Outolintujen aamupuuhat

Käytiin taas vaihteeksi Jaskiksen kanssa lenkillä merenrannalla, kun meidät kohtasi odottamaton näky: laineilla keikkui nimittäin kaksi persettä. "Kattokaa tuol on jotain sorsia", huudahti peruskoululainen suunnistaja ohi kiirehtivälle luokalleen. Ei, eivät ole sorsia ne. Heti iski hirveä ylemmyydentunne, kun tiesi  jotain paremmin, kuin joku muu. Hah. 

Persepari näytti kuuluvan hanhipariskunnalle, tai no ei me niiden sivilisäätyä siinä vaiheessa kauheesti kyselty. Saatto ne olla ihan vaan kavereitakin. Siinä vaiheessa kun ne tajus, että nähdään ne, vaikka ne kuinka työntäis päätään veden alle, toinen rupes hirveesti suojelemaan kaveriaan. Isotteli ja läpsytteli siipiään, kuin mikäkin maailman valloittaja. Tai ehkä ne ei ollu tullu vielä kaapista... Voi kyllä olla, että se teki sen ihan vaan hyvää hyvyyttäänkin, kun se toinen hanhi ei ollut selvästikään ihan se penaalin terävin kynä. Potki itseään jatkuvasti päähän. Outolintu.Täällä ei ole mitään nähtävää!


Jaskis ei ihan hirveesti jaksanu hanhista kiinnostua sen jälkeen kun tajus, ettei niillä ole aikomustakaan tulla sen kanssa leikkimään, lukuisista yrityksistä huolimatta. Niinpä se keksi mun kuvailujen ajaksi omaa kivaa ja kaivo rantamutaan kiinaan mentävän kuopan. Saletisti teki sen vaan siinä toivossa, että se pääsis uimaan ja niinhän se pääsikin. Ovela kettu!

Koira-aitaus oli vaan pikkasen varattu. Kaksi joutsenta harrasti siellä jotakin aamupesun ja joogan risteyttämää aktiviteettiä. Jaskaa kyllä kiinnostanu paskaakaan mitkään joutsenet. Se halus vaan heti äkkiä uimaan eikä kiinnittäny mitään huomiota tyhmiin pitkäkaulaisiin, jotka kiisivät jo kovaa vauhtia sillan toiselle puolen turvaan.


Muuten tää päivä onki menny sitten taas sängyssä järkyttävästä hedarista kärsien. Raittiin ilman myrkytys ihan saletisti. Mitäs teidän päivään?

Kommentit

  1. Hih mahtavia kuvia, etenkin ensimmäinen ja koiran naama! :-D Päivä piristyi huomattavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ohikulkijoita ei jostain syystä hirveesti naurattanu ku koira olis halunnu vähän pussailla niitä. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit