Kas mestari leipuri oon!

Ei hele. Mun ei pitäis antaa leipoa, saatika sitten väsätä jotain leivonnaisia. Äiti anto mulle viimeks bebe leivosten ohjeen ja pakkohan sitä oli tämmösenä herkkusuuna päästä kokeilemaan.


Ensimmäinen ongelma oli se, ettei meillä ole mittakuppeja, tai no on meillä yksi, mutta se kertoo vaan eri juttujen gramma ja kuppimääriä, enkä mä sellasista mitään ymmärrä. (On se nyt kumma, kun leipurilla ei ole edes perinteistä desimittaa.) No ei se mitään, vedin fiiliksen mukaan niin, että 1,5dl kermaa muuttui nopsasti 2desiin. Mitä mä muka sillä jäljelle jäänellä puolella desillä oisin tehny? En mitään!

Ohje neuvoi ensimmäiseksi vatkaamaan munat ja sokerin. Mitä tekee Tintti? Tunkee voihin käsikäyttösen pallovatkaimen ja vispilän risteytyksen, koska ei omista sähkövatkainta. Luulisi blondimmankin tajuavan, että se nyt on viho viiminen asia mitä siihen voikimpaleeseen kannattaa tunkea. Lopputuloksena oli tietenkin se, että se koko saakelin voiklimppi on siinä vispilässä kiinni. Varmaan ensimmäinen vartti meni sitä voita siitä sitten irrotellessa. Ens kerralla vois ehkä käyttää heti sitä puukapustaa, tai ostaa suosiolla valmiin murotaikinan.

Eeppinen vispilä (ennen käyttöä)

Ohjeen mukaan leivoksia olisi pitänyt tulla 20kpl, mutta koska mulla oli käytössä vaan yli suuria ja leveitä piirasvuokia, niitä tuli vain 13kappaletta. Kolmastoista oli toki se epäonninen joka halkesi kahtia, kun siirsin leivoksia lautaselle.

Kuorruttaminenhan on kans aina yhtä hauskaa puuhaa, koska aina joko tomusokeria, tai vettä on liikaa. Onnistuin siis tuhlaamaan tomusokeria koko purkin. Hyvä minä! Korvasin nonpparellit strösselillä, koska nonparellit on ihan yliarvostettuja. Ne ei maistu miltään ja on muutenkin paljon tylsempiä, kuin kirkkaan väriset strösselit.

Anyway, ihan syötävän näköisiä noista kuitenkin loppujenlupuksi tuli, vai mitä te olette mieltä?

ps. Anteeksi, että olin taas laiska kuvan muokkaaja

♥: Tintti

Kommentit

  1. Voisitko laittaa ohjeet näihin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on periaatteessa sama, kuin tämä: http://www.kinuskikissa.fi/isun-bebe-leivokset/ Leivoksia vaan tulee isompi määrä, mutta helpostihan tuonkin ohjeen pistää puoliksi. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit