Hypokondria - APUA NYT MÄ KUALEN!

Tämä on ihan hirveää. Olen varmasti kuoleman sairas. Kutsukaa ambulanssi! Kaikki viittaa siihen, että minussa on oltava jotakin pahasti vialla. Kroppa prakaa, elimistö tuhoutuu. Tehkää nyt joku jotakin, täällä tehdään kuolemaa! Yskittää, joten sen on oltava keuhkosyöpä. Mitä muutakaan se voisi olla? Päässä tuntuu pistävää kipua, jalkeilla huimaa ja vähän oksettaakin. Aivoverenvuoto. Ihan varmasti on. Rintaa puristaa. Nyt se on sydänkohtaus. Nyt mä kuolen!

Luulosairaus on siitä mahtava tauti, että joka päivä voi olla kuolemassa johonkin uuteen tautiin, tai oireeseen. Luottamukseni itseeni ja lääkäreihin on mennyt. Se, ettei ole oireita, ei ilmeisesti tarkoita sitä etteikö voisi olla sairas. Se, että lääkäri sanoo "kyse ei ole mistään vakavasta", voi tarkoittaa, että sisälläsi on syöpä. Miten ihmeessä tässä voi kuvitella enää hetkeäkään olevansa terve? Oireettomana on ihan tarpeeksi hankalaa, mutta jos pienin ja huomaamattominkin oire voi kertoa jostain vakavammasta, ihminen menee pian paniikkiin jo pelkästä aivastuksesta.

Housen katsominen ei välttämättä ole sairasloman parasta viihdettä. Mikäli et ollut tarpeeksi luulotautinen ennen sen katsomista, sen jälkeen varmasti olet. Toisaalta onko se mikään ihme. Nykyään sairauksista löytyy tietoa parilla likkauksella. Ei tarvitse naputella googleen, kuin päänsärky ja heti saat listan mitä pelottavimmista syistä ja sairauksista, kuten aivokasvain, aivoverenvuoto, tai aivokalvontulehdus. Toki todennäköisempää on kärsiä esimerkiksi jännityspäänsärystä, tai migreenistä, mutta miksi ottaa riskiä. Moni ei ota. Tiesittekö, että arviolta noin joka kymmenes terveyskeskuksen potilaista kärsii vain ja ainoastaan luulosairaudesta?

Kommentit

  1. Tavallaan vakavakin juttu, mutta myös ihan loistava! Varsinkin Googlen aikana.. Mulla ainakin on huono tapa googletella jotain vaivaa, ja tietysti kuvittelen, että mulla on se. Kunnes lekuri sanookin, ettei kyse olekaan mistään vakavammasta sairaudesta (onneksi). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika... :D Toisaalta välillä tuntuu, että välillä kun arvauskeskukseen menee saa itellä ollakin se diagnoosi valmilla, mikäli tahtoo jotain hoitoa saada. :s

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit