Sika joka osasi lentää siivillään

Täällä julistettiin alkaneeksi, jos nyt ei ihan kolmas maailman sota, niin ainakin mehevä riita.

Riidan aiheena tällä(kin) kertaa se, ettei herra M pyydä minua mukaansa mihinkään ja tälläkin kertaa hän oli tehnyt omien sanojensa mukaan järkevän päätöksen minun puolestani, jättäessään minut kutsumatta setänsä syntymäpäiville (joista hän btw. Ilmoitti maanantaina). Hän oli nimittäin puolestani sitä mieltä, etten haluaisi kuitenkaan lähteä (ja minun psykologini vielä väittää, etteivät miehet osaa lukea ajatuksia)!

Kyse ei suinkaan ole siitä mitä haluan, tai en halua, vaan periaatteesta! Siitä, ettei toinen viitsi edes kysyä. Tulin siihen johtopäätökseen, ettei hän halua minua sinne, mutta M jankkasi vain, ettei ole sanonut mitään sellaista. Toisaalta, kun kysyin haluaisiko hän minut mukaansa, M totesi jälleen, ettei ole sanonut mitään sellaistakaan.

Kyse on kuulemma siitä, että hänen äitinsä on siellä, joka ilmeisesti tarkoittaa automaattisesti sitä, etten halua osallistua hänen setänsä juhliin. En kyllä muista, että olisin myöskään halunnut häntä tänne, mutta kysyttiinkö minun mielipidettäni? No eipä taidettu kysyä.

Seuraavaksi minun pitää varmaankin paeta maasta, koska M vaikuttaa olevan sitä mieltä, etten voi olla _missään_ tekemisissä hänen äitinsä kanssa. Voisi kuulemma syttyä kolmas maailman sota. Siitä päätellen, että hänen äitinsä kuitenkin on erittäin tervetullut juhliin ja minä en, minä olen tässä se pahis. Bad bad me... Voisin vaikka vahingossa loukata jonkun tunteita, kun kieltäytyisin keskustelemasta masennuksestani, tai vielä pahempaa: puhuisin siitä avoimesti. Kumpikohan herra M:ää mahtaa enemmän pelottaa?

Lopultakaan M ei keksinyt tarpeeksi pätevää selitystä sille miksen voisi lähteä mukaan, joten hän päätti jälleen kerran haukkua minut tyhmäksi, koska ilmoittautuminen olisi pitänyt tehdä viime viikolla ja minut juhliin kutsuakseen hän joutuisi soittamaan VPK:lle maksaakseen lisämaksua tilavuokrasta minun tähteni. Tämähän on tietenkin minun vikani, koska en alkanut riitelemään asiasta aikaisemmin. *Ironic* (Voi minua idioottia, kun kuvittelin, että soitto sedälle riittäisi!)

Myöntäisi nyt vaan, ettei itse halua minua mukaan.

Eniten tässä kismittää se, että jos joku sattuisi ihmettelemään poissaoloni syytä (vaikka miksi ihmettelisi, ihme jos edes tietävät olemassa olostani) mies väittää kuitenkin, etten MINÄ halunnut lähteä.

♥: Tintti

Kommentit

 1. Sun kannattais jo alkaa miettii että mitä tänne kirjottelet. Mitkä on sellasia juttuja, jotka on vaan omia ja joita voi kirjottaa ja mitkä liittyy toisiin ihmisiin niin henk. koht. ettei niistä voi kirjottaa. Tää on sentään julkinen blogi, kirjotat aika mustavalkoisesti ja itsesäälissä rypien, toista koko ajan syyllistäen ja asettaen itsesi uhrin asemaan. Se on helppoa: ei tarvitse huomata omia virheitään, voi aina syyttää toista, koska sinä olet uhri. Mutta se on epäreilua. On hyvä puhua avoimesti masennuksesta jne, mutta kannattaa olla tarkka siinä, missä vaiheessa se muuttuu itsesääliksi ja huomion hakemiseksi. Tsempit paranemisprosessiin, mutta muista, että kaikki lähtee itsestä. Jos parisuhde ei toimi, jätä se, mutta älä tule kirjottamaan nettiin henk. koht. asioita. Ethän haluaisi, että kukaan tekee sulle samalla tavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähän se on anonyymina huudella. ;) Tämä on minun blogini ja minulla on oikeus kirjoittaa siitä mistä haluan, varsinkin kun ottaa huomioon, että tämä on perustettu nimenomaan henkireiäksi, kanavaksi jossa voin purkaa kaikki tunteeni ja ajatukseni niitä sensuroimatta. En missään vaiheessa ole väittänyt olevani täydellinen, mutten ole myöskään ihminen jota voi polkea jalkoihinsa ilman seuraamuksia. Mikäli tekstini eivät miellytä, niitä ei tosiaankaan tarvitse lukea. :)

   Poista
 2. Anonyymi: Tehdään niin, että jätät kaikki ilkeät kommentit pois, jotta ei tarvitse sitten valittaa jokaisesta Tintin blogi kirjoituksesta, vaikka olisi sitten kyse henk.koht. asioista.. Tämä on kyllä Tintin blogi ja hän saa kirjoittaa tähän mitä ikinä haluaa. En ehkä tiedä miltä Tintistä tuntuu, mutta ei kaikille voi masennuksesta avoimesti edes puhua ilman, että he heti syyllistävät ja esittävät itse uhria! Kiitos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja on kyllä ihan totta, ettei masennuksesta ole helppo puhua, sillä se aiheuttaa hyvin usein monenmoisia ennakkoluuloja ja väärinymmärryksiä.

   Poista
 3. Niin mitä järkee lukee blogii mistä et selkeesti ymmärrä mitään etkä osaa myöskään nähdä asioita muiden kuin omasta näkökulmasta??

  VastaaPoista
 4. Anonyymi. sinun kannattaisi itse tarkasti miettiä mitä tulet sanomaan jos et tunne miten asiat oikeesti ovat!
  Olet aika nopeasti syyttämässä ennenkuin
  tiedät mitään totuudesta.
  Olet aika typerä itse kuin tulet tänne
  syyttämään että hän hakee vain huomiota
  vaikka et edes tunne häntä..
  Ja juuri siitähän tästä blogista on kyse
  että se on avoin jonne saa kirjoitella
  ja tietenkin jokainen kommentoin oma maun mukaan
  mutta ei kannata muttua typeräksi spekuloinnin takia!.

  VastaaPoista
 5. mä en kyllä ymmärrä ketä liikuttaisi vaikka tänne lisäisi vaikka miehen ja miehen äidin kuvan. hienoa ois kun ihmisiä niin paljon kiinnostaisi että pysäyttäisivät vaikka kadulla ja sanoisivat että vittu siehä oletse työpaikkakiusaaja, jokaiseen toisten asiaan nenänsä laittava, kaikesta kaikentietävä ja ennen kaikkeatekopyhä anoppi joka ei uskaltaisi edes omalla naamallaan asioitaan sanoa toisin kuin se blogin pitäjä tintti

  VastaaPoista
 6. Tämä on todellakin hieno blogi Tintti! Olen ollut iloinen voidessani tutustua sinuun näitten kirjoitustenkin kautta paremmin, vaikka olemme tavanneet tosielämässäkin ja jutelleet. Mutta kaikkea ei aina saa sanotuksi ja se on ymmärrettävää. En minäkään ihan kaikkea pysty sanomaan ja kaikille todellakaan en voi kertoa mielenterveysasioista, koska ihmiset jostain syystä vaan friikkaavat siitä, että asioista puhuu suoraan.

  On käsittämätöntä, että nykyaikana, kun tietoa on saatavilla paljon, on vieläkin niitä uppiniskaisia ääliöitä, joiden mielestä ei kannata lukea mitään niistä asioista, niitä vaan kannattaa välttää ja pitää ennakkoasenteita ja -luuloja esillä.

  Joten, Tintti - olet sankarini! Olet auttanut minua omassa prosessissani ja omalta osaltasi tsempannut minua ja minä yritän tehdä samaa sinulle ja toivon, että psytyn olemaan sinulle tuki, kun sitä tarvitset. Ei tartte kuin puhelu, tekstari, hihasta vetää tms. ja minä lupaan olla kuulolla - anytime!! Sitä varten ystävät ovat olemassa.

  Mitä tulee tuohon anoppiehdokkaaseen ja M:n niin tekosyitähän tuossa tuntuu olevan. Enemmän taitaa M pelätä, että sinä ja anoppiehdokas voisitte aiheuttaa jonkin sortin kohtauksen, jossa hän joutuisi välikäteen. Ehkäpä M pelkää, että tulevansa nolatuksi? Koska eihän tässä tietenkään ole kyse siitä, että sinusta olisi mukava päästä mukaan, vaan siitä, että hän joutuu huonoon valoon, jos syttyy se 3. maailmansota?? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kieng! <3 Jo tieto siitä, että tiedän sinun olevan siellä aina kun tarvitsen on auttanut monessa kriisissä.

   Musta on myös aika jännä, että jos tulee loukatuksi, tai on muuten surumielinen jne. niin pitäisi aina olla ihan hyst, hyst! Vaan iloisia ja kivoja juttuja saa kertoa ja jakaa, ettei kellekään muulle vaan tule paha mieli!

   No juuri siitähän tässä on kyse, vaikkei M sitä tietenkään suostu myöntämään. Musta vaan on niin käsittämätöntä, että M tuntuu pelkäävän, että nimenomaan MINÄ aiheutan kohtauksen. Minullahan tosiaan onkin tapana olla tahditon ja loukata ja haukkua ihmisiä eritoten toisten juhlissa... :p

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit