Dogshow

Lähtövaikeuksia

Lähdettiin perjantaina tyttöjen (3kpl) ja koirien (4kpl) kanssa näyttelyreissulle Tallinnaan. Minä ja rouva T ollaan tunnetusti kävelevä katastrofi, eikä pieniltä vastoinkäymisiltä säästytty nytkään.

Kengät, jotka mun oli tarkoitus laittaa jalkaan olivat homeessa, kuski oli ajamassa väärään satamaan, metro ja bussi menivät nenän edestä, nin, että meinattiin myöhästyä aikataulusta, sormi aukes, kun koira haikaili yhtäkkiä vartijoiden perään ja sitä rataa.

Treffattiin satamassa ja käytiin pissattamassa koirat ennen laivaan siirtymistä. Meikäläisen koirahan alotti kauhean itkukonsertin joutuessaan matkustamaan ensimmäistä kertaa häkissä. Kauhea ahdistus ja paniikki. Lähtöselvityksessä saatiin käteen kauhea kasa kortteja, joista kävi ilmi mm. se, että mut oli kastettu matkan ajaksi Piiaksi. Ei kai siinä.

"Minkä sä näistä haluat?"
"Sen päälimmäisen."
"Ai tänkö?"
"No se on yleensä se päälimmäinen."

Paratiisi on tallinnan laivalla

Jätettiin koirat autoon ja lähdettiin metsästämään meille evästä. Tytöillä oli nälkä, joten ne kävi vetämässä parit sämpylät. Tehtiin mielikuvaharjoituksia maailman rumimmasta ihmisestä ja puhuttiin miehistä. Mistäs muustakaan?

Matkakumppanieni vatsojen täytyttyä suunnattiin ostoksille. Mukaan tarttui kauhea kasa karkkia, koska hyviä tarjouksiahan ei koskaan jätetä käyttämättä.


Ostosten jälkeen päädyttiin istuskelemaan pienen "japanilaispöydän" ympärille odottelemaan maihin pääsyä. Ei vissiin oltu yhtään väsyneitä kun hihiteltiin koko loppumatka oikeastaan ihan kaikelle. Muuan "marsa"-kertomus taisi herättää meissä eniten hilpeyttä. Jostain syystä se ei tosin kuulostanut yhtään niin hauskalta jutulta näin jälkikäteen kerrottuna, mutta sehän ei tietenkään estänyt meikäläistä siitä huolimatta räkättämästä itseäni melkein hengiltä.

Ollaanko jo perillä?

Päästiin vihdoin ja viimein palaamaan autoon, joskin saatiin istua siellä aikamoinen tovi ennen kuin saatiin lupa liikkua.

Tytöt väitti, että olin aiheuttanut jollekin laivasta ulos ohjaavalle virolaismiehelle vähintäänkin pienen seisokin, kun tyyppi oli jäänyt tuijottelemaan meidän perään haavi auki. Itsehän en koko tyyppiä huommannut, joten luultavasti se oli oikeasti vaan ihan helvetin järkyttynyt meikäläisen häiriintyneestä olemuksesta.

Lähdettiin ajelemaan - jonnekin, koska navigaattorit ei oikein halunneet toimia. Kaikenlisäksi Virossa ei näyttänyt olevan minkkäänlaisia liikennesääntöjä, tai nopeusrajoituksia siitä päätellen, että ihmiset kaahasivat, kuin tuli olisi ollut perseen alla, eikä liikennemerkkejä näkynyt missään. Anteeksi. Olihan siellä se merkillinen ankkamerkki.

Ajeltiin jonkun pelottavan ja järkyttävän slummin läpi ja oltiin ihan varmoja, että kohta löydetään itsemme jostain Venäjän rajalta. Onneksi T:n puhelimen navigaattori alkoi mystisesti toimia ja pienen ympäriämpäri ajelun jälkeen löydettiin kuin löydettiinkin hotellille. Rakennus itsessään oli ulkoapäin ruma kuin mikä, mutta voi mitkä näköalat siellä olikaan!

Vaatimattomat maisemat

Samppanjaa ja salmiakkia

Käytiin heittämässä toverin kanssa tavarat ja koirat omaan huoneeseen ja mentiin naapurihuoneeseen Rouva T:n luokse vierailulle. (Lue= juomaan samppanjaa ja syömään karkkia.) Ihasteltiin kuinka kivasti koiriakin oli ajateltu -huoneista löytyi häkki ja vessasta vesi-/ruokakuppi. Eikä tuo hotelli muutenkaan ollut yhtään hullumpi hintaansa nähden. Haaveiltiin jo tulevamme sinne toistekin. Yhden-kahden aikaan päätettiin painua pehkuihin, sillä aamulla olisi aikainen herätys.

Hotellihuone

Hotellihuoneen parvekemaisemat


Näyttelypäivä

Aamulla heräiltiin joskus seiskan pintaan ja kauheella kiireellä alettiin laittamaan kamoja kasaan ja itsemme lähtövalmiiksi. Käytiin huitaisemassa nopeasti aamupalaa ja jäätiin haaveilemaan karjalanpiirakoista ja munavoista joiden jonottamiseen meillä ei ollut aikaa. Sen sijaan tyydyttiin kuiviin sämpylöihin, esanssiseen appelsiinimehuun ja omena-raparperipiirakkaan.

Koirien pissatus ja nokka kohti näyttelypaikkaa. Löydettiin paikalle yllättävän vaivattomasti ja alettiin roudaamaan kamoja kehän laidalle. Teltta ja tuolit pystyyn ja lisää karkkia naamaan.

Päivä meni yllättävän nopeasti ja ehti iskeä pieni paniikki, että kehät menisivät päällekäin jolloin kumpikaan kanssamatkustajista ei olisi ehtinyt esittämään miun pentua, koska mun hermoillahan ei koiraa kehään viedä. Onneksi E ehti kuitenkin käydä näyttämässä tuon reppanan ennen oman koiransa esittämistä.

Shown päätyttyä meidän osalta alkoi sataa. Keksittiin vaihtaa laivaa aikaisempaan, joskaan tyyppi ei muka voinut puhelimessa kertoa onnistuuko laivan vaihto vai ei, vaan meidän oli mentävä selvittämään asia lähtöselvitykseen. Iski taas ihan älytön kiire, kun kamat piti saada supernopeasti autoon ja auto satamaan.

Vähän pelotti, että myöhästytään, kun ei meinattu löytää chek-in:iä. Lopulta kuitenkin auto seiso ikuisuuden jonossa ja me mässytettiin siinä odotellessa karkkia. Meidän koiralauma herätti kiinnostusta ja autolla kävikin jos jonkinlaista porukkaa ihastelemassa meidän karvakasoja. Yks jätkä oli jo varannut mun mussukan ja nimennytkin sen uudelleen Hextraksi(?). Ei tullut kauppoja.

Vihdoin ja viimein päästiin laivaan kärsimään merisairaudesta. Kaupasta piti tottakai hakea vähän tuliaisiakin, eli halpaa viinaa. Jätin tosin osan siidereistäni T:lle pantiksi, kun en millään olisi saanut kannettua kotiin asti jo rikkinäistä lootaa tuon yhden hulsvoltin kanssa.

Kotona olin luonnollisesti odotettua aikaisemmin ja hyvä niin. Aloin katsomaan jotain kotimaista elokuvaa, mutta sammahdin sohvalle vain herätäkseni siitä tuntia myöhemmin oksentamaan. Hyi hele. Ei sovi matkustaminen meikäläiselle. Ens kerralla vois ehkä ostaa jotain matkapahoinvointilääkkeitä ihan vaan varuiksi?

No, sellasta tällä kertaa. Saas nähdä mille tielle sitä seuraavaksi eksytään.

♥: Tintti

Kommentit

  1. Miten hei noilla lemmikeillä on lupa-asiat yms. laivalla mentäessä? Meillä nääs on tuo iguana (Oot saattanu nähdä mun blogissakin) ja sen tarvis tässä joku kerta päästä sukulaisvisiitille Ruåttiin ja oon ihmetetelly et kai lemmikit tarvii EU:n sisälläkin kans jonku ns. passin tms?

    VastaaPoista
  2. Juu euroopan sisällä matkustaessa pitää olla tuo lemmikin Eu-passi, vaikka ei sitä meiltä ainakaan tolla reissulla kukaan kertaakaan kyselly. :D

    VastaaPoista
  3. Oukei, tarvii sitten hankkia liskolle passi :) (Naurattaa ajatus :D)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit