Työhönpaluu stressi

Tää olis sitten viiminen viikko ennen kuin työt alkaa. Kuvittelin, että kesällä olisi hyvin aikaa saada unirytmiä ja pääkoppaa kuosiin, mutta ihan turha toivo. Heinäkuussa olin jo vähän pirteempi ja pärjäsin vähemmillä yöunilla (10h) ja parhaimmassa tapauksessa ilman päikkäreitäkin. Terapeutin palattua kesätauolta on väsymys kuitenkin taas pahentunut, eikä mikään uni maailmassa tunnu taas riittävän. 

Yöunet on venyneet takaisin 12tuntiin, eikä ilman päikkäreitä jaksa yhtään mitään. Jos 45min terapia kerran viikossa, yhteensä 3:n tunnin matkoineen saa aikaan tämän, niin en uskalla edes miettiä mitä tapahtuu kun teen sen lisäks töitä viis päivää viikossa 7 ja puoltuntia päivässä,

En tosin stressaa niinkään sitä, etten ehkä jaksa, vaan sitä mitä siitä seuraa, jos en jaksa. Ennen oisin vaan voinu palata saikulle, mutta sairauspäivärahapäivät tuli viime kuussa täyteen ja kuulostais vähän hassulta, että saisin siinä tapauksessa työttömyyskorvaustakaan. (Tappelen nytkin oikeudestani ko. tukeen tältä väliajalta ennen töitten alkua.) Olisin niiin toivonut, että oltais haettu sitä kuntoutustukea jo keväällä, koska jos se olis mennyt läpi olisin voinut laittaa eläkkeen töitten ajaksi lepäämään ja toimeentulo olis turvattu mikäli taas romahdan. Pimeän kuilun pohjalla, kun ei hirveesti ole voimia täytellä kaikenmaailman tukihakemuksia ja taistella byrokratiaa vastaan. Mut sehän ois tietty ollut ihan liian helppoa.

Myönnän, että välillä oon miettinyt, josko en meniskään töihin, vaan pitäisin saikkuni kiltisti loppuun, mutta pakko se on kerätä rahaa kasaan nyt, kun vielä voi. Sen verran oon kyllä miettinyt, että tän työputken jälkeen en enää uhmaa lääkärin neuvoja ja mielipiteitä mun työkunnosta, enkä sivuta enää oman kropan vastusteluja ja varoitusmerkkejä, vaan oon saikulla just niin kauan, kuin kroppa ja pää sitä vaatii. Varsinkaan, jos se kuntoutustuki hakemus menee jossain välissä läpi.

Oon tosin niin varma, että kun töitten jälkeen palaan taas saikulle niin sitä kuntoutustukea ei myönnetä, kerta oon just kyenny olemaan töissä. Sitä kun on kuulemma hirmu vaikea saada, vaikka olis ollu ne 300 päivää putkeen sairauslomalla. Toisaalta, musta tuntuu, että se tuki olis muutenkin pienempi kuin työttömyyskorvaus, että ehkä mä en sitä sitten haluaisikaan. 

Sekin on muuten mun mielestä ihan mänttiä, että sairaana ja työkyvyttömänä pitää eläkepäätöstä odotellessa hakea työttömyyskorvausta. Musta ois järkevämpää, että joko otetaan se hölmö 300päivän sääntö sairauspäivärahapäivistä pois, tai keksittäis sairaille jokin oma tuki. Ei ole mitään mieltä, että työkyvyttömien pitää asioida työkkärin kanssa, kerta sairaana ei voi mitään töitä ottaa kuitenkaan vastaan.

BDI tänään: 51pistettä

Kommentit

Suositut tekstit