Mikä on oikein ja mikä väärin?

Minulla on ollut viime lauantaisen tekstiviestien vaihdon jälkeen päällä pieni "kriisi" omatuntoni kanssa. Olisiko oikein lähteä kahvittelemaan vanhan... niin minkä kanssa? Yhdenyön jutun, kaverin, tuttavan...? Olkoon nyt tuttavallisesti sanottuna vanha toveri. Mikäli kyse olisi oikeasti vain kahvista voisin mennä, sen minä tiesin. Entä jos pidin hänestä? Olisiko oikein tavata ihmistä johon on ihastunut, vaikkei aikoisikaan tehdä varsinaisesti mitään väärää? Missä menee raja?

Pyysin apua moraalinvartijoiltani. Naisilta ja miehiltä. Kaikkien vastaus oli aikalailla sama: mitä sä enää odotat? Varmistusta sain kommentista, joka viimeistään herätti mut: "M on voinut käydä panemassa muita vaikka kuinka monta kertaa ilman sen pahempia seuraamuksia, mikset sä vois lähteä kahville?" No niinpä!

Eilen laittaessani itseäni ihmisen näköiseksi M kysyi mihin olen menossa ja vastasin rehellisesti meneväni tapaamaan sellaista, jota kiinnostaa. 
"Mikä?"
"Minä!"

Ja niine hyvineni lähdin päättäväisesti kohti itse keittämääni lientä. Metrossa mietin olikohan tämä nyt kuitenkaan viisasta. Tarvitsenko ihan oikeasti mitään ylimääräistä jännitystä elämääni juuri nyt? Pieni ääni päässäni kuitenkin vihjasi, että tämä saattaisi olla pakoporttini parempaan.Olin unohtanut kuinka paljon hänestä pidän. 
Ystävällinen halaus. "Kiva nähdä pitkästä aikaa". 
Miksei me oltu nähty aikaisemmin?

Käytiin picnikissä ja seuralaiseni tarjosi minulle kaakaon. Ensimmäiset puolituntia meni kuin siivillä. Juttua riitti, mutta sen jälkeen alkoivat jutun aiheet loppua. Minua alkoi ahdistaa se, etten saanut enää sanaa suustani ja pelkäsin hänen saavan väärän kuvan, että olisin jotenkin välinpitämätön, vaikka olin kaikkea muuta. Voi kuinka mielelläni olisinkaan ottanut hänet seurakseni koiran ulkoilutuslenkille, mutta enhän minä voinut...

Yhdeksältä kauppakeskus sulkeutui ja minun taikani murtui. Oli aika palata takaisin kotiin. 
Halaus. "Oli kiva nähdä". Sovittiin, että nähtäisiin taas joku päivä. Mielessäni ajattelin, että toivottavasti pian.

Tunsin itseni pitkästä aikaa onnelliseksi. Kotiin päästessäni kävin hetken aikaa ihan ylikierroksilla. Sen jälkeen iski ihan järjetön väsymys ja painelinkin hyvillä mielin vällyjen väliin nukkumaan. Nukuin pitkästä aikaa hyvin ilman painajaisia. Yöni uneksin hänestäAamulla istuin M:n kanssa keittiönpöydän ääressä syömässä riisipuuroa vailla minkäänlaisia omantunnontuskia.


♥: Tintti

Kommentit

 1. Hei,
  hienoa, että jaksat käydä ulkona, tavata ihmisiä ja etenkin, jos et pode mitään tunnontuskia siitä! Varsinkin, kun et saisi tuntea, vaikka sinä olet kuten minä, potemassa sellaista, minkä ajattelee, että täytyy potea, kun ei tarttisi potea...

  Olisin onnellinen, jos jaksaisit, pystyisit, voisit irrottautua, ottaa se ratkaiseva askel kohti sitä elämää jota ansaitset!! Tukisin sinua siinä, jos vain annat. Ansaitset tuntea itsesi täydellisesti hyväksytyksi, rakastetuksi ja sitä, että olosi olisi turvallinen.

  Tekee kipeää nähdä, miten sinua satutetaan jatkuvasti, miten sinuun sattuu, kun toinen kohtelee niin välinpitämättömästi. Vaikka hauvelisi kyllä rakastaa sinua yli kaiken, ei sekään pysty korvaamaan sitä, mitä sinä tarvitsent siltä ihmiseltä, joka sinun kanssasi tällä hetkellä on.

  Et varmaan tule edes saamaan sitä siltä, ellei se ihminen halua muuttua, ja näyttää siltä, ettei halua ole. Minä olin melkein viisi vuotta vastaavanlaisen tapauksen kanssa. Pelkäsin kuolakseni irrottautua - pelkäsin etten pärjäisi. Ja kun vihdoin uskalsin ja vaikka se olikin kipeää, ja vei aikaa tottua, niin en olisi nykyään siinä, missä olen, onnellisessa, tasapainoisessa parisuhteessa, jos olisin jäänyt sen yhden luokse. Rakkaus on rankkaa, kun toista rakastaa ja tahtoisi häen muuttavan tapojaan, arvostavansa sinua, ja näkee ettei se vaan tapahdu, vaikka miten yrität parhaasi saada toisen tajuamaan...

  Olet Tintti arvokas ja ansaitset paljon enemmän!! Tsemppaan sinua, mitä ikinä teetkin, mutta kipeää on katsoa vierestä kun kärsit siitä, ettei toinen rakasta sinua, kuten sinä ansaitsisit!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit