Jos kirjoittaisin sille kirjeen...?

Olen viime päivät kolunnut traumajadissosiaatio.fi sivustoa. Sivustolta löytyi myös muutama itsetäytettävä asteikko. Niiden täyttelemisessä ei näin yksikseen ole suurtakaan hyötyä, kun ei ole ammattilaista selvittämässä tuloksia, enkä siis yhtään tiedä mitä nuo vastaukseni minusta kertovat, vai kertovatko yhtään mitään, mutta tulipa nyt huvikseen täyteltyä.
Olen ajatellut kirjoittaa terapeutille kirjeen, jossa listaan ja selvitän kaikki mahdolliset oireeni ja mikäli mahdollista myös syyt, joista luulen niiden johtuvan. Ongelma vain on siinä, että minun on vaikeata välillä tunnistaa mitkä reaktiot ovat ns, normaaleja ja mitkä kielivät jostakin vakavammasta. Oireita on myös vaikea listata mm. siksi, että niiden ajatteleminenkin saattaa saada ajatuksen karkaamaan niinkin kivasti, että unohdan koko oireet kunnes ne taas pamahtavat päälle. 

Todennäköisesti kirjeestä tulisi myös sen verran pitkä romaani, etten tiedä jaksaisiko terapeuttini sitä lukea ja vaikka jaksaisi olisiko siitä siltikään mitään hyötyä. Niinpä ehdotan seuraavaa: Kirjoitan kirjeen näinä päivinä ja julkaisen sen sitten täällä blogissa, jonka jälkeen te rakkaat lukijani, tukeni ja turvani voitte kertoa siitä mielipiteenne ja ehdotella tarpeen mukaan korjauksia ja lisäyksiä, jotta terapeuttini saataisiin ymmärtämään, ettei minua vaivaa pelkästään "hajamielisyys". Oliskohan se hyvä, vai huono idea..?

Kommentit

 1. piiputski kannattaa ideaa :) täyty lähteä itekkin seikkailemaan noille linkittämillesi sivuille, kovasti vaan yritän ahkeroia paperihommia olevinaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan vaan, että siitä kirjeestä on jotain hyötyäkin! :) Aijaiai... toivottavasti et unohtunut surffailemaan, ettei jääneet paperihommat vallan tekemättä. :D

   Poista
 2. Kirjeen kirjoittaminen on oikein hyvä idea, kannatan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirje kirjoitettu, nyt se pitäisi vaan uskaltaa perjantaina antaa terapeutille...

   Poista
 3. Harvoin potilas keksii itselleen diagnoosin, eiköhän se ole lääkärin tehtävä. Terapiassa ihminen vähitellen itse oivaltaa asioita, syitä omalle käyttäytymiselleen ja oireilleen ja uskaltaa ruveta tekemään elämässään muutoksia, ne on itse oivallettava, esim. tuo sun parisuhde ei ole terve, mutta sun on itse se oivallettava, sitä on turha muiden sulle sanoa, ennen kuin olet itse tarpeeksi rohkea tekemään muutoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Siksi olisikin hirveen kiva, jos lääkäri joskus kuuntelisi, tai olisi edes vähän kiinnostunut siitä mitä sille yrittää kertoa, mutta kun ei... Onneksi edes terapeuttia vaikutti kiinnostavan ottaa selvää siitä mitä kaikkea näiden oireilujen takana voi olla.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit