Sisällä syntyy syöpä

Torstaina jouduin odottamaan leikkausta melkein yhteen. Aika tuntui matelevan tekemlsen puuteessa, mutta onneksi kaverit juttelivat ja tsemppasivat sen aikaa, joskaan se ei estänyt tekemästä minusta hermorauniota. Onneksi mulla on tosi ihana hoitaja, joka kävi juttelemassa ja tarjoilemassa diapamia pahimpaan jännitykseen.

Kävely leikkaussaliin sujui paremmin, kuin olin kuvitellut, joskin asiaa saattoi auttaa lievä tokkuraisuus. Pahin osuus taisi olla epiduraalin pistäminen. "Harjoitellaan vähän synnytystä", vitsaili anestesialääkäri. Mua ei naurattanut, mua itketti, koska kipu oli ihan sietämätöntä ja mun selkä oli ollut jo valmiiksi kipeä, koska skolioosi. Onneksi nukutus vaikutti nopeasti ja nukahdin sekunneissa, naps vain.

Heräämössä olin yhä väsynyt, mutten lainkaan pöhnäinen ja M odotteli käytävällä kun pääsin osastolle. Sain lisää suklaata ja karkkia. Iltapalaks oli jäätelöä. Muuten sairaalan sapuskoissa ei sitten kauheesti ookaan ollu kehumista.Lääkäri kävi perjantai aamuna antamassa uutisia. Ensin hyvät: toisen munasarjoista ja kohdun sain pitää. Sitten huonot: kyseessä oli syöpä. Se saatiin leikattua pois, mutta kontrollissa joudun joka tapauksessa sen takia käymään. (Nyt mua pelottaa miljoona kertaa enemmän mun hoitamaton keuhkomörkökin.)

Kummitäti kävi kertomassa uusimmat juorut ja äippä ja iskä kävi noutamassa multa avaimet. Veivät koiran pariksi viikoksi mökille peuhaamaan. Onnen pekka! Yks kaveri kävi kanssa kääntymässä. Niin ja M, joskin mua ärsytti, ettei se reagoinut syöpäuutiseen mitenkään. Ei toki auta murehtia ollutta ja mennyttä, mutta kyllä se mulle ainakin oli ihan hirveä shokki! Eikä sitä tiedä vaikka se vielä uusisi, tai jos jostain löytyy jotain etäpesäkkeitä... Ei voi tietää!

Muuten oonki sit aikalailla vaan nukkunu ja pyörtyilly. Eka mut saatiin kärrätä vessasta sängyllä takasin huoneeseen ja sitten pyörätuolilla pois suihkusta. Luksusta.

Eilen pääsin pois! Sisko on virittäny videot! Kyllä, pääsen kattelee vanhoja kunnon VHS:iä. Harmi että Rokkikukko on kuollu, mut ehkä Tarzan pelais vielä!

Ps. Aika huvittavaa, että ihmiset valittaa mulle niiden vatsakivuista. Kostoksi järkytän niitä mun tikkikuvilla. Ei meinaan oo mikään pieni haava ja särkylääkkeitäkin saa napsia vain kuuden tunnin välein.

Kommentit

 1. Eikö ne tosiaan anna minkäänlaisia jatkohoitoja? :o vaan kontrollit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei anna ei! Kontrolleja vaan, ellei kontrollissa sitten mitään muuta ilmaannu...

   Poista
 2. Hienoa, että se on ohi! Käsititkö varmasti oikein, että se oli syöpää? Yleensä jatkuu sytöstaatti tai sädehoidot? Mut hyvä näin, jos saatiin kertalaakista pois. toipumista sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Onni onnettomuudessa, jos niin sopii sanoa. En tiedä voiko lausetta "valitettavasti kyseessä oli PAHANLAATUINEN MUNASARJASYÖPÄ" käsittää jotenkin väärin? : D hoidot olis tosiaan jatkunut mikäli sinne olis jäänyt vähääkään jäljelle ja tilanne olis ihan eri jos kasvain olis esim. Puhjennut leikkauksessa ja levinnyt ympäriinsä... Mut nyt kun syöpä ja koko munasarja on veks, niin ei oo jäljellä mitään tuhottavaa. :) ellei sitten tosiaan kontrollissa löydetä jotain, toivottavasti ei...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit