Miksi p**ka on pahempi, kuin roska?

Kevät tuli, puro suli ja koiran kakat pilkistivät taas maasta. Kaikki kukkahattutädit ottavat joka kevät asiakseen huomauttaa asiasta. Siis ihan joka kevät. Olen pitkään ihmetellyt miksi tämä haloo nousee nimenomaan keväisin? Minun koirani ainakin kakkii vuoden ympäri. Ihan joka päivä.

Toisekseen en edes ymmärrä miksi asiasta pitää nostaa niin hirveä meteli. Kakkahan on maailman luonnollisin asia. En ole koskaan ollut kävelytiellä kävellessäni vaarassa astua koiran kakkaan, eikä tule mieleen yhtään koiraa, joka kakkisi tielle. Silti ihmisiä inhottaa, kun KAIKKI TIET on ihan kakassa. Kenties oma koirani on sitten jotenkin muita fiksumpi, kun se hakeutuu asioilleen ojan piantareelle, mieluiten johonkin hankalaan paikkaan kuten puun juurelle, tai risukasaan, vähintään metrin päähän tiestä, eikä suinkaan läjäytä pommia keskelle tietä. Todennäköisesti siihen kakkaan siis astuu ennemmin oma, tai jonkun toisen koira, tai sellaisen omistaja - ei niinkään viaton ohikulkija.

Se tielle paskova otus on kuulkaa hevonen se ja se on minusta huomattavasti isompi ongelma. Ihan kirjaimellisesti. Ja moniko käy kiukkuamaan ratsastajalle, että tulee pussittamaan kaakkinsa jätökset? Ei varmaan kovinkaan moni.

Tässä ei ole nyt mitenkään tarkoitus puolustella niitä vätyksiä, jotka jättävät Fifinsä jätökset keräämättä. Kyllä ne minuakin ärsyttävät, koska se on minun koirani, joka niitten päälle talloo ja minun eteiseni jota pitkin koirani kakkaisilla tassuillaan sitten sipsuttelee suihkuun. Eikä se kikkareen pussittaminen ihan oikeasti lopultakaan ole niin vaikeata. Välillä tulee siivottua mukaan naapurin koirankin kikkareet.

Se mikä minua kuitenkin ärsyttää on se, että joka kevät meuhkataan kakasta, joka kuitenkin maatuu muutamassa kuukaudessa, mutta kukaan ei valita lumen alta paljastuvasta roskamäärästä. Jäätelöpaperit, muovipakkaukset ja kaljapullot makaavat pitkin pituuttaan katujen varsilla, ojissa, rannalla, pitkin metsiä, eikä kukaan sano, tai tee mitään. Miksi ei? Koska kaikki ovat niin paskaan keskittyneitä, että ketään ei kiinnosta. Onhan koiran kakka kuitenkin niin vakava asia. 

Seuraavaksi kannattaa varmaan neuvoa hirviä ja muita metsän eläimiä siivoamaan jätöksensä läheiseen jäteastiaan samalla, kun anettaan naapurin Penan raahata sitä vanhaa pesukonetta metsän siimekseen pois nurkista pyörimästä.

Mutta ihan tosissaan. Kumpikin ongelma - niin roskaus, kuin koirankakkakin - varmasti pienenesi aika tavalla, jos Helsingin kaupungilla olisi irrottaa perimistään koiraveroista muutama pennonen koirankakka-astioihin ja roskakoreihin, jotka ovat nimenomaisessa kaupungissa ihan turhan harvassa. Ketään ei nimittäin ihan totta huvita kantaa sitä paskapussia, tai jätskipaperia kilometrin verran taloyhitönsä roskakatokseen. Kaikkia ongelmiahan tämäkään ei tietäisi poistaisi, mutta varmasti ainakin vähentäisi. Pesukoneensa Pena joutuisi kuitenkin viemään edelleen sortti-asemalle. Sorry.

Kommentit

 1. "Ja moniko käy kiukkuamaan ratsastajalle, että tulee pussittamaan kaakkinsa jätökset? Ei varmaan kovinkaan moni."

  Itse asiassa aika moni.

  Monella tallilla on lisäksi käytäntö, että maastolenkin jälkeen ratsastaja/hevosenomistaja käy keräämässä ne lantakasat muualle, jos keskelle tietä sattuu hevonen paskomaan. Kesken lenkin vaan on paha ruveta sitä hommaa tekemään, sen vuoksi ne kasat saattaa hetken aikaa siellä tiellä lojua.

  Ja varmasti on niitä ratsastajia, ja talleja, joita ei voi asia vähempää kiinnostaa, mutta ihan yhtä lailla hevosporukassa, niin kuin koiranomistajissa on kahta koulukuntaa: niitä jotka keräävät ne paskat, ja niitä jotka eivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmösenä kaupunkilaislikkana mulla tuli vaan ekana mieleen ne pikkuset ponit joilla talutetaan ipanoita kaiken maailman markkinoilla, jolloin on saanut niitä läjiä väistellä. Ei ollut tarkoitus ketään loukata, tai syyllistää, kunhan jotain vertailukohtaa hain. Postaus on kirjoitettu alunperin aamuyöllä, joten pahoittelen heikkoa ajatuksen juoksuani. :D Hienoa kuitenkin kuulla, että joku käy nekin läjät sieltä poimimasta.

   Poista
 2. Mun mielestä ne valkoseksi muuttuneet kakkakikkareet on vähän ällön näköisiä, mutta empä mäkään oo koskaan meinannut koiran jätöksiin astua! :-D (Paitsi oman koiran mutta ei siitä sen enempää t kakkaa lenkkareissa) Ihan periaatteesta kerään oman koiran tuotokset sieltä ojan reunaltakin, mutta eipä mua haittaa yhtään vaikka joku jättää keräämättä - ellei koira kyyristy tarpeilleen ihan tien viereen missä voi olla vaara astua päälle. (Kuka ei kato yhtään mihin astuu? Ei ne kakat oo keskellä tietä, missä ne valittajat oikein kävelee??)

  Mäkään en oo tiennyt että hevosen papanatkin pitää käydä keräämässä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä ne kieltämättä mitään katukuvan kaunistajia ole, mutta eipä ne mun elämääni hirveesti kyllä häiritsekään. :D Enkä kans ymmärrä, että miten porukka ei muka nää niitä läjiä, ellei niillä sitten ole niin kiire kävellä nokka pystyssä pitkin tien pientareita, ettei viitsi eteensä katsoa.

   Poista
 3. Olen monilta osin samaa mieltä kanssasi ja erityisesti tuon roskisasian kohdalla. Eiköhän ne roskat ja kakat löytäisi tiensä paremmin sinne roskikseen, jos niitä sattuisi joskus vastaankin.
  Veikkaan, että talven jälkeinen ärsytys johtuu siitä (ainakin itsellä), että jostain syystä jotkut koiranomistajat menettävät täysin havaintokykynsä talvisin. Siis, kun lumimassat peittävät usein n. puolet jalkakäytävästä ja koiran annettaan kakkia siihen sen hetkiselle pientareelle jolloin, lumien sulettua se jätös on keskellä jalkakäytävää.. Mua ei haittaa ne metsikköön, puun alle tms. paikkoihin jätetyt jätökset, olkoon siellä lannoittamassa luontoa, mutta jalkakäytävät olisi kiva pitää puhtaana :) Onpa joskus tullut käveltyä sellaistakin kävelytietä jolla oli lähes mahdotonta olla tallomatta siihen paskaan.
  Ja katsovatko oikeasti muut ihmiset jatkuvasti jalkoihinsa ulkona? Itse olen kaikkea muuta kuin ylpeä, mutten silti haluaisi koko ajan vahdata asfalttiakaan, etenkin, kun ihmiskammokin on lientynyt muutaman asteen :)
  Ja kyllä mun sapen saa kiehumaan myös ne roskat. Mä ymmärrän vielä sen, ettei sitä kakkapussia halua kantaa mukanaan, mutta ettei sitä jäätelöpaperia tms. voi kantaa mukanaan roskiin on ihan käsittämätöntä. Eihän se edes paina mitään..
  Aurinkoista kevättä tästäkin huolimatta kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outs! Olis tosiaan hyvä jos talvisinkin katsottaisiin vähän tarkemmin mihin ne kikkareet päästetään putoamaan, tai kerättäisiin ihan suosiolla pois, jos sattuu osumaan liian lähelle tien viertä/tielle.

   Jep! En kans ymmärrä. Kyllähän sellanen jätskipaperi mahtuu hetkeksi vaikka taskuun, karkkipapereista puhumattakaan!

   Kiitos ja aurinkoista kevättä sinullekin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit