Pääjärven juhannusfestarit

Juhannus oli tänä vuonna paljon normaalia rauhallisempi. Liekö ihmisistä tullut vanhoja, vai mikä mättää, kun porukka meni kovin aikasin nukkumaan, kukaan ei tapellu, mitään ei hävinnyt, kertaakaan ei käyny poliisit, eikä tapahtunut paljon mitään muutakaan erityisen mainittavaa. Ei ees karavaanarit käyneet valittamassa. Melkein hirvittää, että ollaan oltu niin normaaleja. Meikäläisen juhannus jäi tällä kertaa myös tavallista lyhyemmäksi, sillä pääsin lähtemään matkaan vasta perjantaina, muiden aloittaessa festarit jo tuttuun tapaan torstaina.

Porukka oli vasta alotteluasemissa, kun päästiin puoliltapäivin perille. Alkupään ohjelma oli perinteinen: tukanleikkuuta ja saunomista. Puolet porukasta otti jotain päikkäreitä. Mitä ihmettä!?

Perinteiselle kokkopaikalle suunnattiin kahdeksaksi. Alunperin kokon piti olla jo kuudelta, mutta sitä piti siirtää, koska se lähteminen taas ihan vähän kesti. Ennen lähtöä mittailtiin itse kunkin kisakuntoa. Kolme eri alkometriä. Kolme eri tulosta. "Yli neljä promillea!? Tän täytyy olla rikki!"Kokolta siirryttiin pienen väittelyn riidan neuvottelun pohdinnan jälkeen takasin meidän tontille, kun oli ne koirat ja kaikkea. Osa porukasta ei jaksanutkaan enää kävellä takasin, joten siellä lainailtiin sitten erinäisiä kulkupelejä, kuten polkupyöriä ja kottikärryjä.

Lopuyö karaokea mm. Ihaan ja lohikäärmeen kanssa. Vähän joitakuita tais epäilyttää mahtuuko puoli sukua yhteen pieneen mökkiin, vai nou. Tunnelma oli ahdas kuin Tokion metrossa ja yhtä lämmiin kuin tropiikissa, mutta hyvät oli bileet!

Meil on sangriaa ja karnevaalit 

meil on tequilaa ja kasvomaalit


Lauantai lähti käyntiin jotenkin todella hitaasti. Ensinnäkin taidettiin herätä aika myöhään ja syötiin vasta aamupalaa, kun kaverin vanhemmat tuli puolilta päivin päiväkahville. Pidettiin pientä piknikkiä Mallorcalla (mittari näytti 30°C) ja herkuteltiin marjoja notskilla. Yritettiin me siinä jotain juomapeliäkin, mutta ei oikein lähteny...

"Paljon kello?"
"Seittemän"
"Nyt sais olla jo kännissä..."


"Tiettekö mikä toi ritilä on alunperin? Se on muuten uimahallin alin paskavesiritilä mis ihmiset grillaa lihojaan. Maukasta!" 
Leevikin oli vähän ryytynyt
Kesäheilat rivissä

Serkun kesäheila <3
Koiraa ulkoiluttamassa
Herkkukori

"Nyt on käyny sellanen tapahtumaketju et viinat on loppu!"
"Ootteks te adoptoinu ton lapsen?"
Jossain vaiheessa iltaa tuli komennus kylille. Avasin vihdoin edellisiltana puoliksi jääneen vodkapullon ja polkaisin päivän/illan/yön vihdoin käyntiin. Viina joka ei maistu viinalta on kyllä melkoisen petollista tavaraa. Pitää varmaan ensi jussiksi varata sitä kaksi pulloa. Eipä muuten menny montaa vuotta ennen kun opin, että kannattaa alotella viinalla ja pitää humalaa yllä lonkerolla, eikä päinvastoin.

"Pysähdytään tohon Rottishoville, huudetaan Teeoo ja mennään sinne mistä kuuluu vastaus!"

Ei oikein osattu päättää minne mentäis, joten tehtiin kunnon kyläkierros. Voisin tässä selittää missä kaikkialla käytiin, mutta koska se ei kuitenkaan sanois suurimmalle osalle porukasta yhtään mitään, niin jätetään väliin. 

Käveltyä tuli kuitenkin ihan kiitettävästi ja puskapissalla piti reissun aikana käydä pariinkin otteeseen. Toki ois voinu olla fiksu ja etukäteen soittaa missä porukat on, koska kierrettiin turhan päiten taas puoli pitäjää ja suunniteltiin sinne jo metrolinjaa, jossa vois vaan ilmottaa missä päin haluaa jäädä pois, jotta joku sitten herättäis oikeella pysäkillä ja koko matkan ajan tarjoiltaisiin virvokkeita.

Löydettiin mulle uus kämppäkin. Vähän se on vetosa ja siellä kummittelee, mutta muuten ihan kiva!

"Ei mitään vauvoja ja seurapelejä tänään!"

Päädyttiin lopulta sinne, minne meidän ei ainakaan pitänyt mennä. Tuntui nimittäin vähän kyseenalaiselta mennä rellestämään paikkaan, jossa majaili pikkuihminen, mutta uskallettiin kuitenkin paikan päälle kovaäänisen "TEEOO" -kutsuäänen saattelemana ja siellähän ne illan parhaimmat bileet sitten olikin. Illan polttavimmat puheenaiheet tais olla erään herran nuoruusaikojen vaalea permanentti ja naisten ryppypallit.


Sunnuntai menikin sitten haukotellessa ja pakatessa. Pikkuserkku kävi vielä noutamassa nimiä nimpparikorttiin ennen kuin lähettiin ajelemaan kotio päin. Olipa taas reissu, onneksi juhannus on vain kerran vuodessa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit