian väkivaltaista. Se saattoi olla jotain pakolaisleirillä olemista ja periaatteessa mun ei pitäis edes muistaa sellaista elämää, kun oon asunut siellä ollessani 1,5-4,5-vuotias... Mutta silti niitä vaan tulee...

  Terapeuttini neuvoi, että pitäisi yrittää jaksaa rakentaa aina ne unet uudelleen eli jos herätessä muistaa, mitä näki, korjaa unen... Kertoo itselleen, että se oli unta, ja oikeasti se ei mene niin, vaan asia on näin... Vähän kuin jankkais itselleen, että ei tuollaista tapahtunut. Näkikin jotain mukavaa unta. Yritä kuvitella itsellesi joku paikka, jossa olet aina turvassa ja aina kun näet pahaa unta, kuvittele itsesi sinne turvalliseen paikkaan ja jotain mukavaa, mitä siellä tapahtuu.

  Mulla toi auttaa joskus, joskus ei... Mutta yrittänyttä ei laiteta... ainakin niin ne väittää.

  VastaaPoista
 2. Hui kamala! On se ihmisen mieli merkillinen... :/

  Kiitti vinkistä! Pitääkin koittaa tota, toivottavasti siitä on jotain apua. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit