Juhannus 2012

Juhannus on meidän suvulla perinteisesti sen verran rankka juhla, että sitä varten tulee valmistautua jo hyvissä ajoin. Kolmen päivän ryyppyputkessa kun saattaa amatööriporukalla viina loppua helposti kesken.


Torstai - juhannuksen kenraaliharjoitukset

Sisko haki mut jo keskiviikkona Espoon puolelle, niin, että päästiin torstaina nopeasti lähtemään. Pakattiin auto ja käytiin poimimassa vielä pari tyttöä kyytiin. 8 minuutin I will survive  ja soittimen ylikuumeneminen. Jätettiin Alma rouva jäähtymään ja käytiin Abc:llä nauttimassa vatsan täytettä, hakemassa juomatäydennystä ja käskystä koiralle kolme maksalaatikkoa.

Määränpään lähestyessä ärsyynnyttiin yhtiin "Suviseuralaisiin", jotka poikkoili keskellä tietä, eikä selvästikään tienneet minne olivat ylipäätään menossa.

"Ei sinne", kuskimme ohjeisti, kun edellä käyvä auto oli kääntymässä väärään suuntaan. Tottelivat mokomat. Oli niistä tyypeistä jotain hyötyäkin, kun saatiin niiden kukkapuskan avulla sivistettyä meidän kuskia sen verran, ettei lupiini ja horsma olekaan sama kukka.

Perille päästyämme heitettiin jokainen päivän juomat omaan termoon ja heitettiin ruoat jo valmiiksi täyteen jääkaappiin. Ja ei muuta kuin kauhea kiri, että saatiin jo aloittaneet kiinni. Porukkaa tuli lisää kirjaimellisesti puskista ja yhtäkkiä siellä oli kauhea kasa jotain pikkusia nassikoita, jotka näytti siltä, että olivat hädin tuskin 15-vuotiaita, mutta väittivät olevansa yli 20v. Hah!

Vielä suht selvänä...?

Iltasella pystytettiin pihalle disco ja sen jälkeiset muistikuvat ovat vähintään yhtä hämäriä, kuin illan valokuvaotoksetkin. Sen verran muistan, että isän eno kulki kori käsivarrellaan, kuin ruusuja myyvät mustalaiset ikään. Tämä kori vaan oli täynnä kaljaa, kuinkas muutenkaan.

 Laitetaan poppikoneet soimaan. Laitetaan taas.

Perjantai - keskikesän kokko ja muita hullutuksia

Pari tasottavaa, ruokaa ja porukka valmiina uuteen nousuun. Päivän ohjelmassa saunomista, parturointia, lipun salkoon nosto, keskikesän kokko, karaokea, disco, armotonta ryypiskelyä ja painia.  Parit nerot olivat myös käyneet kanootin kanssa mutaojassa vähän uimassa.
Mun illan viettoni loppui poikkeuksellisesti hyvin aikaisin erään kolmiodraamasta aiheutuneen henkisen poistumisen myötä = katosin pääni sisään ja lakkasin henkisesti olemasta paikalla, kun paine kävi liian kovaksi. Ilmeisesti mun kroppa päätti siinä samalla lakata toimimasta, kun muut oli kuulemma saaneet kunnian taluttaa meikäläisen vaunuun. Hyvin mä vedän. Tästä draamasta lisää ehkä tuonnempana, vaikka puoli sukua ja kaveripiiriä tietääkin jo mistä on kyse.

Lauantai - lavatanssit

Lauantaina porukka oli jo aika ryytynyt. Osa luovutti leikin kesken ja lähti kotiin. Muillakin oli vähän vaikeuksia syttyä ja lähteä uuteen nousuun. Sää sentään oli vaihtunut perinteiseksi juhannus sääksi - vettä tuli paikoitellen, kuin saavista kaatamalla.

Torstaista asti oli ollut puhetta, että kähdetään porukalla Vojakkalan lavalle tansseihin. Siitä on ilmeisesti muodostumassa jonkinlainen uusi perinne, koska viime vuonna sinne lähdettiin kauhealla autoletkalla puolen suvun voimin ja kumisaappaat jalassa.

Yksi sankari kävi naapurista lainaamassa pukua ja keksittiin ruveta leikkimään häitä. Morsmaikulle mekko, kamat kassiin, porukka autoon ja menoksi! Mentiin "lastentarhan kautta", jossa pikkuserkku kaitsi veljeään ja tämän tovereita. Vähän piti poikien taas painia ja pyöriä pitkin nurmikoita, ennen kuin päästiin jatkamaan matkaa.

Lavatanssit 12€ per perse. Voi elämä. Kaikesta sitä ihminen suostuu maksamaankin. Onnelaankaan varmaan maksa niin paljoa, vaikken kyllä mene vannomaan, että siellä meininki olisi yhtään parempaa. Naisia ei ainakaan lähtenyt meidän poikien matkaan, eikä tainneet mokomat suostua edes tanssimaan,  kun meidän pojat tanssahtelivat taas lähinnä keskenään.


Kaljateltassa kinattiin joittenki pissisten kanssa keillä on ollu paras disco, kyseltiin joltain Jampalta onko sillä kotona dildoa ja yritettiin (kai) jotain tappeluakin saada taas aikaiseksi, mutta ei kukaan oikein halunnut leikkiä meidän kanssa. Lavaltakin ihmiset lähinnä kaikkoni, kun meidän porukasta joku pisti tanssiksi. Ihme meininkiä.

Ilta kruunattiin kastamalla Alma rouva ikään kuin vahingossa kahdella autossa sihahtaneella siiderillä. ♥Kaiken kaikkiaan tavallista rauhallisempi juhannus, kun ketään ei varsinaisesti hakattu, valituksia ei kuulunut, kukaan ei tiettävästi ajanut ojaan muulla, kuin pyörällä, eikä poliisitkaan käyneet kylässä. 


Voisin silti nukkua viikon...
♥: Tintti

Kommentit

Suositut tekstit