Maanantai ei ollut taaskaan kaikkein armeliain

Tää on ollu taas niitä päiviä kun toivoo, ettei olis ollenkaan tarvinnu nousta sängystä. Aamu alko  taas järkyllä hedarilla ja niskakivulla. Ei kun särkylääkettä naaamariin ja koikkua pika pissittämään ennen lekuriin lähtöä.

Jaskis jäi taas tien viereen mussuttamaan heinää ja heti joku täti tuli mäkättämään, etten muka kerää Jaskan jätöksiä. "Mä oon nähny et ootte monta kertaa tässä!" Aijaa, ihanko tosi? Mitähän se sitten todistaa? Koiraa kuitenkin tulee ulkoilutettua vähintään se kolme kertaa päivässä ja joka kerta toi jää samaan kohtaan laiduntamaan. Jos se täti ois oikein kytänny se olis ehkä huomannu senkin, että Jaska toimittaa siinä paikassa vaan pikasimmat aamu ja iltapissat, sekä jo tavaksi tulleen laiduntuamisen ja paskoo päivälenkin aikaan ihan jonnekin muualle. Huomautin sille niin ystävälliseen sävyyn, kuin siinä mielentilassa pystyin, että oon kyllä koikun jätökset asianmukasesti siivonnu ja ettei sillä edes ole tapana tähän kohti isoja tarpeitaan tehdä. Siinä vaiheessa, kun naikkonen vastas virnistellen että "niin kun se ei oo päässy ulos", teki mieli tirvasta sitä turpaan. Tiedän, ettei tollasista tyypeistä pitäis välittää, mut oikeasti, mitä helvettiä!?

Koira sisään ja täysii terveysasemalle. Mulla oli klo. 11.00 aika lääkärille. Klo 11.15 lekuria ei vieläkään näkyny. Infon täti ties kertoa, että mun olis pitäny mennä käytävän päähän, eikä odotella odotustilassa. Ilmeisesti tässä olis taas pitäny olla joku meedio, koska hoitaja ei aikaa antaessaan ollu antanu huoneen numeroa saati minkäänlaista ohjeistusta siitä missä mun pitäis odottaa, joten oletin että lääkäri tulee mut siitä odotustilasta noutamaan, kuten muutkin lekurit näytti potilaittensa kohdalla tekevän. Typerä minä.

Sain uuden ajan klo 13.10 ja mun oli vähän niin kun pakko ottaa se, koska ties millon olisin seuraavan kerran saanu aikaseks mitään aikaa varailla. Mulla olis ollu terapiaa klo 13.30, mutta piti nyt TAAS perua sekin aika, koska tää lekuri reissu oli ehkä hitusen tärkeempi.

Terveyskeskuksesta pompin itikseen ajatuksena käydä työkkärissä, koska työnhaku pitäis näköjään uusia viimistään huomenna. Hupsista. No vuoronumerot pelkästään infotiskille mateli jossain 470 tienoilla ja seuraava vapaa numero olis ollu 520, joten jätin väliin. Ehkä käyn siellä sit huomenna heti kun se aukee, tai sit annan vaan olla. Mitä siitä menemättömyydestä ja työnhaun uusimattomuudesta muka vois seurata? Etten saa tyttömyyskorvausta? No en saa muutenkaan kun oon saikulla ja saikun jälkeen meen töihin, joten kai se on se ja sama uusiiko sen työnhaun nyt, vai ilmottautuuko uudestaan työttömäks työnhakijaksi sitten lokakuussa. (Jos sittenkään, koska saatan olla taas saikulla)

Ketutus käyrä oli jo aika korkeella. Kaks paskaa reissua tehty turhanpäiten, mutta kolmannella onneks tärppäsi. Terveysasemalla ei homma toiminu, työkkäristä ei homma toiminu, mut alkossa palvelu pelaa aina! Se on jännä se. Oli niin mukavaa ja auttavaista tätiä että. Sit ihmetellään, kun ihmiset on sairaita ja työttömiä ja juo viinaa. Vähän hymyilytti kun miietin, että kuinkakohan moni muu on tehny saman kierroksen kun minä. Tässä kohtaa on varmaan ihan hyvä ilmottaa, et ensinnäkään en aatellu juoda niitä viinoja ja toisekseen ne ei oo ees mulle, vaan juhannus juomiksi siskolle. Ja jotta vältytään siltä toiseltakin väärinkäsitykseltä mainittakoot, että sisko on täysi-ikäinen, mutta helvetin kiireinen nainen, joten siksi sen puolesta alkoilin.

Viinat kotiin ja taas pää kolmantena jalkana terveysasemalle. Lääkäri oli tosi mukava ja sille oli helppo puhua. Se oli heti vähän sitä mieltä, että ei tää mitään allergiaa varmaankaan ole, kerran on ihan ajasta ja paikasta riippumatonta köhää. Se kyseli, kuten kaikki aina että oonko muuten perusterve. Musta se on hämmentävä kysymys, enkä oikeasti tiedä mitä se tarkottaa. Kerroin, ettei mulla oo todettu ku masennus, mut en mä tiedä että jos on just lykänny lekurille n. 20 oireen listan, voiko sitä sanoa olevansa perusterve? Kai sitä sitten voi.

Sain lähetteen röntgeniin ja labraan, jotta voidaan sulkea pois kaikki kilpparin vajaatoiminnasta hinkuyskään ja mykoplasmaan ja mitä näitä nyt on. Pitäis myös varata aika spinometriaan, josko mulla sit oiskin se astma. Voisin soitella sinne heti huomenna mikäli en jaksa raahautua sinne työkkäriin. Näin ensihätään sain hakea reseptillä itelleni inhalaattorin. Menee varmaan hetki, ennen kuin opin sitä käyttämään, koska pelkkä ajatuskin jauheen vetämisestä henkeen yskittää.


Kommentit

  1. Itsellä on myös astmaepäily päällä ja PEF-seuranta alkoi viime viikolla. Mulla on kanssa toi sama astmapiippu ja aluksi sen käyttö oli aika hankalaa, mutta kyllä siihen tottuu kun oppii sen tekniikan! Ja mulla se jauhe ei ainakaan yskitä. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että on muitakin samassa veneessä olijoita! Enköhän mäkin sit opi sitä vielä käyttämään, kun vaan uskaltaisin sen käytön harjottelemisen eka alottaa... :'D Kiitos ja tsempit sinnekin! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit