Tee se itse pehmis

Pienenä minua harmitti, ettei ns. oikeaa pehmistä voinut tehdä kotona, eikä sitä voinut ostaa kaupan hyllyltä. Tänä päivänä voi, - sillä Arla on keksinyt kotona valmistettavan pehmytjäätelön, - mutta sekään ei ole hyvä. Seosta pitää nimittäin pakastaa 3,5 tuntia. KOLME JA PUOLI TUNTIA! Kuka jaksaa odottaa pehmistä niin kauan? Sitä on saatava silloin, kun sitä tekee mieli. Heti paikalla.

Olihan tämäkin ihme silti testattava. Ohjeet ovat onneksi yksinkertaiset, jotta blondimmankin pitäisi onnistua.

1. Kaada kylmä seos n. 2l vetoiseen astiaan. Mikäli olet sotkeva strömssi, kuten allekirjoittanut valitse isompi astia. Meikäläinen käytti varuiksi 3l kulhoa. Suosittelen myös varmistamaan etukäteen, että valitsemasi kulho varmasti mahtuu pakastimeesi.


2. Vispaa n. 3 minuuttia kunnes seos on paksu ja ilmava. Mikäli omistat sähkövatkaimen onnittele itseäsi. Mikäli arpaonni ei tällä kertaa suosinut ja joudut tyytymään käsikäyttöiseen, vatkaa käsivartesi kipeiksi. Lihasten alkaessa kasvaa olet todennäköisesti valmis.
3. Pakasta vähintään 3,5h. Jos seos on ehtinyt jäätymään täysin, pehmennä sitä huoneenlämmössä, tai mikrossa (150W, 1-2min). En tiedä mitä tarkoitetaan täysin jäätyneeltä, omani muistutti lähinnä normi jäätelöä ja mitä ilmeisemmin se olisi saanut "jäätyä" enemmänkin.

4. Vispaa kuohkeaksi. Huomaa sitten vispanneesi liikaa ja pehmiksesi muuttuneen lähinnä pirtelöksi.

5. Annostele tarjoiluastioihin ja nauti hyvässä seurassa. Voit myös makusi mukaan lisätä strösseleitä, mansikoita, kaakaojauhetta - mitä nyt ikinä keksitkään peittääksesi teollisen maun.Ei maksa vaivaa. 5dl paketti maksoi lähikaupassa lähemmäs 5€, eikä oikeastaan maistu normi pakettijäätelöä kummemmalta. Aion siis vastakin hankkia pehmikseni lähimmästä pikaruokalasta, kavilasta, tai mistä ikinä sitä kulloinkin tuppaa nopeiten ja helpoiten mielihalun sattuessa saamaan. Pahimpaan pehmiksen nälkään suosittelen valmistamaan pehmiksensä itse, kuten tähänkin asti: vatkaamalla tavallista kermajäätelöä lusikalla kuohkeammaksi. Huomattavasti nopeampaa ja halvempaa ja maistuu takuuvarmasti aivan samalta.

Lienee sanomattakin selvää, etten tule ostamaan tätä enää uudestaan, mutta olenkin enemmän pirtelötyttöjä.

Kommentit

 1. Yh, kuulostaapa kamalalta :D Hyvä lukea tämä ennenkuin menee pehmiksenhimoissa kauppaan hakemaan tota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ollu mitään erikoisherkkua. Hyvä jos tästä oli muille edes jotain hyötyä. :D

   Poista
 2. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit