Koulukuvauksen yleisimmät ilmeetSunnuntain kunniaksi pientä ja leppoista "erikoispostausta". Töissä tulee usein miettineeksi omia päiväkoti- ja koulukuvaus kertoja. Sitä, kuinka ärsyttävästi kuvaajat pakottivat hymyilemään, tai tekemään tyhmiä ilmeitä käskemällä sanomaan jotain älytöntä, kuten "juusto", tai "muikku". Räpsääppä kuva sitten siinä viimeisen kirjaimen kohdalla, niin saat kivan töröhuulikuvan.

Nykyään tyttöjen ja miksei vähän vanhempien naistenkin vakkari-ilmeisiin voisi lukea "duck-facen", kuvaajien lemppari ilmeisiin taas tuntuu kuuluvan sammakkohymy. Voisin melkein lyödä vetoa, että suurimmalta osalta kansasta löytyy koulukuva arkistoistaan ainakin yksi sellaisella hymyllä varustettu kuva.


"Sammakkohymy"

Varsinkin päiväkotiväkeä saattaa kuvaaminen vähän hirvittääkin. Muistelisin, että siskoani ei ainakaan kuvattavaksi joutuminen aina oikein hotsittanut. Lastahan ei saa väkipakollakaan hymyilemään, jos lasta ei millään hymyilytä. Itkemään saaminen sen sijaan sujuu kuin itsestään.

"Murjottava Myrtti", eli "Myrtsi"

Olen vakaasti sitä mieltä, että mikäli vanhempien lasten ja nuorten kohdalla kuvattavan annettaisiin luoda se hymy ihan itsestään, se voisi jopa muistuttaa jotakin luonnollisen hymyn kaltaista.
Minun enemmän, tai vähemmän ihastuttavia koulukuviani pääsee kurkkaamaan täältä.

ps. Mielensä pahoittajille tiedoksi, että vaikka vähän kyseenalaistankin joidenkin kohtaamieni koulukuvaajien metodeja, arvostan heitä ja tiedän, ettei heidän työnsä ole aina helppoa. Leppoisaa illan jatkoa!

Kommentit

 1. Voi onneksi noi koulukuvaukset on mun osalta jo ohi. Ei niistä koskaan tullut hyviä juuri tuon takia, että kuvaaja vaati niin kummallisia ilmeitä. Sama mun rippikuvat "Koita hymyillä niin, että hampaat näkyy"... hävettää vieläkin kun piti niitä kiitos-kortteja lähetellä. Ei se ollut hymy vaan irvistys.

  Aiheesta hieman poiketen: Amiksen koulukuvaajat innostus hieman liikaa muokkaamaan finninaamoja. Muokkasivat luokkakaverini kuvaa senkin verran paljon, että toinen käsi puuttui kokonaan. T-paidan hiha näkyi ja käsi siitä leikattu pois kokonaan.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä käy kateeksi niitä, jotka saavat koulukuvauksista vielä "nauttia". Eihän niihin tietenkään ole kenenkään pakko mennä, mutta yleensähän ne äidit kai tahtoo kuvan kultamussukoistaan. En halua edes ajatella omaa rippikuvaani. Se on jotain niin järkyttävää... Olin vielä kihartanu hiukset sitä varten, mutta tietenkin sato vettä ja näytän siinä kuvassa lähinnä uitetulta rotalta.. ei kylllä paljon kiitos kortteja siitä kuvasta lähetelty! :D

   Noi kuvanmuokkausmokat on kyllä välillä kans aika mainioita! Tosin kaikista vanhemmista asia ei oo yhtään niin hauska, kuin luokkakavereiden mielestä... :D

   Poista
  2. Joo tääki tyttö itki puuttuvaa kättään, mutta luokkaa nauratti. Yritettiin kyllä naurun seassa lohduttaa, että on oikeesti tosi kauniskuva muuten ja kehotettiin tekemään valitus. Onneksi tätäkin jälkeen päin nauratti, äitiä kuulema ei, haha :D

   Poista
 2. haha siisti postaus!:D ja tosi kivanolonen blogi!(:
  http://elinannamaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Haha, tää oli ihana postaus! :D Ja niiiin totta

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit