Turistina Suomenlinnassa

Käytiin eilen kaverin kanssa Suomenlinnassa leikkimässä turisteja. Meistä kumpikaan ei ollut käynyt siellä niin pitkään aikaan, että oltiin luultavasti enemmän hukassa, kuin varsinaiset turistit, mutta todennäköisesti myös paljon enemmän innoissamme! Varoitankin heti, että tämä postaus sisältää paljon ja vielä vähän enemmän kuvia. Yhtään parempaa säätä ei oltais voitu toivoa. Sen sijaan toivottiin, että oltais muistettu aurinkorasva. Yleensä oon läträämässä sen kanssa heti aamusta, mutta nyt kun sitä ois oikeesti tarvittu, niin iski totaaliunohdus.

Oltais haluttu käydä tutkimassa kirkkoa, mutta ilmeni, että se aukeaa vasta keskiviikkona. Mielessä kävi ajatus kirkon portaille leiriytymisestä. "Älkää etuilko, me ollaan jonotettu täällä kaks päivää!" Ei sitten kuitenkaan jääty jonottamaan, vaan siirryttiin lähinurmelle pitämään piknikkiä. Varpuset oli kovempia kerjäämään, kuin koirat. Eivät millään meinanneet uskoa, ettei me niille mitään anneta.Kaikista jännintä Suomenlinnassa on aika varmasti tunnelit. Oli pakko tunkea sisään jokaisesta mahdollisesta kolosta tutkimaan, mihin mikäkin tunneli johtaa ja löytyykö niistä mahdollisesti jotakin jännittävää. Yhdestä löyty ihan hirveästi vettä ja se näytti muutenkin sen verran kauhuleffan murhapaikalta, ettei me viititty tutkia sitä sen perusteellisemmin. Sitä luolaa pelottavampaa oli todennäköisesti ainoastaan hanhet, joita vaani joka nurkan ja puskan takana.

Valoa tunnelin päässä!

Toiseksi paras juttu Suomenlinnan saarissa on ehdottomasti maisemat. Kiivettiin yhden kallion päälle ihastelemaan maisemia ja nautiskelemaan virvokkeita, nottei nestehukka pääse iskemään.

Katsellaan ohi lipuvaa Ruotsin-laivaa. 
Se on matkalla Tukholmaan 
kannella muitakin, joilla on aikaa

Mulla oli aamulla hirveä kenkäkriisi, koska mekon kanssa eivät lenkkarit sopineet sitten mitenkään. (Toki tyyli ennen kaikkea.) Lopulta viime kesänä lähes puhkikäytetyt kiilakorkoavokkaat hihkuivat päästä viimeiselle matkalleen katselemaan merta ja kuuntelemaan historian havinaa. Eivät ehkä parhaat kengät seikkailuun ja luolissa kiipeilyyn, mutta mikä minä olen toisten viimeistä tahtoa kieltämään.

Vanhuspariskunta viimeisellä matkallaan ♥ 
Viimeisellä levähdyspaikalla ukkonen alkoi jyristä. Taivas ei kuitenkaan näyttänyt sateenmerkkejä, joten ei uskottu, että sieltä taivaalta mitään tulee. Ei, vaikka oltiin luettu varoituksia 4cm:n rakeista ja trombeista ja kaverin äiti oli todennut, että Espoossa pilvet näyttää vähän oudoilta, että kohta sieltä saattaa jotakin sataa. Pötyä! Taivashan oli ihan kirkas, kunnes ei sitten yhtäkkiä enää ollutkaan. Tuli ehkä ihan pikkasen kiire pois sieltä, kun vettä alkoi sataa niskaan.

Oli kyllä ihan mielettömän ihana päivä! Hyvä sää melkein koko päivän, vielä paremmat eväät ja vielä parempi matkakumppani! Kotona olin joskus kahdeksan jälkeen ja voin sanoa, että kyllä väsytti! Kävelyä päivään mahtui n. kahdeksan tunnin verran, joten varpaat on mukulakivikadulla tallustelun jälkeen vähän lytyssä ja rakoilla, mutta oli se kyllä sen arvoistakin. Lisää näitä päiviä, kiitos!

Kommentit

 1. Hei!

  Mielenkiintoinen postaus ja kauniita kuvia Suomenlinnasta!

  John Nurmisen Säätiö on julkistanut tälle kesälle Suomenlinnan kulttuurikohteita esittelevän Kulttuuriretki-palvelun. Palvelun osoite on http://www.kulttuuriretki.fi. Käykäähän tsekkaamassa!

  Palvelun FB-sivun osoite on https://www.facebook.com/kulttuuriretki. Liketykset ovat tervetulleita!

  Sivustolta löytyy myös Suomenlinna-aiheinen Instagram-kuvakisa, jossa on hyvät palkinnot! Osallistua voi hashtagilla #kulttuuriretki!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit