Niskajumi ja särkylääkekuuri

Eilen oli terapiaa. Terapeutti halus lukea mulle jonkun parin sivun katkelman tunteiden kieltämisestä, mutta olin niin sumussa, että unohdin jo edellisen lauseen, kun se alotti seuraavaa. 14 tunnin yöunetkaan ei enää riitä pitämään mua skarppina. Älytöntä.

Soitin mä lääkäriinkin, mutta ei niillä ollut aikoja, kun vasta maanantaille. Hoitaja oli sitä mieltä, että tää mun muutaman vuoden kestänyt yskä ja väsymys johtuu allergiasta. Olis kyllä kiva tietää mikähän allergia mahtaa olla kyseessä. Tuskin ainakaan siitepöly, koska sitä ei talvisin vissiin hirveesti esiinny, eikä noi reseptivapaat allergialääkkeet auta asiaa. Tosin niitä pitäis kuulemma syödä kauemmin kun kaks viikkoa, ennen kun ne vaikuttaa. Jännä sinänsä, kun pakkausseloste kuitenkin lupaa oireiden lievintyvän jo viikon käytön jälkeen. 

No... pöly ehkä? Kaveri on veikannu useamman kerran rasitusastmaa, kun henkeäkin alkaa sopivasti ahdistamaan aina pienikin rasitus, mutta se ei kuulemma edes ole mikään oikea sairaus. Ei sitten. Sain naislekurin joten ajattelin viedä sille mun oirelistan, jota en kyenny sillon syöpäkontrollissa antamaan. Katotaan josko se maanantaina jotain keksis. Röntgeniinki ois kiva päästä, koska mulla on ollu pitempään jo semmonen kutina, että keuhkoissa saattais jotain näkyä, kun keuhkokuumeen jälkeisissä kuvissa sinne näytti "jotain" jääneen ja yskä on siitä asti pysynyt samana, mutta ehkä vaan kuvittelen.

Päivän ensimmäisen ja ainoan hymyn sai aikaan suomalainen kerjäläinen saksanpaimenkoiransa kanssa. Kaikki on varmaan nähnyt romanikerjäläisiä lappujensa kanssa, joissa ne itkee kuinka perhe on sairas ja ulkomailla ja kaikki on huonosti, eikä mistään saa rahaa ja ite on kuuromykkä ja sokea jne. No tää tyyppi oli rustannut kylttiinsä kissan kokoisin kirjaimin "KOTIMAINEN VAIHTOEHTO". Sille olis voinut "suosi Suomalaista" - periaatteella vaikka pari hilua heittääkin, jos mukana olis ollut yhtään käteistä.

Viime yönä nukuin 15 tuntia, joskin heräsin siinä välissä soittamaan terveysasemalle. Kävin näyttämässä fysioterapeutille tätä mun niskaa ja se tulikin aika nopeasti siihen tulokseen, että tulehtunuthan se on. Ilmeisesti se tulehdus on flunssan aikana kävässy korvassakin, koska kipu on pahinta heti korvan alla. Mielenkiintosinta oli kuitenkin ehkä se, että mun niska ja hartiakipu on kuulemma alunperin lähtösin jumissa olevista rintalihaksista. (Ai mistä, onks mulla sellasetki?) Ei toki sillä, etten olis tietonen mun päin p:tä olevasta ryhdistä. Olkapäitten pitäis olla takana, mutta selällä maatessakin ne tahtoo taipua eteenpäin sen verta ettei osu edes patjaan. Hupsista. 

Viikon särkylääkekuuri ja jumppaohjeita. Onneks alotin para-tabsien popsimisen omatoimisesti jo eilen, niin ei tartte sitten miettiä kannattaako niitä popsia alkoholin kanssa vai ei. (Juhannus, tule jo!) Buranaa mä vähän kaipailisin, mutta oon popsinu jo kaikki, enkä nyt uskalla lähteä apteekkiin hortoilemaan. Kotimatkalla oli silmissä nimittäin sellasta sahalaitaa ja kotiin tullessa näky enää pelkkää sumua, notta pelkään, että menee vielä taju. Alkaa nimittäin huimaamaan heti kun vähänkin päätä kääntää suuntaan, tai toiseen. Josko sitä kokeilis lämpökääreen sijaan jotain kylmää ja menis sänkyyn huilimaan. Eiköhän tää tästä vielä iloksi muutu.

Kommentit

 1. Entä, jos on koira- allergiaa, onko sulta testattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo testattu, mutta ois aika outoa jos olis, kun kuitenkin ollu koirien kanssa lapsesta asti eikä oo ikinä oireillu ja tää yskä on kuitenkin alkanu kauan ennen kun hankin oman koikun, niin tuskinpa siitäkään johtuu.

   Poista
 2. Allergian mahollisuutta mullekki väläyteltiin kun sanoin että kurkkukipuyskänuha iskee aina kesäsin ja nimenomaa kesän alkupuolella. Nyt meijän pitää löytää se kasvi joka meille tän tekee!? Haistellaan juhannuksena kaikki läpi ja katotaan mikä tekee pahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on varmaan tehtävä! Onhan iskälläkin se leijonayskä, että syyllinenhän voi olla melkeinpä mikä vaan. ;D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit