Hammaspeikko ei kuollutkaan pois

Varasin ajan hammalääkärille aikaväliltä 11-12. Ilmoitus tarkasta ajasta pitäisi tulla tekstarina puolituntia ennen tarkkaa aikaa.

Klo: 9.30 - herätys. Vatsa on stressistä sekaisin.

Klo: 10.25 - lähden keskustaan, että ole varmasti ajoissa. Metrossa henkeä alkaa ahdistaa.

Klo. 11.00 - Ahdistaa ja itkettää. Missä se ilmoitus viipyy? Käyn jo toistamiseen julkisessa vessssa.

Klo. 11.25 - paniikkikohtaus iskee päälle. Mitä jos sitä viestiä ei tulekkaan? En saa happea. Oksettaa.

Klo. 11.31 - tulee ilmoitus aikataulujen olevan jäljessä. Odottaessa ahdistus kasvaa kasvamistaan. Taas pissattaisi.

Klo. 11.48 - tulee ilmoitus, että vastaanottoon tulee ilmoittautua viimeistään klo. 12.20. Olen onnistunut hommaamaan itselleni "pissataudin" jatkuvalla vessassa ramppaamisella.

Klo. 11.55 - miljoonas vessakäynti ja klinikalle ilmoittautuminen. Odotusta, odotusta, odotusta. Oksennanko vai en, siinä vasta kysymys...

Klo. 12.20 - suuhygienisti ronkkii hampaita ja mun kroppa on jännittyksestä jäykkänä, kuin rautakanki. Miljoona alkavaa reikää, liikaa hammaskiveä ja kaksi paikattavaa. Olin ihan varma, että yhdeksän vuoden hoitamattomuudesta seurais vähintäänkin hampaiden mätäneminen suuhun. Ei näköjään. Suuhygienistiäkin ihmetyttää. Jollain sen merkillisellä laskukaavalla hampaisiin tulee kuulemma yksi reikä vuodessa.

Oli kyllä pikkasen positiivisempi kokemus, kuin peruskoulusta tuttu karvakäsi, joka ronkki suuta kovakouraisesti hanskoja käyttämättä ja tunki suun täyteen pumpulia ja kaiken maailman instrumentteja. Pariin kertaan tuli sellanen ahdistava hukkumisfiilis, kun nieluun valui tilkkakin vettä, mutta sain onneksi yskiä itseni taas elävien kirjoihin.

On mulla kyllä vähän negatiivistakin sanottavaa. Niitä ei yhtään kiinnostanu et mun viisaudenhampaan takana olevaan "ien taskuun" kertyy kaikkea paskaa, tai se et oon kuluttanu etummaiset ylähampaat niin, että niitä vihloo, kun puolet hampaasta on narskutettu ienrajan tasalle. Vaikka ei kai sille mitään voi, ettei hampaat mahdu suuhun.

Mut joo... toisen reiän ne paikkas nyt ja raaputti hammaskivet pois. Tämä lysti maksoi  ihanaiset 120€. Voinki olla taas viikon pari syömättä. Viel pitäs käydä paikkaa toi toinen... Katotaan koska saan aikaseks.

♥: Tintti

Kommentit

 1. Moikka! Pakko oli tulla sulle lukijaksi, jotkut noista sun jutuista tuntuu niiiin tutuilta. etenkin nuorempana tappelin vaikka minkälaisten ongelmien kanssa.

  Hali, Lara http://rockteraptor.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Taisit käydä yksityisellä? Vitsit, mun olis pitänyt ehdottaa sulle, että käyt mun ystävän työpaikalla tarkastuksessa. Jos mun ystävä olisi tehnyt sulle ton tarkastuksen, se olisi ottanut huomioon sun jännityksen jne. ja olisit saanut taatusti hellää huolenpitoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tein. Haluisko sun ystävä ehkä paikata ton toisen reiän? :D

   Poista
 3. Minkä nimisessä suuhygiestillä kävit? Munkin pitäis varaa aika sellaiselle, jossa on tää palveluseteli käytössä, koska sellainen mulle tarjottiin, mutta en tiiä. :/ Vaikutti aivan jännältä kokemus, kun pissataudin hankit itsellesi, eli hyvä hyvä. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tuolla: http://www.megaklinikka.fi/
   En kyllä tiedä käykö siellä noi palvelusetelit.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit