Uusivuosi 2013

Mun uudenvuoden uuteen perinteeseen kuuluu ilmeisesti äkkilähdöt. Toissavuonna mun oli tarkotus kökkiä vuodenvaihde kotona, kun yhtäkkiä soitettiin, että lähetään Nurmijärvelle. Viime maanantaina mulle taasen ilmotettiin, että oisin tervetullut kummitädin 50v päiville. 

Ihan jees, mutta istuin siinä vaiheessa kylpytakki päällä, vasta heränneenä ja mulla olis tasan kaks tuntia aikaa ettiä koiralle hoitopaikka ja hommata itteni kirstinmäkeen. Matkaan itsessään menee jo tunti, joten oikeastaan mulla oli vaan tunti aikaa laittaa itteni valmiiksi ja saada koira hoitoon.

Onneks oon miesten kanssa tottunut laittamaan itteni valmiiksi parhaimmillaan vartissa. Olin kuitenkin fiksuna likkana tehny itelleni nädet kynsien pidennykset edellisenä iltana ja koska olen vuoden elellyt tynkäkynsillä, pitkiin muovilisäkkeisiin oli vaikea heti tottua. (Syytän niitä myös mahdollisista kirjoitusvirheistä.)

Ekat itsetehdyt geelikynnet 15vuotta vanhoilla kynsilakoilla koristeltuna.
Sain kuin sainkin löydettyä koiralle hoitajan ja pääsin porukoillekin vain puoli tuntia myöhässä. Sielläkin päässä tosin oli pientä hässäkkää, koska isukki oli yllättäen sairastunut. Oltiin siis lädössä matkaan äipä kanssa kaksin. Mä päätin, että koska oltiin jo myöhässä, mulla olis aikaa vetää naamariini vielä yhdet mikroranskikset, koska tyhjään mahaan ei tällä iällä ilmeisestikään enää viunaksia nautita.

Saatiin taksi yllättävän nopskasti ja riennettiin paikan päälle, jossa tarjoiltiin heti kuohuvaa ja käskettiin syömään. Mä en tuntenut pakalla olijoista oikeastaan muita, kuin äitini, juhlakalun ja hänen poikansa, joten olo oli aluksi vähän orpo ja ulkopuolinen. Muutamia tyyppejä tiesin nimeltä ja olin niitä kuulemma joskus nähnytkin, mutten mä mitään, enkä ketään tietenkään enää muistanut.

Bilehile ja hätänuttura

Sillä aikaa kun äiti jutskaili vanhojen tovereidensa kanssa mä keskityin lähinnä siihen olennaiseen, eli juomiseen ja ehkä vähän syömiseenkin.


Kaksin käsin

Paikalla oli bändin lisäksi tietokone ja karaokelaitteet ja kuten arvata saattaa, huutoäänestyshän siitä syntyi, kun karaokeihmiset ja tanssityypit ottivat yhteen. Tää on tää ikuinen dilemma, kun kumpaakin ei voi samaan aikaan saada. Asia yritettiin vissiinkin ratkasta niin, että välillä soitettiin musaa koneelta ja välillä laulettiin karaokea, mutta välillä ne tais kyllä huutaa vähän päällekäinkin.

Itse uskaltauduin ensimmäistä kertaa vetämään yhden biisin yksinäni, mutta sekin meni sen verran metsään, ettei varmaan tarvitse toiste kokeilla. Yhteislaulut on ehkä enempi mun juttu, niin ja se tanssiminen.
Paikalla oli muutamia lapsia, joiden iloksi raketteja paukuteltiin pitkin iltaa. Pari poitsua tuli hihitellen mulle jossain vaiheessa iltaa kertomaan, että "tää on ihan rakastunu suhun!" "No eipäs kun tuo!" "Toi halus tanssia sun kanssa!" "Eipäs kun tuo!" Keskeytin niiden väittelyn kutittamalla kumpaakin kunnes ne liukenivat taas paikalta.

Pikkumiehet opetti mut myös valamaan tinaa, kun en ite enää osannut. Sain kuulemma purjeveneen ja jonkin epämäräisen möhkäleen. En tiedä yhtään mitä ne meinaa, mutta mulla tuli tosta ns. purjeveneestä mieleen koiran syömä saapas.


Kahteen-kolmeen asti jaksoin bilettää ennen kuin alko tulemaan taas väsy ja viiskymppiset tais siitä jotain naljailla, kun ne jaksoivat juhlia mua paremmin. On kuulemma vaan kokemuksen puutetta, mutta oli se vitsi, tai ei, niin mun kokemukseni mukaan kyse tais mun kohdalla olla lähinnä oikean lääkityksen ja riittävän unen puutteesta. Anyway oli aivan mahtavat pirskeet! Näitä lisää!

Taksin saamiseen meni varmaan tunti ja koitin siinä odotellessani muistikortin viimeisestä kuvasta päätellen vissiinkin hirttää itteni kameraan.


En mitä ilmeisemmin onnistunut, kun kerran tätä kirjoitan. En ehkä ole täysissä ruumiin ja sielun voimissani, mutta yhtä kaikki elossa. Mikä olisikaan sen parempi tapa aloittaa uusi vuosi?

Hyvää alkanutta uutta vuotta joka iikalle tasapuolisesti!


♥: Tintti

Kommentit

Suositut tekstit