Tintti ja tallentajat

Työhön perehdytys. Pahoinvointia ennen ja jälkeen ja jatkuvasti siinä välissä.

En ehtinyt kunnolla edes miettimään missä vaiheessa asiani ilmaisen, kun jo oksensin sanat suustani. "Mulla on kasvain, se leikataan ylihuomenna. Sairaslomaa tulee noin neljä viikkoa".

Tilanne oli kaikinpuolin ikävä. Ikävää oli erityisesti se, että oon kuulemma niin hyvä ja nopea ja mut olis haluttu töihin heti alkuunsa, mutta minkäs sille voi. Näitähän sattuu.

Mun aivot oli puuroa, joten ennen kuin olin edes ehtinyt jäsentämään mitä minulta kysyttiin olin jo vastannut kyllä. Mun palkannaksuni siis alkaa vasta siitä päivästä kun meen töihin. Sinällään kai ihan reilua ja järkeenkäypää. Sinällään.

Pomo tuntui suhtautuvan sairaslomaani muuten ihan hyvin, joskaan en ollut varma oliko se enemmän huolissaan musta, vai mun työkyvystä varmistellessaan, että kai se on sitten leikkauksella sillä selvä ja eihän se vaan ole mitään vakavaa. Vakuutteli myös, että saan kyllä tulla töihin sitten heti kun siltä tuntuu. Vaan kun se ei taida mennä ihan niin. Oma asianihan se toki on jos haluan mennä sairaslomalla töihin, ei se ole kiellettyä, muttei kyllä kovin kannattavaakaan. Ei sitä sairaslomaa kuitenkaan ihan turhanpäiten anneta. 

Tuntuu siltä kuin ihmiset ajattelisivat, että paranen kuin taikaiskusta sillä sekunnilla, kun leikkaus on ohi. Ei se leikkaus vielä mitään, mutta se palautuminen. Se vie aikaa ja vaikka se olisikin hyvälsatuinen se voi vallan hyvin esimerkiksi tulehtua. Ei mikään leikin asia.

En oikein tiedä mikä tuon perehdytyksen pointti taas ylipäätään oli. Uusille se on toki tarpeellinen, mutta kun puolet porukasta osasi hommat jo ennestään. Okei opetin kuvakäsittelijälle mun duunia, mutta noin muuten oli aika yhtä tyhjän kanssa. Toki ajattelin ensin itsekin, etten muista enkä osaa enää mitään, mutta kummasti se muisti palautui, kun pääsi koneen ääreen. Tuttua huttua. Uutta oli vain pari ennestään vierasta tallentajaa. Kaikki poikia, kuinkas muutenkaan.Kommentit

Suositut tekstit