Teuvon läksiäisiet 8.8
Pitkän ja piinallisen odotuksen jälkeen olen vihdoin saanut leikkauskutsun. Avoleikkaus suoritetaan 8.7 Kätilöopiston sairaalassa, jossa tulen viettämään aikaani 2-3 päivää. Toisin sanoen mulle saa sitten tuoda ruokaa, koska sairaalan sapuskat ei tunnetusti mene mun kurkusta alas ja kokemuksen mukaan syömälakkoni yleensä vain pidentää osastolla oloani. Leikkauksen jälkeen pitäisi ohjeen mukaan syödä kuitupitoista ruokaa. Kuidut on pahjoja. Eikö laihduttajat syö kuituja pysyäkseen pitkään kylläisenä? Mun tarttee aika varpisti lihoa, eikä laihtua! Vaadin pitsaa ja ranskalaisia! Hedelmiä ja marjoja voin toki syödä, etenkin mansikoita.

Sairaslomaa tulee potilasohjeen mukaan n. 4 viikkoa leikkauksen laajuudesta riippuen. Ihan liikaa! Se tarkoittaa, että joutuisin viivästyttämään töiden alkamista jopa kolmella viikolla. Ei kai istuminen voi rasittaa mua toimistossa yhtään sen enempää, kuin kotonakaan? Mulla on taas tunnetusti stressin aiheet oikeessa järjestyksessä.

Lähettivät ystävällisesti tietoa myös nukutuksesta. En olisi välttämättä halunnut etukäteen tietää kaikenmaailman letkuista, kanyyleista ja katetreista. (Tottakai tiesin näistä ilman sanomistakin, mutta luettuani potilasohjeen jouduin oikeasti ajattelemaan asiaa.) Tieto siitä, että mut nukutetaan, enkä herättyäni muista tapahtuneesta tuon taivaallista olisi ollut ihan tarpeeksi riittävä.

Keskustelin asiasta V:n kanssa ja tämä totesi leikkaukseni kuulostavan ihan keisarinleikkaukselta, jälkioireineen kaikkineen. (Tulen mm. vuotamaan ajoittain verta 3-4 viikkon ajan.) Synnytys ilman lasta, testisynnytys?

Yskimisestä tulee varmaan mielenkiintoista, kun vatsassa on haava.

Kommentit

  1. Jännää! Tsemppiä tosi paljon ja hyvin se menee :) veikkaan et toipuminen vie kyllä aikaa kun vatsa on arka paikka :/ mut ota rauhallisesti ni eiköhän se siitä parane :) -Saila-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eiköhän se ihan hyvin mee, suomessa kuitenkin ihan asiansa osaavia ammattilaisia. :) Kunhan saan tarpeeksi kipulääkkeitä niin eiköhän se siitä. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit