NEGAA, NEGAA, NEGAA, MISTÄ LÖYTYY VIKAA? OSA 2

Valittelin teille aikaisemmin epämääräisiä oireitani ja pääsin vihdoin käymään lääkärissä, kiitos uudistuneen systeemin jonka ansiosta terveyskeskukseen saa nykyään varattua ajan myös netistä! Kätevää tällaiselle puhelinkammoiselle, joka voisi lykätä asiaa muuten kuukausi-, tai vuositolkulla.

En yleensä käy lääkärissä, mutta silloin kun käyn, joudun antamaan 5 putkiloa verta, 2 eri kusinäytettä ja saan lähetteen kolmeen eri ultraan ja mammografiaan. Näköjään entiset syöpäpotilaat otetaan sittenkin vakavasti.

Arvostan tapaamaani lääkäriä, joka on btw. ehkä jopa paras tähän asti tapaamistani tk-lääkäreistä, mutta täytyy sanoa, että stressi ei käynnin jälkeen suinkaan vähentynyt, vaan paheni entisestään. Vielä tiistaina pidin itseäni lähinnä luulosairaana, mutta lääkärikäynti sai minut tajuamaan, että syöpä voi ihan oikeasti olla uusinut. Se ei ole todennäköistä, (eihän sen viimeksikään pitänyt olla,) mutta on se silti aika helvetin pelottava ajatus.

Terveisiä vaan niille, jotka luulivat minun olevan raskaana. Se testi näyttää edelleen enemmän, tai vähemmän valitettavasti negatiivista. Toki ottaisin tällä kertaa mieluummin sen lapsen, kuin syövän, mutta se ei edelleenkään taida olla valintakysymys.

Sopii toivoa, että tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole mitään vakavaa. Labrat oli taas ok, mitä nyt muutama tulos oli sen verran vähän viitearvoja korkeampi, ettei niillä taida olla mitään merkitystä. (Crp 4, leuk 10.1, trom 372.) Sain ensimmäisen ultran varattua jo ensi viikolle. Valitettavasti sitä kaikista stressaavinta, eli alavatsan ultraa saan odottaa loppu kuuhun. Toivon, että lääkäri tekisi lähetteen gynelle mahdollisimman pian ja että syy oireilleni löytyisi viimeistään siellä.

Kerron lisää, kun tiedän enemmän. Siihen asti pitäkää peukkuja!

Kommentit

 1. Tsemppiä Tintti.
  Kyllä stressaa noi. Mäkin kun menin viimeksi seurantaan aivoista, niin yhtäkkiä neurologi sanoi, että keuhkolääkäri haluaa kuvata uudelleen keuhkot, kun siellä varjostuma. Vaikka sanoi, että voi olla kiinnikeitä, niin alkaa se tuntua psyykkeessä, kun eri puolilta löytyy kasvaimia. Mutta mua helpotti, kun etajusin, ettei ainakaan oireita ole. Sulla ihan syystä nyt tutkitaan, onneksi noi labrat vaikuttaa kuitenkin hyviltä vielä, toivotaan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huih! Kyllähän noi aina säikäyttää.

   Mullahan ei viimeksi näkynyt syöpämarkkereissakaan mitään ja vasta leikkauksen jälkeen selvisi mistä on oikeasti kyse, niin senkin takia aina välillä vähän hirvittää, että mitä jos...

   Poista
 2. Miten tämän kanssa kävi, kun ei kuulunut mitään, vaan sen sijaan tuli postaus buzzaamisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravaan yhä tutkimuksissa. Päivittelen asiasta kyllä kunhan tiedän itsekin enemmän.

   Poista
 3. Tsemppiä timpula!

  Voisinpa jotenkin auttaa. Tarjoaisin olkapäätä jolle päätä lepuuttaa, jos vain voisin; kunpa kaikki olisi toisin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit