Urtekram - tuotteet testissä

Urtekram on peräisin Tanskasta, jossa se sai alkunsa Lisbeth Damsgaard ja Ronnie McGrailin perustamasta pienestä kivijalkamyymälästä. Yrityksen nimi juontaa juurensa tanskan kielen sanasta "urtekræmmer", joka tarkoitti ennen vanhaan maustekauppaista, tai mausteita, lääkeyrttejä ja muita rohtoja myyvää kiertokauppiasta.

Urtekram on julistautunut alkuperäisen luomun toimittajaksi ja on taistellut luomun puolesta vuodesta 1972 lähtien ollen alansa pioneereja. Urtekram on Pohjoismaiden suurin luomutuotteiden tukkukauppias ja yrityksen tuotteita myydään yli 36 maassa: Skandinaviassa, EU:ssa, Venäjällä, lähi-idässä, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Suomessa tuotteita löytyy varmimmin Prisman hyllyltä. Pääkaupunkiseudulla jälleen myyjiä ovat: S-ryhmä: Prismat, S-marketit(suppeampi valikoima), Sokos tavaratalo (ainakin Helsingin seudulla). Kesko: Tällä hetkellä suppea valikoima ainoastaan muutamissa K-supermarketeissa. Helsingissä ainakin KSM Kamppi, Stockmann: Ainakin Helsinki ja Itakeskus. Erikoiskaupat: Ruohonjuuri, joistakin terveyskaupoista yms. M-ketju: M-marketit Arabia ja tullinpuomi.

Yritys markkinoi luomuelintarvikkeita, kosmetiikkaa, puhdistusaineita ja allergikoille sopivia tuotteita.


Nordic Birch

Kuva: Buzzador

Urtekramin intohimona ovat yksinkertaiset, konstailemattomat kosmetiikkatuotteet, joita ei ole testattu eläimillä. Tuotteet ovat luomusertifioituja, täysin kasviperäisiä ja ilman tarpeettomia kemiallisia aineita, kuten parabeeneja, tai muita synteettisiä säilöntäaineita. Luonto ja sen voimalliset yrtit ovat kaikkien Urtekraim kosmetiikkatuotteiden perustana.

Aikaisemmin täydelliset tuoteselosteet eivät olleet lakisääteisiä ja laki salli elintarviketuottajien jättää merkitsemättä aineosat, joita oli tuotteessa vähemmän kuin 25 %. Urtekramin mielestä jokaisella on kuitenkin oikeus tietää tuotteen täydellinen sisältö ja korostaa tätä ilmauksella ”Ei sisällä muita aineita”.

Pohjolan Koivu Käsivoide Superkosteuttava Luomu 75 ml


Urtekram on hakenut inspiraatiota Pohjolan koivumetsistä ja ruiskaunokin miedosta tuoksusta. Yrtit ovat peräisin Urtekramin omasta luomuyrttitarhasta. Superkosteuttava trio "sheavoi, iltahelokki- ja manteliöljy " tekevät käsistä yhdessä glyseriinin ja jojobaöljyn kanssa silkinpehmeät ja hyvinhoidetut.

Ainesosat: Vesi, kasvipohjaisia öljyjä, shea voi*, manteliöljy*, koivunlehtiekstrakti*, glyseriini**, helokkiöljy*, maissitärkkelys*, sinkkidirisinoleaatti, jojobaöljy*, bentoniitti, polysakkaridi, sitruunahappo, parfyymi, mangoliankuoriekstrakti, vitamiini E. Ei sisällä muita aineita. * = Luomuviljelty **= valmistettu käyttämällä luomuraaka-aineita.
Suositushinta: n. 5,29€


Omat kokemukset:

Sain Nordic Birch - käsivoiteen testattavaksi Buzzadorin kautta n. kaksi viikkoa sitten, Olen käyttänyt käsivoidetta siitä asti ja iho tuntuu todella pehmeältä. Kärsin erittäin kuivista käsistä etenkin talvisin, mutta kyseisestä tuotteesta on ollut paljon apua. Levitän voidetta käsiini myös aina ennen nukkumaan menoa, jolloin kädet ovat ihanan pehmeät ja kimmoisat heti herätessä.

Voide tuoksuu miedosti ruiskukalta. Aluksi haju tuntui hiukan pistävältä, mutta parin päivän jälkeen sitä ei enää edes huomannut. Tuoksu lievenee myös imeytyessään ihoon. Tuote on riittoisaa ja imeytyy hetkessä. Toisin kuin useita perusvoiteita, tätä ei tarvitse olla lisäilemässä jatkuvasti ja jokaisen käsienpesun jälkeen.


Tulen luultavasti käyttämään kyseistä tuotetta myös jatkossa, sillä se päihittää monet muut markettituotteet hinta-laatu suhteessa mennen tullen.


Pohjolan Koivu Päivävoide Kosteuttava Luomu 50 mlUrtekramin uusi kosteuttava Nordic Birch- päivävoide tuoksuu miedosti ruiskukalta ja sisältää luonnon omia tehoaineita, helokki- ja oliiviöljyä, sekä koivu-uutetta, jotka yhdessä kosteuttavat ihoa tehokkaasti.

Ainesosat: Vesi, kasvipohjaisia öljyjä, glyseriini**, shea voi*, jojobaöljy*, aloe vera*, aprikoosiöljy*, manteliöljy*, maissitärkkelys*, koivunlehtiekstrakti*, helokkiöljy*, koivusokeri, polysakkaridi, bentoniiti, sitruunahappo, magnolian kuoriekstrakti, parfyymi, vitamiini E. Ei sisällä muita aineita. * = Luomuviljelty, **= valmistettu käyttämällä luomuraaka-aineita.

Suositushinta: n, 8,35€

Omat kokemukset:

Päivävoiteen sain niin ikään testattavaksi Buzzadorin kautta. Käytettyäni tuotetta nyt noin kaksi viikkoa, aikaisemmin kuiva ja kutiseva kasvojeni iho on nyt ihanan pehmeä ja kimmoisa.

Toisin kuin useat muut päivävoiteet, tämä ei ole lisännyt finnien määrää, vaan päinvastoin rauhoittanut ihoa. Kyseessä on nimenomaan päivävoide, mutta olen käyttänyt tuotetta myös yövoiteen sijaan. Toimiva ratkaisu, jos yövoiteet tuntuvat liian paksuilta herkälle iholle, kuten allekirjoittaneella.

Tuote on kätevässä pumppupullossa ja varovaisella painalluksella saa puristettua ulos juuri sopivan määrän. Tuote tuntuu erittäin riittoisalta ja oletan mekanismin olevan sellainen, että voide tulee aikanaan ulos viimeistä pisaraa myöten.

Mikäli en vaatisi päivävoiteeltani myös aurinkosuojaa, käyttäisin tätä tuotetta varmasti myös jatkossa.


Lähde: http://www.urtekram.fi

Kommentit

Suositut tekstit