Ahaa, näin säästän rahaa! (Eli oodi ebaylle)

Selvää säästöä!

Iltaa arvon neidit ja herrat mikäli sellaisiakin tänne on eksynyt. (Ne alekoodit löytyy tuolta toiselta sivulta.) Lupasin teille parit säästövinkit ja minähän olen vähintäänkin sanojeni mittainen mies nainen. Pituutta löytyy vaivaiset 158cm, joten sanani eivät mitä ilmeisemmin ole kovin pitkiä.

Kaikki me tiedämme jo, että ruokaa pitää ostaa vain sen verran, kuin sitä syö, eikä valoja pidä pitää päällä niissä huoneissa, joissa ei ole ja plaa plaa plaa... tuttua asiaa. Eipä siis paneuduta niihin sen enempää vaan mennään suoraan itse asiaan.

Yksi erittäin kätevä säästövinkki on jättää kauppareissu sateen takia kokonaan tekemättä. Vitsi, vitsi, vaikka siinä kyllä säästyttäisiin rahojen kulumisen lisäksi mahdollisesti myös flunssalta.

Ennen vanhaan tein kauppakeskuksissa sitä, että ravasin kaikki kaupat läpi hintoja vertaillakseni ja palasin sitten lopuksi sinne, missä mikäkin oli ollut halvinta. Tämä vie toki hirveästi aikaa ja vaivaa, mutta mitäpä pihi ei tekisi säästääkseen edes muutaman sentin.

Paljon vaivattomampaa, nopeampaa ja melkovarmasti myöskin halvempaa on etsiä ja ostaa tuotteet suoraan netistä. Siinä ei tarvitse edes takapuoltaan nostaa, kunhan jaksaa sormella vähän hiirtä klikkailla ja parhaimmassa tapaukset paketit tipahtelevat postiluukusta ihan itsestään, eikä niitä tarvitse vaivautua hakemaan edes postista.

Ebay on tätä nykyä mun lempparipaikka etsiä mitä-tahansa-ikinä-tarvitsenkin. Esimerkiksi iphonen usb-piuhoille joille on hänen-jonka-nimeä-ei-mainita takia ollut tavallista enemmän tarvetta (niitä saa ebaysta parhaimmillaan alle eurolla) ja niitä onkin tullut tilattua varmaan kolmisen kappaletta lyhyen ajan sisään.

Toisekseen näin syksyn tullen jokainen, tai ainakin osa naisista tarvitsee hameensa alle lämpimät sukkahousut. Kävin jokunen viikko sitten metsästämässä halpoja sukkiksia tarjoustalosta, mutta ei puhettakaan, että niitä olisi ironnut alle 15€:lla ja jos oikein paksut halusi, olisi saanut pulittaa jopa 30€. Siis sukkahousuista!? Ihan älytöntä, varsinkin, kun varpaiden kohdalla on kuitenkin reikä viimeistään seuraavana talvena.

Ei kun ebayhyn ja eipä aikaakaan kun olen saanut itselleni tilatuksi muutamat eriväriset fleecevuoriset sukkahousut kappalehintaan $3.19, eli pyöristettynä jotakuinkin 2,50€. Näin ollen samalla hinnalla jolla olisin saanut tarjoustalosta yhdet vähän ohuemmat sukkahousut, saisin ostettua näitä pehmoisia ja lämpimiä ihanuuksia peräti 6 kappaletta! Selvää säästöä. Sukkahousuja ei voi koskaan olla liikaa.Toinen vallan hieno esimerkki ebayn edullisista vaihtoehdoista on nutturavalkit.


Tämä pieni söpöläinen on ostettu aikoinaan Glitteristä alennusmyyntien aikaan 2€:lla, kun sen normi hinta olisi ollut huikeat 8,90€!!! Tätä nykyä ovat vähemmän ahneita ja pyytävät kapistuksesta "vain" 3,90€.


Tämä hiukan muhkeampi toveri sen sijaan on ostettu ebaysta ja hintaa sille oli vaivaiset $1.81, eli tämän hetkisillä kursseilla abouttiarallaa 1.40€. Aikamoinen ero, vai kuinka? Toisinaan vähemmällä saa tosiaankin enemmän laadusta tinkimättä. Eri asia toki on, tarvitsetko välttämättä koko nutturavalkkia? Mikäli tulit siihen tulokseen ettet voi elää sitä (ja unohdat sen ensimmäisen käyttökerran jälkeen pompulalaatikkoon pölyttymään) tilaa se ebaysta.


Mikä ihmeen budjettilaskelma?

Mikäli jollakulla on vaikeuksia säästämisessä ja tilillä on tapana tyhjentyä heti palkkapäivänä kokeilkaapa ihan yksinkertaista juttua. Listatkaa ensin kaikki pakolliset menot (viikottainen fazerin sininen ja jumppatunnit eivät kuulu tähän!) ja niihin menevät summat. Tällaisia ovat esimerkiksi vuokra, laskut ja ruoka. Kannattaa aina laskea hiukan yläkanttiin, niin voi loppukuusta vaikkapa yllättyä, kun tilille on jäänyt odotettua enemmän rahaa.

Sen jälkeen listaa harrastukset ja muut huvitukset, jotka eivät välttämättä ole ihan pakollisia, mutta auttavat sinua pysymään järjissäsi. Loppusummasta kannattaa laittaa vaikkapa edes se parikymppiä säästöön yllärikuluja varten ja lopuilla rahoilla voikin sitten huvitella ja rellestää niin paljon kuin sielu sietää.

Kuvassa oikealla yksi esimerkki budjetoinnista. Excel on siitä kätevä ohjelma, että se laskee kaiken puolestasi. Voinen paljastaa, että tuosta summasta jäi aikoinaan säästöön huomattavasti enemmän, kuin laskelma antaa ymmärtää.

ps. Ylellä pyörii aikamoinen asiaan liittyvä opetusohjelma meille kaikille.  Viihdyttävää ja opettavaista iltaa kaikille!

♥: Tintti


Kommentit

Suositut tekstit