Viiden päivän mökkireissu

Keskiviikkona lähdettiin koikun kanssa mökille. Siellä olisi kuulemma saanut huutaa niin paljon huvittaa, mutta minua ei huvittanut. Minua ei huvittanut edes puhua. Oikeastaan en olisi välittänyt edes ajatella. Ajattelin vain vaipua ajattomuuteen ja lakata hetkeksi olemasta.

Ilma oli päivisin yhtä raskasta, kuin kaupungissa. Ei pienintäkään tuulen virettä. Ilma vain seisoi. Se siitä raittiin ilman nauttimisesta. Älkää ymmärtäkö väärin. Pidän kyllä kesästä ja auringosta ja lämpimästä, mutta vielä enemmän pidän kuitenkin hengittämisestä. Olen kuitenkin erittäin tietoinen kesän lyhyydestä, joten vietin päivät ulkona paahtoi siellä kuinka kovasti tahansa ja luin muumikirjoja. Maailmani taisi vähän järkkyä siinä vaiheessa, kun tajusin Juksun olevan Nuuskamuikkusen isä ja mikä järkyttävämpää, Juksun pelehtineen vanhemman Mymmelin kanssa. Kaikkea sitä oppii, kun vanhaksi elää.

Koiraa kuumuus ei haitannut. Se nautti täysin rinnoin täyttä koiran elämää. Vesileikkejä, mutaleikkejä, keppileikkejä, noutoleikkejä, kierimisleikkejä ja mitä nyt koira saattoikaan kuvitella ja keksiä huvittaakseen itseään.
Torstaina käytiin Forssassa kirpputorilla (saaliina punottu lippis ja Jaskalle uus pehmolelu) ja Tammelassa haudalla. Vietiin jo tarpeeksi täydelle haudalle yksi kukkanen lisää. Mummi olis kyllä varmaan mieluumin ottanut näillä helteillä kaljaa. Sen se teki aikoinaan kyllä erittäin selväksi. "Minun haudalle ei sitten tulla kukkien kanssa pillittämään, vaan juomaan kaljaa!"


Iltasin Jasulla oli treffit yhden tosi äkäsen muijan kanssa. Muija räksytti ja ajo toista kalikan kanssa takaa, kuin mikäkin Justiina. Kyllä se siitä sitten ajan kanssa aina vähän rauhottu, kun kävi joessa tarpeeksi monta kertaa viilentymässä ja Jaskakin sano sille takasin pari valittua sanaa siinä vaiheessa kun sillä meni hermot siihen turhan päiväiseen nalkuttamiseen. 


Perjantaina olikin sitten taas vähän enempi menoa ja meininkiä. Ensteks käytiin yhdellä mökillä kattomassa hevosia. Kuinka ollakaan Jasu ois ihan hirmusti halunnu leikkiä niiden kanssa, mutta vaikka se kuinka itki ja haukkui, aneli ja komensi, ne vaan viis veisasi ja katteli sitä siihen malliin, että hohhoijaa, taas joku pöljäke tuli riehumaan. Rentoudu ja ota heinää, kehotti niistä toinen ja Jasu teki työtä käskettyä ja alkoikin oitis ihan onneissaan laiduntamaan niiden kanssa, kun kerrankin luvan kanssa sai.


Perjantaina Jasu oppi kalastamaan. Ammeesta käsin tosin, mutta alkuhan se on sekin.


Päivä oli niin kuuma, että oli välillä pakko mennä saunaan. Hiusten peseminen saunassa on kyllä edelleen harvinaisen kettumaista hommaa. Sen lisäksi, että päähän jää melkein väkisinkin shampoota, saa pehkosta noukkia myös lehtiä ja koivun mitä-ne-pienet-nyt-ikinä-onkaan-juttuja.

Iltasella laulettiin karaokea, mutta kaikki biisit oli taas niin vaikeita ja olin jo valmiiksi väsynyt, että koko homma alko vaan kiukuttamaan. Lisäksi olin ite limulinjalla, koska "I only love you when I’m drunk", jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Olin siis aikeissa mennä nukkumaan jo yhdeltä, mutta sitten sekalainen seurakunta ilmoitti saapuvansa paikalle. Sain odottaa tunnin ennen kuin niitä alkoi yksi kerrallaan ilmestyä yön pimeydestä. Vähän jälkeen kahden kuitenkin luovutin ja menin nukkumaan. Puoli viiden pissatauolla musiikki raikasi yhä. Nukahdin tyytyväisenä uudelleen Nauravan kulkurin tahtiin.

Koska perjantaina oli vietetty lauantaita, oli lauantaista tullut sunnuntai. Tässä viikossa oli auttamatta yksi sunnuntai liikaa, koska yksikin sunnuntai on liikaa ja nyt niitä oli yhtäkkiä kaksi. Kaikki nukkui. Jopa koira. Oli niin hemmetin tylsää ja rauhallista ja hiljasta, että kaipasin kotiin. Mulla vaan ei ollut paikkaa jota kutsua sellaiseksi. Sitten iski halipula ja ikävä ja kaikki oli kurjaakin kurjempaa. Kostin tämän vääryyden kuvittelemalla leikkaavani koiralta ylipitkiksi kasvaneet kynnet, mutta mokoma vaan naureskeli makoisasti pöydän alla. Olkoot sitten. Tästä lähin minäkin aion vain nukkua.


Kommentit

  1. Olipa ihana postaus. Sä pärjäät kyllä, sä oot fiksu tyttö. Sun elämä tulee olemaan vielä paljon paljon parempaa ja siitä saat kiittää ihan vain itteäs. Jatka samalla linjalla niin hyvä tulee, pysy kaukana ikäväjuomasta ja ikävän lähteestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ikävän lähde teki selväksi, että siitä on syytä pysyäkin kaukana. Sitä parempaa elämää odotellessa...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit