Miten rakkaus ja toivo tapetaan?

Anteeksi nyt, että ruikutan koko ajan, mutta terapeuttini on lomalla ja tämä on ainoa paikka purkaa ajatuksia. En vain käsitä. En vieläkään pysty ymmärtämään, miten joku voi hankkia parisuhteen 12 päivässä. Varsinkaan, kun paiskii ylitöitä, kuin hullu. 12 päivää. Miten siinä ajassa ehtii edes tutustua kunnolla? Siinä ajassa minä en päässyt edes puolta askelta edemmäs tästä surkeudesta.Pitäisi mennä elämässä eteenpäin, mutten tiedä miten se tapahtuu. Tämä on niin ironista ja epäreilua, etten kestä. Millä oikeudella niin itsekäs ihminen löytää rakkauden alle kahdessa viikossa? Miksi ihminen, joka ei ollut valmis tekemään mitään parisuhteen eteen löytää onnen ennen minua.

Varmaankin siksi, että hän lakkasi rakastamasta ja yrittämästä, mutta minä en. On se silti niin helvetin epäreilua. Se syö naista. Ei tällaista tapahdu edes elokuvissa. Elokuvissa rakkauden hylkäämä nainen rakastuu tapaamaansa uuteen ihanaan mieheen ja entinen mies jää nuolemaan näppejään. Yksin. Olen niin saatanan katkera, että alan varmaan kuulostaa pian edesmenneeltä isoäidiltäni. Ehkä kuulostankin jo.

Voi kunpa M olisi pelkkä kusipää, jota voisi vain vihata, mutta ei hän ole. Voi kunpa vain pystyisin lakata ajattellemasta kaikkia niitä hyviä hetkiä. 11-vuotta on pitkä aika. Melkein puolet elämästäni. Ei sitä voi noin vain unohtaa. En minä ainakaan voi. Voi kunpa voisin vain vihata häntä, mutta en minä vihaa. Minä rakastan häntä, enkä tiedä miten rakkaus tapetaan.Miksi tämä on niin vaikeaa!? Kenties siksi, että tämä on nähty niin monta kertaa. M on seurustellut ennenkin muiden kanssa. Joka kerta hän on kiltisti kuunnellut lapsellista ruikutustani ja sanonut minulle kauniisti, että hän on mennyt elämässääm eteenpäin ja että niin pitäisi minunkin. Sitten hän kuitenkin kyselee kuukauden päästä kuulumisia ja minä alistun olemaan toinen nainen, kunnes saan hänet taas kokonaan itselleni. On ihan kamalaa toivoa, että niin kävisi taas. Järki sanoo, että niin ei tapahdu. Järkeni sanoo, että nyt hän on oikeasti mennyt eteenpäin. Hän on ihan oikeasti rakastunut. Sitten se pieni ääni päässäni tulee ja sanoo: ...mitä jos ei?Toisaalta, pohjalta ei kai pääse kuin ylöspäin. Pitäisi kai yrittää uskoa, että aika parantaa. Mutta  kuten eräs ystäväni, minäkään en ymmärrä aikaa. Miten yhdessä hetkessä voi olla niin onnellinen ja heti toisessa käänteessä taas täysin onneton? Mikä siinä välissä muuttuu ja miksi? Jokainen hengenveto on tuskaa, mutta minä yritän. Yritän kovasti. Vaikka sitten sekunti kerrallaan.


Kommentit

 1. Haluaisin tulla sanomaan, että aika auttaa, mutta en mä tiedä. Kai se auttaa. Joskus. Ehkä.

  Mutta samaistun, voi että miten samaistuinkaan. (Ja ei, takana ei ole yhtätoista yhteistä vuotta, mutta kuitenkin. Vähän samankaltainen tilanne.) Iso hali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä... Niin on halunnut sanoa myös aika moni muukin ja sanonutkin. Mutta ei sellaista voi mennä kenellekään lupaamaan. Tiedän liiankin hyvin, että on myös mahdollista, että se aika ei auta, koskaan. Tietenkään sellaista ei voi mennä sanomaan kellekään ääneen, mutta tottahan se on. Toivoahan voi kai silti aina.

   Halit ja jaksamiset sinnekin!

   Poista
 2. Toi on kyllä paha tilanne sitte jos vielä haluaa takaisin kaiken ton jälkeen ! Siis tämä mies. Siinä on niin vaikea sanoa ei, koska sydän sanoo kyllä. Mutta kannattaa pysyä kovana. Mulla oli yksi eksä jonka kanssa oli kokoajan semmosta säätämistä ja aina halusi takasi ja viime kerralla kun halusi, sanoin ei ja se oli mielestäni hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Ja koska ei mitään muuta ole tehtynytkään kuin odottanut ja toivonut, että mies lopulta tulisi takaisin se on vielä vaikeampaa... No, tällä kertaa hän tuskin palaa. Olisi niin paljon helpompaa, jos tunteet vain kuolisivat suhteiden mukana.

   Poista
 3. En millään jaksa uskoa että uuden parisuhteen löytymiseen on mennyt vain kaksi viikkoa. Eiköhän se ole alkanut jo kauan aikaa sitten...

  Mikset poista M facebookista, poista sen numero ja mailiosoitteita? Ihan turhaa kiusata itteään seuraamalla sen elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sillä ole mitään syytä valehdella tollasesta... Ja se on aina ollu nopea käänteissään. Siispä uskon tähän kunnes toisin todistetaan.

   En voi, koska sillä on edelleen puolet mun huonekaluista ja osa omaisuudesta sen kellarissa ja ei, en aio luopua niistä vaan koska jouduin luopumaan M:stä.

   Poista
 4. etsi niille joku toinen säilytyspaikka. pieniä varastoja on vuokrattavissa, pelican store tms, pääkaupunkiseudulla. en sano tätä millään pahalla, mutta tuo ei ole tervettä. tuntuu että etsit koko ajan vain tekosyitä jotta voisit vielä kytätä M:n tekemisiä ja pitkittää omaa kurjuuttasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kukahan senkin varaston sitten maksaisi...? Jos minulla olisi niille tavaroille jokin paikka, olisin ottanut ne alunalkaen mukaani, mutta kun ei minulla ole. En ymmärrä miten tämä asia edes liikuttaa jotakuta tuiki tuntematonta näin paljon... Ja tiedoksi, ei se kurjuus siihen loppuisi, se ei lopu vaikka M muuttaisi Timbuktuun, enkä kuulisi hänestä enää ikinä pihaustakaan.

   Poista
  2. ei hitto soikoon tintti, mä olen sun puolella tässä! mun 15 vuotta kestänyt parisuhde päättyi joitain vuosia sitten eikä se ollut mikään helppo juttu, mutta sitä kyllä helpotti se kun aktiivisesti tein töitä sen eteen! ja sain apua siihen! voit tietysti jäädä tuleen makaamaan vaikka loppuiäksesi jos haluat, mutta kaikki se, mitä oot tänne viime aikoina kirjoittanut, ei ole kivaa luettavaa, kun lähtökohtaisesti sun elämässä on niin monta muutakin vaikeaa asiaa.

   Poista
  3. Kiitos! Jos sulla on jotain vinkkejä miten tästä selivitään, niin otan ilomielin vastaan... Kaikki sanoo, että pitäis pitää ittensä kiireisenä ja keksiä jotain kivaa tekemistä, mutta kun ei lähtökohtasestikaan jaksais nousta edes sängstä, saati tehdä mitään, taikka että olis edes minkäänlaista kiinnostusta tehhdä ylipäätään mitään, niin siinä on vähän turhan paljon aikaa vaan ajatella. Oon vaan niin yksin tän asian kanssa.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit