Pidennyksillä ja ilman

Mainitsin viime postauksessa katkoneeni hiuksia ja niin todella tein. Teippipidennykset ehtivät olla päässäni kolme kuukautta ennen kuin alkoivat näyttää päivä päivältä aina vaina hampummalta ja muuttua vaikeammiksi hallita. Niillä oli ikävä tapa rastoittua vastakappaleidensa kanssa ja sotkea omat hiukseni mukaan (vasemmanpuoleinen kuva). Hiukset sai kyllä vielä suhteellisen selväksi, mutta se vaati vähintään vartin harjauksen ja kolmannes pullollisen hiuksiin jätettävää hoitoainetta pysyäkseen n. parin tunnin verran edes jotenkin aisoissa, ennen kuin käsittely oli pakko toistaa. En oikein pitänyt siitä. 

Päässäni olevat teippipidennykset olivat siis aitohiusta. En nyt muista oliko kyseessä intialainen, vai aasialainen hius, mutta joka tapauksessa laadultaan huomattavasti karheampaa, kuin tämä suomalaisten perus sileä ja hento hiustyyppi ja arvelisin, että juuri tästä syystä se takkuuntuu huomattavasti helpommin, kuin oma hius.

Mikäli olisin rikas voisin ihan piruuttani kokeilla joskus eurooppalaisten hiuksista tehtyjä lisäkkeitä nähdäkseni onko niiden välillä oikeasti paljonkin eroa kunnossa pysymisen ja laadun suhteen. Tällä erää annan kuitenkin oman tukan levätä ja kasvaa ainakin syksyyn asti. Ei siis sen enempää pitkäaikaisia pidennyksiä, kuin hiusten värjäystäkään. Mitenköhän minusta tuntuu, että juurikasvun lisääntyessä tartun kuitenkin taas vaalennusaineeseen, koska niinhän siinä aina lopulta käy...


Harjaamattomat lisäkerastat | Ihkaoma öljyinen rotan häntä | Huonosti laitettu ja semisti takkuinen pelastajapidennys  
Eilen siis heitin rypsiöljyt päähän ja aloin repimään lisäkkeitä irti kaverin vastusteluista huolimatta. Tunnin niiden kanssa sai taas tapella, mutta kyllä ne siitä lopulta irtosivat ja päänahka, sekä koira kiittivät, kun kaatoi vaan tarpeeksi lisää ölyä päähän ja ehkä vähän lattiallekin. Ihanan epämääräinen ja öljyinen lisäkekasa tosin odottaa M:n iloksi edelleen pelastustaan ja selvittelyä vessan lavuaarissa.

Pää tuntuu nyt huomattavasti kevyemmältä ja aikalailla kaljummalta, (sekä syväpudistavasta shampoopesusta huolimatta edelleen erittäin rasvaiselta,) kun hiusta on vajaa satagrammaa vähemmän. Vielä pitäisi saada joku (=sisko) tasottamaan tota kuontaloa, niin on kesätukka valmis! Kuten kuvasta (keskimmäinen) näkyy, hiukset ovat erittäin epätasaiset, enkä yhtään ymmärrä miten ne on voineet noin eri tahtia edes kasvaa!?

Koska pitkätukka on kuitenkin aina pitkätukka, tilasin ebaysta n. 4€:n klipsipidennyksen (oikeanpuoleinen kuva), notta voin pahimman tukkakriisin iskettyä läntätä itse itselleni lisäpituutta muutamassa minuutissa. Vähän sitä saa kuivashampoolla vielä tuunailla, jotta saan tuon muovikiillon katoamaan, mutta eiköhän siitä ihan käyttökelponen vielä saada.


Kommentit

  1. Kyllä tuli itekki tapeltuu jossai kohtaa pudennysten kanssa ! Kyllähän niitten jälkeen aina kovin kalju olo tulee :s onhan se tietty hyvä välillä pitää pidennysten välillä taukoo että hius ehtii levätä :))

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit