Kesä tulee, oletko valmis?

No nin tytöt ja pojat. Kesä on tuloillaan ja aurinko alkaa porottaa. Mikäli et ole vielä hankkinut aurinkovoidetta ja mikä oleellisinta, alkanut käyttää sitä, nyt olisi hyvä aika aloittaa.

Auringonvalolla on paljon positiivisia vaikutuksia, sillä se kohentaa mielialaa, lämmittää, muodostaa D-vitamiinia, sekä auttaa moniin ihotauteihin, mutta sillä on myös haittansa. Usein kuulee ihmisten sanovan "en mä pala, niin ei mun tartte käyttää mitään aurinkovoiteita", tai "mä oon koko päivän sisällä ja autossa, niin en mä tarvii". Väärin ja väärin. Vaikkei oma iho palaisi, saati ruskettuisi, se ei silti tarkoita, etteikö auringolla olisi ihoosi mitään vaikutusta. UV-säteily aiheuttaa paitsi ihon vanhenemista ja vähentää ihon kimmoisuutta, se myös lisää riskiä sairastua ihosyöpään. Vaikkei aurinkoa varsinaisesti ottaisikaan, altistuu ihminen usein tahtomattaankin auringolle. UV-säteily läpäisee myös ikkunat, joskin jotkin uusimmat ikkunat ovat UV-säteilyltä suojattuja, jolloin säteilyä pääsee läpi vähemmän, mutta suojatuinkaan ikkuna ei kuitenkaan estä säteilyä kokonaan.


Suomalaisista noin kolmannes kuuluu ihotyyppeihin I - II. Suurin osa on ihotyyppiä III ja joka kymmenes ihotyyppiä IV. Punatukkaiset ja hyvin vaaleaihoiset ihmiset yleensä sietävät huonosti aurinkoa. Rusketus ei suojaa ihoa palamiselta vaan vastaa enimmilläänkin vain suojakertoimen arvoa 4.

Aurinkovoiteen valinnassa on huomioitava kenelle tuote tulee ja missä tuotetta tullaan käyttämään. Tarjolla on omia tuotteita lapsille ja aikuisille sekä eri ihotyypeille. Mistä siis tietää mikä sopii itselle? Erityisen tärkeää on varmistaa, että tuote sisältää riittävän suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Suomessa riittää yleensä matalamman suojakertoimen omaavat voiteet (20–25). Voimakkaassa auringossa ja ulkomaille rantalomalle lähtiessä tarvitaan parempi suoja, eli mieluiten sk 30, tai enemmän. Suomessa korkeampi suojakerroin on myös tarpeen esimerkiksi veneiltäessä.

Omat aurinkosuoja suosikkini ovat kasvoille tarkoitetut The Body Shopin C-VITAMIINI KOSTEUSVOIDE SPF 30 ja MOISTURE WHITE SHISO BB VOIDE + SEERUMI SPF 25, sekä vartalolle levitettävä Nivea Sun Pure & Sensitive Lotion sk 30 -aurinkosuojaemulsio.Aurinkovoiteiden käytöstä huolimatta aurinkoa suositellaan nauttimaan varjossa, etenkin keskipäivän aikaan. Silmät ja pää on myös hyvä suojata aurinkolaseilla ja lierihatulla. Nauttikaa auringosta vielä kun voitte, Suomen kesä on tunnetusti lyhyt!

Ps. Lue myös nämä ajankohtaiset postaukset:

Leggings are not pants, so cover your ass!

Me halutaan olla...?Lähteet: www.terve.fi
Kuvat: BodyShop, Sokos

Kommentit

 1. Onpa hyvä, että joku kirjoittaa tällaisesta tärkeästä asiasta! Itse palan hyvin herkästi ja aurinkovoiteilla tulee läträiltyä jonkun verran. Tänä kesänä haluaisin todella ruskettua ja rantareissukin kolkuttaa ihan parin viikon takana :) Hyvä postaus ja muistutus tärkeästä asiasta.

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ite palan kans tosi herkästi ja läträän aurinkorasvan kanssa varuiksi vaikken palaisikaan. Oon saanu traumoja vanhemmilta auringonpalvojilta joilla se iho on tosiaan sen näkönen, että aurinkoa on nuorempana ilman suojia otettu. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit