Perheleffoja parhaaseen nukkumaanmenoaikaan

Ihmettelin koko viime viikon nelosen viikonlopun leffaputkea. Lauantain ohjelmistoon kuului nimittäin Toy Story 3 ja sen esitysajaksi ilmoitettiin klo. 21.00. Perheleffa yhdeksältä illalla? Eikös niiden esitys aika ole yleensä päivällä? Siihen aikaan kun lapset televisiota yleensä katsovat, jos katsovat? Ensin ajattelin, että mainokseen oli sattunut virhe. Näin ei kuitenkaan ollut.

Kuva: IMDb
Osa ihmisistä yritti selittää myöhäistä katseluaikaa sillä, että kyseessä oli alkuperäiskielellä, eli englanniksi puhuttu versio. Minulle tämä ei mene jakeluun. Päivisin on ennenkin näytetty suomeksi dubbaamattomia perhe-elokuvia, kuten nyt vaikka Beethoven, tai Eemeli. Osa taas oli sitä mieltä, ettei Toy Story 3 oikein pienille lapsille sopisikaan. Onhan Toy Story 3 toki tunnelmaltaan painostavampi ja liikuttavampi, kuin edeltäjänsä, mutta se on siitä huolimatta lapsille suunnattu elokuva. Elokuvan ikäraja on 7 vuotta. Vertailun vuoksi, näin on myös monen Disneyn klassikon kohdalla, kuten Kaunotar ja Hirviö, Pocahontas ja Leijonakuningas, ihan näin muutamia mainitakseni. 7 vuotiaatko saavat ihan oikeasti valvoa 23.00 asti?

En tosiaankaan tiedä nykylasten nukkumaanmenoajoista, mutta meillä mentiin muistaakseni nukkumaan viimeistään kymmeneltä. Mikäli olisin lapsi, minulta olisi siis jäänyt osa elokuvasta näkemättä. Enkä kyllä antaisi omien lastenikaan valvoa yömyöhään, jos minulla lapsia olisi. Oonko mä nyt jotenkin kiree käppänä, vai mikä tässä mättää?

Kommentit

 1. Tämä tuli eilen uudestaan taas yhdeksältä illalla -ja suomenkielisenä! Ei kyllä kauheasti ole taas järkeä sillä, joka on ohjelman esitysajan päättänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman! Ei voi taas kun vaan ihmetellä. Eipä taida esitysajoista päättävällä olla omia lapsia... Itsekään meinannut pysyä hereillä loppuun asti. :D Kattelin, että päivällä oli näytetty Blondin kosto. Olis ehkä ollut järkevämpää näyttää se illalla ja Toy Story sen paiklla silloin puol neljän aikaan. Huoh,

   Poista
 2. Tuo on kyllä todella outoa, ja sen lisäksi siskoni ihmettelee, miksi maikkarin lauantain perheleffat on tekstitetty kun pienet lapset eivät osaa lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Oon ihmetellyt ihan samaa! Ne dupatut on sitäpaitsi muutenkin yleensä parempia, joten en ymmärä ketä noi tekstitetyt versiot muka oikein palvelee. :DD

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit