Viikottainen psykologilla käynti


Terveisiä psykologilta. Kävin taas vaihteeksi itkemässä mummia. En tiedä mitä hyödyttää pyöritellä samaa asiaa joka viikko, mutta siihen se aina menee.

Tänään lakkasin hetkeksi potemasta syyllisyyttä. Tällä kertaa psykologi nimittäin keksi kysyä jotakin uutta: "Mihin hän kuoli?" En osannut vastata. Syöpään? Syömättömyyteen? Sairaalapöpöön? Niihin kaikkiin? Ei aavistustakaan. Enkö muistanut, vai enkö tiennyt? Ei aavistustakaan.

Psykologi kysyi myös muita vaikeita."Miten me saatais sulle edes hippunen rohkeutta?" En tiennyt. Pieni hiven rohkeudesta minusta kuitenkin kuulemma välillä näkyy. Sanoi myös, että jos rohkaistuisin edes vähän voitaisiin harkita psykoterapiaa!

Harkittiin myös sairaslomaa, koska vointini on taas selvästi heikentynyt, mutta tyrmäsin ajatuksen sillä verukkeella, että vain nukkuisin liikaa. Oikeasti murehdin enemmän rahaa, vaikkei sekään ole kovin realistinen huoli.

Ollaan me sen verran viisastuttu, että olen ruvennut kirjoittamaan ajatuksiani ylös, joten psykologi voi lukea murheeni paperilta, jos en saa suutani auki.

♥: Tintti

Kommentit

 1. Vai ei ole rohkeutta ihmisellä, jos pitää tämmötistä blogiakin. Molen ihan varma, jotta se syyllisyyskin on ihan täysin turhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittamisen helppous piilenee siinä, ettei lukija nää vaikka vollottaisin kuin viimeistä päivää. Sanomisiaan voi miettiä vaikka kolme päivää ja jos jokin lause kuulosti hölmöltä, sen voi aina pyyhkäistä pois ennen julkaisua. On kuitenkin aivan eri asia avata suunsa. :s

   Poista
 2. Yritä rohkaista mielesi ja avautua, psykoterapia olisi varmasti sinullekin hyvä ratkaisu, jotta menneisyyden hirviöt voisi vihdoin sulkea pois. Olen lukenut blogiasi nyt jonkin aikaa ja mielestäni olet upea ja rohkea, kun uskallat avata omaa maailmaasi näin avoimesti sinussa on vahvuutta jota et ehkä itsekään vielä ymmärrä. Kokemuksesta tiedän kyllä itsekin, että kirjoittaminen voi olla huomattavasti helpompaa, kuin puhuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia rohkaisevasta kommentistasi! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit