En usko ett on kesä kaukana, vaikk on vielä pakkasta

Ollaan vihdoin kotiuduttu mökkireissulta. Jaskis on taas ihan naatti ja nukkuu varmaan koko viikon. Niin ehkä mäkin. Olin toivonut vähän parempaa säätä, mutta Suomi on tunnetusti maa, jossa kaikki vuodenajat voi kokea yhden vuorokauden, tai toisinaan jopa yhden tunnin aikana. Välillä aurinko porotti niin, että tarkeni oikein hyvin ilman takkia, välillä tuli vettä, sitten lunta, taas paisto aurinko ja sitten tulikin jo taivaan täydeltä raesokeria. Ei siis oltu ulkona ihan niin paljon, kun oli ehkä tarkotus. Nukuttua sen sijaan tuli ehkä taas vähän liiankin kanssa.

Koira raasua vähän harmitti, kun kukaan ei leikkinyt sen kanssa. Sorsat vaan kettuili, kylässä käydessä kissa karkasi parvelle piiloon ja sitten se pahuksen kanikin vaan katteli koko mökkireissun ajan ikkunasta, eikä osottanut minkäänlaista mielenkiintoa Jasua kohtaan, vaikka raasu kuinka itki ikkunan takana.Tehtiin Jaskan kanssa sään salliessa parit mettäkeikat, kun kaupunkioloissa niin harvoin metsään päästään. Oli vissiin naapurin "Kerttu" aikoinaan käynyt tekemässä keskelle mettää itselleen vanhoista voipurkeista ja tyhjistä kertakäyttömukeista polun, jotta osaa varmasti takaisin kotiin. On muuten joskus ollut aikamoinen aarrepolku, kun toisesta päästä löyty tyhjä viinapullo. Löydettiin me sieltä metästä koiralle tennispallokin. Tiedä mitä muita aarteita sieltä vielä löytyy.


Perjantaina oli perunkirjotukset ja me ehittiin jo likkojen kans taas kauheesti miettiä ja spekuloida juttuja ja oltiin varmoja, et ne sotii siel vähintään muutaman vuoden, mut ei siel sit mitään jännää kuulemma ollukaan tapahtunu. Höh! Satusetä tuli jälleen kertomaan tarinoita. Tällä kertaa kuultiin mm. siitä kuinka hän oli tavannut "Mustat lesket" ja ollut Kaija Koon taustalaulajana. Ihan varmana joo. Ei siinä, ihan hauskojahan sen jutut yleensä on. "Kaks asiaa mistä tykkään on pulla ja pillu! Ja tää (pulla) on kyllä parempaa ehdottomasti!" Vähän ronskimpaa huumoria katos.

Iltasella taas vähän karaokea. Satusetä sanotti kaikki kappaleet taas uusiksi. "Kellot soi ja postit sua perseeseen lyö!" Vaan aika lyhyeksi jäi sekin ilta. Vanhuus vissiin iskeny kaikkiin.Lauantaina pääsin pitkästä aikaa saunaan. Viimeksi oon käynyt saunassa varmaan joku vuosi sitten! En mä mikään himosaunoja ole, mutta kyllä se lämpimässä peseytyminen vaan on paljon kivempaa, kuin viileässä kylpyhuoneessa. Lisäksi jokivesi tekee tukalle ihmeitä, vaikka muistuttaakin väriltään lähinnä simaa.

Kummisetäkin ilmestyi jossakin vaiheessa paikalle. Hetken se siinä pähkäili, että jääkö yöksi vai ajeleeko vielä iltasella kotia. Eipä tarvinnu sitäkään asiaa kauaa pohtia. "Mä muistan paremmin kännissä ku selvinpäin. Pakko ottaa yks kalja!" Ite olin lähinnä taas limulinjalla, mitä nyt yhen lonkeron taisin ottaa, kun pistäydyttiin onnittelemassa kylän vanhinta, joka täytti lauantaina pyöreät 80-vuotta.Sunnuntaina heräsin liian aikasin, kuten olin uumoillutkin. Ekana heräsin kuudelta ja päästin kaniherran häkistä, koska sitäkään ei huvittanut enää nukkua. Siellä se sit veti hirveetä rundia jalkapallonsa kanssa ja viskeli pajunoksia pois tieltä. Onnistuin onneksi jatkamaan unia tunnin pyörimisen jälkeen.

Oltiin kotona joskus neljän jälkeen ja kotona oonkin lähinnä katellu viikolla tallennettuja ohjelmia koiran kuorsatessa vieressä. Seuraavan kerran mökille tartteekin vissiin lähteä vasta juhannuksena, ellei sitten tule joitakin muuttujia...

Kommentit

Suositut tekstit