Joulu vuosimallia 2015

Sisko tuli aatonaattona poimimaan mut ja Jaskan Espooseen. Tarkoitus oli tehdä jouluksi leipomuksia, mutta hommahan meni jo alusta alkaen hiukan pipariksi. Ensinnäkin juustokakun täytteistä puolet lensi lattialle. Onneksi mukana oli kaksi melko innokasta siivousapuria, jotka imuroi kitusiinsa suurimman osan sotkusta.

Toisekseen mun piparien teosta ei meinannut tulla yhtään mitään. Jostain syystä uudistettu taikina tykkäsi repeillä, koiran mielestä oli kiva maistella taikinaa ja uuni päätti jättää puolet pipareista raa'aksi ja polttaa toisen puolen. Onneksi piparit voi vuorata sokerikuorrutuksella niin, ettei kukaan arvaa mitään ja kakustakin tuli loppujenlopuksi todella hyvää!

joulu9


pipariPäätettiin käyttää koikut puistossa ennen kuusen koristelua, jotta ne ei riehuis sisällä ja malttaisivat ehkä nukkuakin joskus, mutta eihän se niin toiminut. Energiaa riitti vielä puistoilun jälkeenkin ja koirat huiski joulupalloja alas sitä mukaa, kun sain niitä ripustettua. Höppänät.

joulu1

joulu2


Aattona heräilin sopivasti aloittamaan Joulun niillä tavanomaisimmilla perinteillä - katselemaan Joulupukin kuumalinjan loppupuoliskoa ja joka joulun pakollista Lumiukkoa. Aamupalaksi riisipuuroa sokerilla, kanelilla, mantelilla ja suureellisilla toiveilla höystettynä.
joulu8
joulu5


Puolen päivän tienoille venyneen aamiaisen jälkeen poikettiin vaarilla kahvilla. Tarjolla politiikkaa ja maahanmuuttokeskustelua kera unelmakäärretortun. Sain vaarin avokilta matkaan parit villasukat ja vähän käytetyt "koirankusetushanskat" ja vältin taas täpärästi selittelyt siitä miten en taaskaan ole töissä, enkä opiskele yhtään mitään.

Neljän jälkeen nokka takaisin kohti Espoota ja ruokapöytää. Ruoan jälkeen on perinteisesti jaettu lahjat. Tänä vuonna ei kuitenkaan tarvinnut kärsiä lahjastressistä ja ylimääräisistä jouluostoksista, sillä lahjoja saivat tänä vuonna vain kaikenkarvaiset kaverimme. Ei uskoisi, että koirat voi ilahtua rapisevista paketeista vähintään yhtä paljon kuin lapset, mutta voi sitä riemun määrää heti kun paketit otettiin esiin!

joulu3
joulu6

Kaikenkaikkiaan joulu sujui todella rauhallisesti. Lähinnä tuli löhöiltyä lämpöisen viltin alla, syötyä ihan liikaa joulutorttuja, pipareita ja suklaata, sekä katseltua läpi kaikki joulun klassikkoelokuvat. Paljon muuta sitä ei joululta toivoisikaan. Paitsi ehkä lunta. Kyllä, ehdottomasti lunta.

Toivottavasti teidän muidenkin joulu sujui rauhallisissa merkeissä!

Kommentit

Suositut tekstit