Kuinka luoda täydellinen blogi

Edellinen postaukseni jakoi mielipiteitä. ((Edellisen postauksen tulokset tätä postausta kirjoittaessa: Tätä lisää! (3Tylsä (5Samaistuin (3Ei näin! (2))) Osa halusi lisää, osaa ei voinut vähempää kiinnostaa ja loput veti herneen nokkaan. Perus, sillä kaikkiahan ei voi mitenkään miellyttää.

Tämä kuitenkin inspiroi miettimään seuraavia asioita: minkälainen on hyvä postaus? Entä minkälainen on ylipäätään hyvä blogi? Enemmistö on yleensä oikeassa, niinpä kokosin yhteen enemmistön ihannoimat asiat blogeissa. Tilastot perustuvat Demin blogikuningattarien absoluuttiseen totuuteen. (Vaikka tässä postauksessa piileneekin jokin totuuden siemen, huomauttaisin, että mikäli jollakin menee sarkasmista ja harvinaisen huonosta ja kuivasta huumorista heinähanko perseeseen, kannattaa skipata tämä postaus suosiolla NYT.)

Tässä ohjeet, joita noudattamalla pitäisi saada blogilleen ainakin miljoona lukijaa!

BLOGIN NIMI

Tässä kohtaa on helppo mokata heti alkuunsa. Kirjoittamattomassa laissa käskettiin ennen laittamaan blogin nimeen joku sanoista life, fashion, day, dream, tai oma nimi, parhaimmassa tapauksessa toki yhdisteltynä tyyliin My Fashion Life. Nyt nämä sanat ovat massabloggaajien omaisuutta, eikä niitä kannata edes harkita oman bloginsa nimeä valitessa. Mikäli kuitenkin päädyit nimeämään blogisi näillä sanoilla, älä ihmettele, jos porukka kieltäytyy edes avaamasta linkkiä blogiisi. Mitä omaperäisemmän nimen keksit, sen parempi.

ULKOASU

Ulkoasun on oltava VAALEA, eli mieluiten koko valkoinen mustilla teksteillä. Mitä yksinkertaisemman ulkoasun olet onnistunut luomaan, sen parempi! Missään tapauksessa ei kannata erota massasta. Sivupalkista on parasta poistaa kaikki turha härpäke, eli toisin sanoen kaikki. Poista samantien koko sivupalkki ja lisää lukijapalkki postausten alle.

Mikäli kuitenkin haluat olla kapinallinen, räjäytä sateenkaari ja käytä kaikkia maailman värejä, lisää blogiisi tähtiä paskova kursori, vilkkuva taustakuva ja niin suuret ja värikkäät fontit, että sokeampikin saa epileptisen kohtauksen. Ihmettele sitten miksi kaikki karttavat blogiasi, kuin ruttoa. Mikäli kuitenkin haluat ehostaa blogiasi katseen kestävillä efekteillä, vieraile esim. täällä.

BANNERI

Mikäli päädyit kokovalkoiseen ulkoasuun, älä vaan ala suunnittelemaan hienoa banneria. Valitse sen sijaan mahdollisimman yksinkertainen fontti ja kirjoita sillä blogisi nimi. Muista keskittää. Tadaa, olet valmis ja kaikki muut massavalkoisen ulkoasun omistajat kahdehtivat banneriasi kilvan.

Mikäli kuitenkin haluat banneristasi hiukan omaperäisemmän lisää siihen oma lärvisi! Mieluiten monta kertaa. Toimii taatusti aina.


TEEMA

Blogilla on tietenkin hyvä olla myös teema. Tässä muutama esimerkki:

Muoti: Kuvaa jokainen päivän asusi, vaikka pukeutuisit joka päivä ihan perus farkkuihin ja t-paitaan. Muista kuvata jokainen ostoksesi ja tee komeita kollaaseja kaikista ihanista rytkyistä jotka haluaisit, muttet todennäköisesti tule ikinä ostamaan.

Ruoka: Kuvaa ja selosta jokainen ruoka-annoksesi aamukahvista grilliltä haettuihin makkaraperunoihin. Jaa reseptejä sämpyläpussin kyljestä ja kerro mahtavia ruokavinkkejä. "Tomusokeri pelastaa kaiken!"

Terveys ja liikunta: Kuuminta huutoa ovat kaiken maailman laihdutus ja kunnonkohtus blogit. Muista kuvata jokainen syöty banaani ja merkitä ylös jok'ikinen lenkkeilemäsi metri ja painosta pudonnut gramma. Mikäli unohdit kuvata banaanisi, ei se haittaa. Kuvaa kuoret, näkevätpähän, että olet oikeasti syönyt sen.

Lifestyle: Helpoin valinta, koska nyt on lupa kirjoittaa ihan mistä vaan. Vaikka siitä, että kävit Pirjon kanssa koulun jälkeen mäkkärissä jäätelöllä. Älä unohda kuvia!

Valokuvaus: Jes! Nyt ei tarvitse kirjoittaa sanaakaan. Sen sijaan kuvia saa laittaa niin paljon, kuin sielu sietää! Kaikki haluaa ehdottamasti nähdä teidän pihan jokaikisen rikkaruohon kaikista eri kulmista. Lemmikkien kuvaaminen on myös suositeltavaa.

SISÄLTÖ

Jokaisessa postauksessa täytyy tietenkin olla kuvia, muuten ketään ei kiinnosta. Kuka nyt jaksaisi lukea seikkaperäistä kertomusta vuosisadan bileistä, kun on niin paljon helpompaa skrollata läpi kasa lähes identtisiä kuvia. Kuvat täytyy kuvata ehdottomasti järkkärillä. Ei ole mitään merkitystä, vaikka saisit huomattavasti parempilaatuisia kuvia perus pokkarillasi, kuin naapurin lissu peilin kautta järkkärillään. Ei järkkäriä, ei hyviä kuvia. Sorry!

Muista myös, että kuvien koko on aina tärkeämpää, kuin niiden sisältö. Kuvien on oltava ISOJA. Lisäksi niiden on oltava saman levyisiä, olivat ne miten päin tahansa. On siis parempi, ettet näe pystysuunnassa olevaa kuvaa kerralla, vaan joudut skrollailemaan alemmas nähdäksesi mitä päivän asun alaosaan kuuluu, kuin se, että kuvat olisivat eri levyisiä ja kerralla katsottavissa.

Kahvikuppeja ja linssinsuojia on lupa kuvata, kunhan niitä ei ole postauksessa miljoona. Sen sijaan päivän henkkamaukka rättejä saa ihan mielellään kuvata joka helvetin mahdollisesta kulmasta. Mikäli kuvia ei siitä huolimatta ole riittävästi, aina voi muokata kuvasta peilikuvan, tai mustavalkoversion, eikä kukaan tajua että oot laittanu saman kuvan postaukseesi kahteen kertaan!

Mitä ikinä teetkin, niin älä ikinä riko tekijänoikeuksia kopioimalla kuvia netistä, ellet vähintään muista ilmoittaa kuvan lähdettä. Muuten joudut linnaan ja palat helvetissä. We♥it ei sitten ole mikään lähde.

Tekstiä pitää tietenkin olla kunnon postauksessa myös, muttei liikaa! Sellanen kymmenen riviä kuvien jälkeen on aika ehdoton maksimi. Enempää ei missään tapauksessa kannata laittaa, koska eihän sitä kukaan jaksa lukea, vaikka olis kuinka mielenkiintosta. Ei vaan mitenkään pysty.

Lisää postaukseen youtubesta jokin radiossa soiva hittikappale ja olet valmis.


MAINOSTAMINEN

Nyt kun olet onnistunut luomaan täydellisen blogin, täytyy sitä tietenkin mainostaa asiaan kuuluvin tavoin. Kolme suosituinta tapaa ovat lahjominen, mielistely ja kiristäminen. Helpoin paikka mainostaa lienee Demi.

Lahjominen: "Käy kattoo mun blogi ja liity lukijaksi jos tykkäät! Linkkaa myös oma blogis, niin käyn kattoo!" Luo vastaavia keskusteluja päivittäin. Niin ja niitä linkkejähän on ihan turha käydä katsomassa, tarkoitushan oli mainostaa vain omaa blogia. Lisäksi voit järjestää blogissasi jonkun kivan pikku arvonnan, johon ei tietenkään voi osallistua ennen, kuin on liittynyt lukijaksesi.

Mielistely: Keksi jokin kiva ja yleispätevä kehu, lisää alle blogisi osoite ja viljele kommenttia joka ikiseen vastaantulevaan blogiin tähän tapaan: "Voi kun oot nätti! Kiva blogi :) huomiohuoraus.blogsbot.fi"

Kiristäminen: Luo jokin seuraavan tyyppisistä keskusteluista (tai miksei vaikka samantien kaikki): Lukija lukijasta, kommentti kommentista, kommentti lukijasta, arvostelu lukijasta.

Nyt sinulla pitäisi olla maan mainioin blogi, jolla on ainakin tsiljoona lukijaa. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, koskaan ei ole liian myöhäistä harkita sitä toista vaihtoehtoa - josko sittenkin lakkaisi kuuntelemasta muiden mielipiteitä ja tekisi juuri niin itsensä näköisen blogin, kuin mieli tekee.

Ps. Niiden tekijänoikeuksien kanssa olin tosissani.

Kommentit

 1. Olen törmännyt tohon we♥it-taisteluun juurikin tuolla demissä. Sehän ei tietenkään ole lähde, pitäisi vähintään linkittää käyttäjä jolta kuva on otettu, mutta sekään ei ole varmaa, että kyseisellä henkilöllä on kyseiseen kuvaan oikeudet.

  Onhan toki myös kuvia joiden levityksestä ei alkuperäistekijät eivät ole pahemmin kiinostuneita kuten internet-meemit. Silti törmäsin kerran kommenttivyöryyn ja uhkailuun poliiseilla blogissa jossa tyttö oli laittanut kuvan kuuluisasta Grumby catista, tekijänoikeuslinkki vei imguriin.

  Tuossakin asiassa saa käyttää taas sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Enkä usko Suomen poliisin vievän ketään telkien taakse internet-meemin levityksestä, ellei tämä kissan omistaja sitä tule vaatimaan.

  Helpommalla pääsee kun kuvaa omaa kissaansa ja lisää siihen tekstin jos näin tahtoo. Kukaan ei voi ainakaan voi syyttää tekijänoikeuksien rikkomisesta, kissa toki voi nostaa kunnianloukkaussyytteen mutta se on sitten tarina erikseen. :D

  Joka tapauksessa, pakko sanoa, että rakastan näitä sun tekstejä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eih! Tyttö parka. :D Järjen käyttö on tosiaan sallittua. Meemien jakaminen ja levittely ei kuitenkaan ole sama asia, kuin esimerkiksi jonkun pärstäkuvan pölliminen ja niitäkin tapauksia on valitettavasti nähty.

   Musta on muutenkin vähän tylsää, että kaikki kopsaa ja käyttää blogeissaan samoja netistä kopsattuja kuvia. Kyllä musta ainakin on kivempi räpsiä kuvat itse ja muokata sitten niitä sopivaan käyttöön, niin ettei kellään varmasti ole täysin samanlaisia. Ehkä ihmiset on vaan vähän laiskoja?

   Tulipa ihastuttava mielikuva kunnianloukkaussyytteen nostavasta kissasta. :'D

   Voi kiitos suuresti! ♥

   Poista
 2. Haha aivan loistava teksti. Röhähdin kunnolla nauruun sillon tällön. Sulla on asennetta :D !

  VastaaPoista
 3. Komppaan tätä niin täysillä. Toiseen blogiini saan jatkuvasti valitusta siitä, että tekstiä on liikaa eikä sitä jaksa lukea. Uuteen blogiin ei vielä ole ehtinyt tulemaan vastaavaa angstia, mutta sitä odotellessa. Kuvista tulee kitinää koska ei ole järkkärillä otettuja. Lisäksi ulkoasun pitää olla niin viimeisen päälle, eikä sillä sisällöllä nyt niin väliä ole. Saati sitten itse tekstin ulkomuodolla ts. osataanko sitä kieliopppia yhtään vai rustataanko pari rivii tekstii ja kirjotellaan iha miten sattuu osamatta ees yhdys sanoja ja sit viljellää hymiöt ja sydämmii niin ettei kukaan jaksa lukeee!!11 :D :) <31234 Kiitos, olen puhunut. Pidän blogistasi, koska täällä on jotain luettavaakin, eikä sitä lukemista häiritse superisot kuvat rikkaruohoista ja täytetyistä sorsista hipstereiden kirjahyllyissä. Eikä blogi ole täysin sisällötön ja persoonaton "aina kaikki tosi hyvin" blogi. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan jännä miten sillä ulkoasulla on niin paljon enemmän väliä, kuin sisällöllä. Ite kyllä luen mieluumin postauksia, joissa on kilometritolkulla asiaa kuin niitä, joissa on kuvia maailma söpöimmästä mussupussu lemmikistä kaikissa eri asennoissa ja pari riviä hymiöillä täytettyä tekstiä, mutta ehkä oon vaan joku poikkeus sääntöön. :D

   Kiitän ja kumarran!

   Poista
  2. No niin, comeback tänne! :D Liityin (tai siis liittyisin kunhan tuo googlen lukijahärpäke aloittaisi toimimisen, mun tili takkuaa taas vaihteeksi), koska tykkään blogistasti niin kovasti. Suuren suurta plussaa siitä, että luit kriteerit! Kiitos!

   Poista
  3. Tervetuloa takaisin! Toivottavasti miellyttää vastaisuudessakin. :D

   Poista
 4. Sun blogissa on hyvää se, että uskallat heittäytyä, kertoa kipeistäkin asioista pelkäämättä ja seuraava blogi on sitten taas hömppää, ihan niin kuin oikeassa elämässäkin! jaksat vielä vastatakin kommenteihin, hauvelista kaipaisin enemmän kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti! Hauvelilla on oma blogi, jonka takia se ei hirmusti täälläpäin seikkaile, mutta pidän toiveesi mielessä! :)

   Poista
 5. Kehuja ja haukkuja pitää tulla sopivassa suhteessa, jos pelkästään hymistellään, silloin aiheet liian kilttejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit naulan kantaan. Eikä kaikki voi muutenkaan pitää samoista asioista, jos niin olisi pelkäisin, että joku on vienyt heiltä aivot.

   Poista
 6. Nauroin tälle. Tää oli aivan loistava ja niin totta!

  VastaaPoista
 7. tosi hyvä postaus! :D muutenkin tykkään tavastasi kirjoittaa, olet niin aito ja kirjoitat juuri niinkuin itse haluat. jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kommentti oli jäänyt multa jotenkin ihan kokonaan huomaamatta! Kiitos kovasti! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit