Aika aikaansa kutaki

Olin tänään pitkästä aikaa psykopolilla tapaamassa psykologia, niin ja näillä näkymin myös viimeistä. Voi haikeus!

Tällä kertaa kärsimättömyyteni odottamisen suhteen johtui lähinnä nenäliinan tarpeesta. On inhottavaa yrittää niistää sisäänpäin.

Puhuttiin lähinnä mun psykoterapeutin etsintöjen etenemisestä. Kerroin, kuinka helppoa puhuminen tapaamalleni psykoterapeutille on ja että hän on mukava. Sen, että hän on keskittynyt kriisi- ja traumapsykoterapiaan jätin mainitsematta, vaikka kai sekin tulee pian ilmi joka tapauksessa. Jotenkin on vain syyllinen olo siitä, etten valinnutkaan psykoanalyyttista suuntausta, vaikka sitä minulle suositeltiin.

Psykologi oli kuitenkin yhtä mieltä kanssani siitä, että kenellekään tuskin on vain yhtä ns. oikeaa terapeuttia ja riittäisi, että ko. terapeutti on tarpeeksi hyvä ja kemiat kohtaavat. Toivottavaa myös olisi, että tehtäisiin hoitosopimus ennen kuun loppua. 1.2 on nimittäin käynti psykopolin lääkärillä ja samalla viimeinen käynti koko psykopolilla. Mieleni tekisi tehdä psykologilleni kiitoskortti kuluneesta vuodesta. Olisiko se kuitenkin liian kornia? 

Kertasin vähän joulun jälkeisiä tapahtumia, mutta koska olen purkanut ne asiat jo aikaisemmin tänne, ystäville ja psykoterapeutille, ei minulla ollut enää juurikaan mitään sanottavaa. Se on nimittäin niin, että siinä vaiheessa, kun saan asiat kerran ulos päästäni, ne vaivaavat minua huomattavasti vähemmän, enkä näe syytä jankata samasta asiasta moneen kertaan, varsinkaan jos keskustelu ei kuitenkaan etene suuntaan, tai toiseen. Tuntuu silti hassulta, ettei minulla riittänyt sanottavaa, sillä muistan kyllä oikein hyvin monet kerrat, kun olen itsekseni kironnut täällä sitä, etten pääse psykologin juttusille sillä samaisella hetkellä, kun tuntuu, että pää on niin täynnä, että räjähtää minä hetkenä hyvänsä.

Valitin toki myös mun väsymyksestä ja päin peetä olevasta unirytmistä. Minua ei juurikaan helpottanut tieto siitä, että jotkut ihmiset vain ovat luonnostaan iltavirkkuja. Minä en halua olla iltavirkku! Haluan herätä aamulla, kun aurinko vielä paistaa. Haluan, että inspiraatio iskee päivällä, eikä keskellä yötä. Haluan nukkua öisin ja elää päivisin. Olisiko se tosiaan liikaa vaadittu?

Mietittiin, että voisin tehdä itselleni lukujärjestyksen. Kuulostaa liikaa siltä, että olisi pakko tehdä jotakin tietyllä kellon lyömällä, vaikkei yhtään huvittaisi. Kuulostaa ahdistavalta. Toisaalta lukujärjestyksen avulla saisin kaipaamani päivärytmin, enkä ehkä kuolisikaan tylsyyteen. Niin, ehkä. Kenties kuolisin sen sijaan vain paineen aiheuttamaan ahdistukseen ja kamalaan syyllisyyteen, siitä etten pystyisikään noudattamaan itse itselleni määräämää päivärytmiä.

Tää on kyllä taas niin tätä.

♥: Tintti

Kommentit

 1. Mullekin suositeltiin ihan toisenlaista terapiaa kuin mihin itse sitten päädyin. Syynä usein on se, että jos näytät ja tunnut olevan ns. tolpillasi ja suhteellisen toimintakuntoinen (et haise etkä näytä kuin et huolehtisi itsestäsi yhtään), niin ei sellaista ihmistä usein katsota, että sen tarttis mennä mihkää terapiaan tai sen tarttis mennä esim. traumoihin erikoistuneelle terapeutille. Joten mäkin tappelin 3v. ennen kuin sain sen, mitä halusin eli traumapyskoterapiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä jännä, koska vastaavasti siinä tilanteessa, jossa ihminen ei ole tolpillaan, eikä välitä itsestään tarpeeksi huolehtiakseen esim perushygieniasta taas sanotaan, ettei ole tarpeeksi "terve" terapiaan. Aina on joko liian sairas, tai liian terve. Kovin on merkillinen hyvinvointivaltio. :p

   Poista
 2. Vaihdetaan rytmejä! Olin ennen kanssa yökukkuja, mutta nyt en enää saa valvottua kymmentä pidempään viikonloppuisinkaan. Aamukahvit porisee jo seiskalta aamulla. Ehkä se on nämä työt. Mutta oisi kiva jos pystyisi viettämään iltaa ihan hereilläkin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdetaan! Tässä on tosin se jippo, että vaikka kotona valvottaa aamuyöhön, niin ulos lähtiessä sitä tuntuu unettavan kummasti jo ennen puoltayötä.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit