Luulo ei ole tiedon väärti

Elämä on taas viimepäivinä osoittautunut vallan merkilliseksi. Mies, joka ensin astioita paiskottuaan piilotti likaisen paistinpannun tyynynsä alle, myönsi minun olevan välillä taakaksi. Terapeutin mielestä minun olisi hyvä tarkistaa lähimpien turvatalojen yhteystiedot (ihan vain varmuudenvuoksi) ja suostutella M pariterapiaan. M varmaan aavisti, että mun tarttis ehkä puhua sen kanssa vakavia, koska se karkasi Kallioon huuhtomaan viimeisetkin viehättävyytensä rippeet oluella alas toverinsa herra S:n kanssa.

Ei se mitään. Nyt mulla on aikaa purkaa aggressioitani teille.

Torstaina olin hyvin, hyvin ärtynyt. Olin juuri pohtimassa anteeksiantoa ja sen mahdollisia seurauksia, kun kävi ilmi, että minua ja tunteitani oli vähätelty viimeksi kirjettä edeltäneellä viikolla. Erään mielestä olen ilmeisesti herranterttu, jonka mielestä maailma on läpeensä paska paikka ja itken ja masennun vuosiksi eteenpäin isoäitini kuoltua syöpään. Jännää. Minä kun luulin olleeni masentunut jo peruskoulusta lähtien ja vallan kuvittelin, että mummin kuolema oli vain se viimeinen korsi, joka katkaisi kamelin selän. Mutta hienoa jälleen kerran kuulla, että ulkopuoliset tietävät asiani paremmin, kuin minä itse! 

Me kaikki tiedämme luultavasti ainakin yhden ihmisen, joka kuvittelee tietävänsä muiden asiat paremmin, kuin asianomaiset itse. Joillekin ei riitä se, että kuvittelee tietävänsä paremmin, vaan heillä on tarve myös jakaa näitä ajatuksiaan toisten asioista totuutena ympäri kyliä. Kyllä sitä vähemmästäkin hämmästyy, kun tutun-tutun-tuttu eräänä päivänä pysäyttää kadulla ja alkaa surkutella kohtaloasi, eikä sinulla ole aavistustakaan mistä tämä ihminen puhuu. Yritä siinä sitten korjata asiat oikeaan laitaansa ilman, että joudut avautumaan henkilökohtaisista ja ehkä kipeistäkin asioista.

Ärsyttää, ärsyttää, ärsyttää. Jos kyse olisikin vain jostain tutun tutun tutusta, niin huhupuheiden voisi antaa mennä yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta kun ei.

Tunteitani ja sairauttani on vähätelty. Mikäli se tehtäisiin päin naamaa, minulla olisi edes mahdollisuus korjata erehdykset ja selittää asioiden todellinen laita, mutta ei. Kivempihan se on vähätellä ihmisiä heidän selän takanaan. Minusta kenelläkään ei ole oikeutta päättää toisten puolesta heidän tunteistaan. Mainitsin tästä viimeksikin, mutta tämä asia nyt vain ärsyttää minua sen verran paljon, että oli pakko sanoa se taas.

Olen niin loukkaantunut, vihainen ja turhautunut, että melkein tekisi mieli katkoa kauloja. En kuitenkaan oikeasti tekisi pahaa kärpäsellekään, joten kaulojen katkomisen sijaan katkoin hiuksia ja söin suklaata.

Kommentit

 1. Vähän alkaa tuntua siltä, että sun lähipiiri reagoi nyt sun terapian alkamiseen, mitä ne pelkää, siinä hyvä kysymys, olisko niin, että niilläkin on omia mörköjä kaapissa ja nyt alkaa ahistaa, että mitä sinä keksit terapiassa, eikä ne kohta enää voi sua ja sun sairautta mollata, sitähän ne pelkää, että susta kasvaa itsensä hallitseva vahva ihminen ja huomaat miten heikkoja sun lähipiiri on, älä anna vedättää itseäsi! Vai rasite olet M-lle, mitenkähän päin se oikeasti on! Olet rohkea, kun lähdit terapiaan, Blogisi on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on alkanut tuntumaan, että joitakin pelottaa nimenomaan se, etten anna pompotella ja haukkua itseäni enää miten sattuu, vaan uskallan ja osaan sanoa jo vähän vastaankin. Oishan se muista varmaan kivempi, jos nielisin kaiken mukisematta...

   Kiitos kovasti!

   Poista
 2. Tämä Anonyymi puhuu asiaa. Veikkaampa että se kyseinen henkilö on itse M:lle rasite, mutta kääntää kaiken sinua vastaan. Tiedän miltä tuntuu kun jokin ei pidä, mutta olet rohkea ja hyvä ihminen. Hän voisi pitää asiat omana tietonaan ja olla vääristelemättä asioita. Tintti olet rohkea, ihana ja hyvä ystävä. <3 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin välillä vähän tuntuu... Olisi hirmu kiva jos asioista puhuttaiisin niin kuin ne oikeasti on, eikä vääristeltäisi asioita omanmielensä mukaan.

   Kiitos. ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit