OCTOBER

Thursday, October 2, 2008 4:35:55 PM 

Luin aika mielenkiintoisen artikkelin tuossa eräänä päivänä. Siinä sanottiin syksyn olevan rakastumisen aikaa. Väitin kovasti vastaan, sillä kesähän se rakkauden aikaa on, jos jokin! Kaikki elokuvatkin kertovat kesäromansseista, auringonlaskujen katselemisesta, ihanista pikku puistopiknikeistä, tai mystisen romanttisista kuutamokävelyistä merenrannalla. Kesäyössä on taikaa, senhän tietävät kaikki. Kuka nyt rakastuisi syksyllä? Eihän silloin edes ehdi tavata uusia ihmisiä ja kenen mielestä vesisateessa rupattelu ja pussailu muka olisi romanttista? Ei ainakaan minun mielestäni. Siinähän saa ennemminkin pahimmassa tapauksessa keuhkokuumeen, eikä se minusta ole kovinkaan romanttista. Tunteidenkin luulisi viielenevän, kun saa saavillisen kylmää vettä niskaansa. Syksyisin ihmiset kiirehtivät töihin ja kouluihin ja lukkiutuvat sitten kotiinsa kuuman kahvi, tai kaakaokupposensa äärelle ja kotiaskareiden pariin. 

Minusta syksy on ehkä yksi masentavimmista vuodenajoista. Silloin on kylmä, sataa vettä, tuulee, on pimeää ja koko kaupunki on yhtäkkiä harmaa ja puut alastomia. Ulkoa tullessa on olo on kuin uitetulla rotalla ja sukat ovat märkiä kenkien imiessä sisäänsä kaiken veden- aivan kuin ne olisivat olleet janoissaan koko elämänsä. Kun kesällä halusi juoksennella ulkona auringonpaisteessa, syksyisin haluaa vain käpertyä viltin alle lukemaan hyvää kirjaa, tai vaikkapa katsomaan hyvää elokuvaa. Mieluiten tietenkin jonkun kanssa.

Eilen juoksin kaatosateessa tukkaputkella bussiin ja istahdin alas mieli apeana. Vesipisarat kimmelsivät kauniisti mustalla takillani, kuin pienet jalokivet. Mp3sesta kuului romanttista ja rauhallista musiikkia linjurin körötellessä eteenpäin. Mieleni alkoi virkistyä. Pimeydestä bussiin astui mies ja tutut kasvot lähestyivät minua hymyillen. Hymy tarttui minuun ja suukottaessa toisiamme tervehdykseksi, en voinut olla ajattelematta, etteikö syksyssä sittenkin voisi olla hitusen taikaa ja rakkautta. Kunhan sille antaa mahdollisuuden.


Hyvää alkanutta lokakuuta!

♥: Tintti

Kommentit

Suositut tekstit