Risteily Ruotsiin

Ensimmäinen työviikko ja Ruotsin risteily takana. Olen suoraan sanottuna ihan poikki. Olin poikki jo perjantaina töistä päästyäni, eikä laivan buffa ainakaan auttanut asiaa. Vatsa siitä kyllä tuli täyteen ja silti oli ihan pakko ahdata vielä kasa herkkuja! Menen usein nukkumaan ennen aurinkoa, mutta nyt sain napattua jopa pari kuvaa auringonlaskusta, joskin ikkunan läpi, sillä en taaskaan ennättänyt kannelle asti kuvaamaan. Himputti.


Miehen käsitys reissusta oli pikkanen erilainen, kuin todellisuus. "Mamma lähtee kreisibailaan ja iskee ruotsalaisia homoja!" Se tokaisi koirulille lähtöä edellisenä iltana. Toki. Oikeasti juotiin alkoholittomia drinksuja, käytiin suht ajoissa nukkumaan ja käytiin Ruotsin puolella museossa.


Olen käynyt Ruotsissa viimeksi, kun reissun kohokohta oli laivan pallomeri, joten mulla ei ole siitä maasta mitään muistikuvia. Eihän se nyt sinällään poikkea juurikaan Suomesta, enkä nyt muutenkaan sillä tavalla välitä matkustelusta, tai turistinähtävyyksistä. Olen nähnyt niin vähän Suomestakin, tai edes pääkaupunkiseudusta, että voin yhtä hyvin leikkiä turistia vaikka omassa kotikaupungissani.Se mitä Suomesta ei kuitenkaan löydy on Cult Designin vaaleanpunainen tiskiainepullo ja Hallwylin museo. (Klikkaamalla museon sivuille.) Palatsi oli lattiasta kattoon ihan mieletön. Ei sitä voi sanoin kuvailla. Kuulostaa ehkä ihan höhlältä, mutta asuisin ihan mielelläni sellaisessa talossa. Sisustus, lattiat, seinät, takat, katot, kattokruunut, KAIKKI! Olin suoraan sanottuna rakastunut ja olisin voinut jäädä sinne ikuisuuksiksi. Mikäli olisin rikasrikasrikas, voisin ihan hyvin sisustaa asuntoni samaan tapaan. Tosin nykyajan härvelit voisivat näyttää kaiken sen koreuden keskellä aika merkillisiltä.


Museon ja shoppailun lisäksi on tietenkin syöty, syöty ja syöty niin, että lauantain aamupalan jälkeen en pystynyt syömään moneen, moneen tuntiin murustakaan.

Ensimmäinen yö laivalla meni nukkuessa, mutta viime yön unet jäivät sen verran vähäisiksi, että otin kotiin tullessa parin tunnin päikkärit, kävin suihkussa pesemässä reissun pölyt ja nyt voisin käpertyä takaisin peiton alle karvaisen mussupussun viekkuun. Reissu oli väsymyksestä huolimatta mahtava, seura oli loistavaa ja ystäväni niin ihana, että auttoi kantamusteni kanssa ja huolehti jatkuvasti voinnistani, vaikka on itse raskaana. Siitä huolimatta Banana Boat Songin alkaessa soimaan tämän aamun aamiaista lopetellessa, tuntui hyvältä huomata olevansa pian kotona.

Ensi viikonloppuna en taatusti poistu kotoa, enkä tee YHTÄÄN mitään!
Kommentit

 1. Ihana toi "Mamma lähtee kreisibailaa ja iskee ruotsalaisia homoja" haha :D

  Itekki juttelen päivittäin kissoille "Äiti lähtee nyt töihin. Tulen sitten iltapäivällä. Isi antaa ruokaa kun herää. Heippa kullat."

  Odotan vaan päivää kun joku naapureista kuuntelee tota, kun yleensä huutelen ton samalla ku oon jo rappukäytäväs laittamas ovee kiinni. :D

  Ihania kuvia oot ottanu. Pitäis kai itsekkin mennä taas pitkästä aikaa laivalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans taas tänä aamuna kävin koiralle kertomassa, että mamma lähtee nyt töihin, että jatka sinä vaan unias. Pappa vie ulos ja antaa ruokaa kun herää. Sitten se kömpi takasi nukkumaan. : D Välillä kun mies on jo lähteny töihin niin oon vielä rapusta huutanu et pysyt sitten kiltisti keittiössä, etkä syö mitään! Toivottavasti kukaan ei kuvittele, että meillä on lapsi :D

   Poista
 2. Mahtavan ihana reissu oli - kiitoksia vielä reissuseurasta!! Sait (saat kyllä aina) otettua hyviä kuvia - tykkään!! Ensi kerralla Tallinnaan...! Tosin nähdään kyllä ennen sitäkin - jookosta kookosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! ♥ Ja tottakai nähdään taas mahdollisimman pian! Viimistään, kun työt loppuu niin jassan taas toivon mukaan olla vähän seurallisempi! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit