Marraskuu 2018

En ole taas pitkään aikaan kyennyt kirjoittamaan, joten kuvasin kuukaudestani pienen koosteen videon muodossa. Osa teistä onkin nähnyt sen jo facebookin puolella. Video on lyhyt ja kuvaa jokaisen päiväni ns. pääkohtia 1-1.55sekuntin ajan, joten avaan alla vielä hiukan tarkemmin kuinka kuukausi on kulunut.1.11 TORSTAI
Olen edellisenä päivänä käynyt sisätautipolilla kuulemassa, ettei siellä osata auttaa enempää. (Lääkäri sanoi tekevänsä lähetteen vielä toiselle sisätautipolille, mutta sieltä ei ole tähänkään päivään mennessä kuulunut mitään.) Päivä menee levossa*. Kuvassa näette kuukauden kalenterin. Monelle se näyttää melko tyhjältä, mutta minulle tapahtumia alkaa olla jo liikaakin.

2.11 PERJANTAI
Käyn Ogelin kerhon kanssa katsomassa A Star Is Born elokuvan. Elokuva on hyvä, mutta olo on sen verran tukala, että odotan vain sen loppumista. Elokuvan jälkeen käyn vielä kaupassa, loppuillan lepään.

3.11 LAUANTAI
Olo on karmea. Päivä menee levossa*.

4.11 SUNNUNTAI
Edelleen levossa*. Pelottaa miten selviän seuraavana päivänä taas elokuviin, johon olen ostanut lipun jo viime kuussa.

5.11 MAANANTAI
Olo on onneksi sen verran parempi, että selviydyn katsomaan Bohemian Rhapsodyn. (Suosittelen!)

6.11 TIISTAI
Päivä menee levossa*. Lisäksi kankku on niin kipeä istumisesta, että jalat meinaavat välillä karata alta. Päivän videossa näkyy vilaus kämppää, jossa tavarat ovat toista kuukautta hujan hajan, koska energiaa ei riitä niiden korjaamiseen oikeille paikoilleen, mikäli haluan välillä tehdä jotain kivaakin.

7.11 KESKIVIIKKO
Kulttuuriryhmä, johon raahaudun puoliväkisin. Varsinkin portaiden käveleminen on tönkköä ja hankalaa. Kaupassakin pitäisi käydä, mutta voimat eivät riitä. Loppupäivä lepoa.

8.11 TORSTAI
Lepopäivä*. Puhtaat astiat alkavat loppua.

9.11 PERJANTAI
Sairaanhoitajan tapaaminen, jossa käymme läpi tekemääni elämänjanaa. Nopea käynti kaupassa, jonka jälkeen istun kylppärin lattialle maalaamaan tauluja. (Lopputulos toisesta näkyy päivän videolla.) Koira on lähtenyt mökille, joten lenkitykseen menevät energiat voi käyttää muuhun.

10.11 LAUANTAI
Oireet lyövät täysillä päälle, joka ei ole ihme eilisen rehkimisen jälkeen. Lepopäivä*. Huomasin jo eilen teloneeni varpaani, kun se ei kestänyt astumista. Nyt mustelma on levinnyt ja vitsailemme ystäväni kanssa koko varpaan amputoinnista.

11.11 SUNNUNTAI
Lepopäivä*.

12.11 MAANANTAI
Lepopäivä*. Tänään jaksettiin jopa katsoa vähän telkkaria.

13.11 TIISTAI
Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset erikoisnäytös. Tätä on odotettu monta kuukautta! Nämä tapahtumat ovat juuri niitä, jotka kannustavat jaksamaan huonoinakin päivinä.

14.11 KESKIVIIKKO
Jep. Lepopäivä*.

15.11 TORSTAI
Lepopäivä*.

16.11 PERJANTAI
Lepopäivä*.

17.11 LAUANTAI
Käydään iltapäivällä isän kanssa Sellossa ja sen jälkeen menin porukoille syömään ja istumaan iltaa. (Koiruuksilla oli omaa kivaa.)

18.11 SUNNUNTAI
Yöllä aloin väsäämään vielä logoa. Päivän video siis la-su yöltä, loppupäivä meni levossa*.

19.11 MAANANTAI
Lepopäivä*.

20.11. TIISTAI
Lepopäivä*.

21.11 KESKIVIIKKO
Olo on aamupäivällä herätessä niin karsea, että joudun skippaamaan päivän kulttuuriryhmän ja jatkan unia. Illalla selviydyn kansallisteatteriin katsomaan Korjaamo näytelmää. Lähikaupan kautta kotiin, jotta viikonloppuna ei tarvitse liikkua.

22.11 TORSTAI
Minun, Pertin ja masennusdiagnoosini syntymäpäivä. Ainoa asia mitä osaan ajatella on, että nyt minulla on enää neljä vuotta aikaa saada lapsia. Arvasitte varmaan jo, että päivä meni levossa. Perinteisiin kuuluu katsoa mummilta saatu elokuva Mitä nainen haluaa, mutta keksittyminen ei riitä edes siihen.

23.11 PERJANTAI 
Koira lähtee mökille. Illalla saan maalattua siskolle taulun.

24.11 LAUANTAI
Lepopäivä*. En ole jaksanut edes suihkuun, joten olen edelleen yltä päältä maalissa.

25.11 SUNNUNTAI
Lepopäivä*. Koiruuskin on ryytynyt viikonlopun riennoistaan.

26.11 MAANATAI
Lepopäivä*.

27.11 TIISTAI
Lepopäivä*.

28.11 KESKIVIIKKO
Lepopäivä*.

29.11 TORSTAI
Lepopäivä*. Kyllä, edelleen. Näin käy kun kasaa itselleen liikaa tekemistä yhdelle kuukaudelle. Sitä paitsi seuraavana päivänä on menoa, jossa on pakko jaksaa seistä useampi tunti. Nyt ei parane ottaa mitään riskejä. Suihkuun on tosin selviydyttävä, koska edellisestä kerrasta on... no, aikaa.

30.11 PERJANTAI
Kaija Koon keikka. VIHDOINKIN! Yritin päästä jo aikaisempien vuosien superkonsertteihin, mutta aina tuli jotain muuta. Nyt en uskaltanut iloita asiasta ennen kuin olin ihan oikeasti paikan päällä.

*Vietän koko päivän sängyssä ja nousen ainoastaan kun on pakko, eli vessaan, jääkaapille ja ulkoiluttamaan koiran silloin, kun se on kotona.

Joulukuu on onneksi alkanut rauhallisesti, joten olen saanut vähän siivottuakin. Ensi viikko ja sitä seuraava vähän huolettaa, kun kaikki menot on taas kasaantuneet lyhyelle ajalle, mutta ei taas auta muu kuin selviytyä päivä kerrallaan.

Kommentit

 1. Kuten olen aiemminkin todeennut, on positiivista, että saat aina jotain uutta silloin tällöin puserrettua :)

  Mitä siivoukseen tulee, niin pääasia että itse löytää tavaransa :) Vai onko tämä ollut ongelma jollekin kämpässäsi vierailleelle tukihenkilölle tms? Itsellänikin tavarat vähän miten sattuu, mutta yleensä muistan aina niiden sijainnit. Keittiö tosin enemmän järjestyksessä :)

  Video on muuten ok välähdys tapahtumista, mutta olisit voinut pienentää viimeisen pätkän äänenvoimakkuutta.

  "Ainoa asia mitä osaan ajatella on, että nyt minulla on enää neljä vuotta aikaa saada lapsia."

  Voihan niitä hankkia yli 35 vuotiaanakin, mutta riskit toki kasvavat - ellei toisen munasarjan puuttuminen tähän nimenomaisesti jotenkin jyrkästi vaikuta?. Siksi olisi varmasti hyvä saada nämä ongelmat lähiaikoina ratkaistua tai helpommaksi ja etsiä vähintään kohtuuhyvä, luotettava ja sitoutumiskykyinen ukko itsellensä.

  Yh-mammaksi ei kuitenkaan kannattane ruveta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enempi tää on ongelma ihan mulla itelleni. :D Ei täällä ole ketään vieraillut, mutta olis ihan kiva joskus kehdata kutsua kavereita kylään, kun en oikein itse pääse liikkumaan.

   Pahoittelen! Lisäsin hätäpäissäni viimeisen videopätkän sitä edes itse katsomatta.

   Mulle on tosiaan "luvattu", että munasolujen pitäisi riittää 35vuotiaaksi. Toki voi käydä hyvä tuuri ja niitä riittää pidemmäksikin aikaa, mutta aika riski olisi odotella.

   Mun sh:kin tuossa totesi, että etkö voi vaan valita tinderistä jonkun, eikös niitä miehiä siellä ole, mutta ei taida olla ihan niin yksinkertaista. :D Porukka yleensä katoaa vähintään siinä vaiheessa, kun käy ilmi, etten ole työelämässä, eikä syyt siihen ainakaan helpota asiaa. Ei sillä, en mäkään olis itseni kanssa, jos ei olis pakko. :p Yh:ksi musta ei tosiaan näissä olosuhteissa edes olisi.

   Poista
  2. Miten et pääse liikkumaan?

   Löydetäänkö Tinderistä nykyään vakavampiakin suhteita? Siis palvelusta, mikä perustuu lähinnä ulkoisiin seikkoihin (muutama kuva) ja lyhyeen esittelytekstiin?

   Mutta siinä sh:si on kyllä oikeassa, että jos perhettäkin aikoo vielä perustaa, pitäisi alkaa toimimaan, ja tarvittaessa laskea (realisuuden nimissä toki) rimaakin. Mihinkään M:n kaltaiseen temppuilijaan taas tuskin kannattaa enää aikaa hassata.

   Jos olet laittanut ilmoituksia, ole niissä rehellinen ja kerro ainakin jollain tavalla tämä tilanteesi. Silloin ei tule niitä, jotka feidaavat heti kun nämä seikat ilmenevät.

   Yh:na oleminen ei nähdäkseni olisi muutenkaan lapsen edun mukaista.

   Poista
  3. Kuten videoltakin ilmenee yksi päivä jalkeilla tarkoittaa sitä, että seuraavat olen vuoteen omana. Tällä hetkellä vointi on taas pysyvästi romahtanut pykälän alaspäin, joten en hirveästi uskaltaisi enää leikkiä, tai olen vähintään siinä pyörätuolissa. Muutenkin tarvitsisin pidempään täys lepoa, jotta kunto ei enää menisi ainakaan pysyvästi huonommaksi, mutta näissä olosuhteissa se ei ole mahdollista.

   Tiedän useamman avioon päätyneen parin, joka on tavannut tinderissä. Toivoa siis sen osalta kai on. : D

   Lapsi haaveet saanen muutenkin unohtaa, koska en enää usko, että mun kuntoni tästä enää ainakaan kohenee, ellei sitten tapahdu oikeasti jokin ihme.

   Ilmoituksissa on usein merkkiraja ja jos käytän ne vain selvittääkseni miksi olen määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä ei varmasti tule ainoatakaan yhteydenottoa. ^^' Muutenkin olisi ihan kiva, jos pelkästään sairaudet ei määrittelisi sitä millainen ihminen olen.

   Poista
 2. Ja esim tässä kuussa mulla on kalenterissa vaivaiset 5 pakollista kodin ulkopuolista tapahtumaa, joista oon nyt kolmessa ollut ja nekin on olleet liikaa, koska en ole ehtiny palautua vielä edellisistäkään kuulausista. Joten ei auta kuin myöntää itselleen, että enhän mä edes ehtisi ikinä tapailla ketään.

  VastaaPoista
 3. "Ilmoituksissa on usein merkkiraja ja jos käytän ne vain selvittääkseni miksi olen määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä ei varmasti tule ainoatakaan yhteydenottoa. "

  Jos näin asian haluaa ajatella, sittenhän on aivan yhdentekevää, laittaako ilmotuksia lainkaan. Voithan laittaa linkin tähän blogiisikin (etusivulle), tai artikkeliin, missä (nykyinen) kokonaistilanne edes jotenkin hahmottuu.

  "Muutenkin olisi ihan kiva, jos pelkästään sairaudet ei määrittelisi sitä millainen ihminen olen."

  Juuri siksi suosittelisin jollain tavoin mahdollisessa ilmoituksessa tilanteesta kertomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ainakin sitä erottuisi joukosta. En nimittäin ole vielä kertaakaan törmännyt ilmoitukseen, jossa mainittaisiin sairauksista, enkä taatusti ole tämän maan ainoa sairas. :D

   Poista
  2. No, ei varmaan, ainakaan suoraan :D

   Mutta onhan joissakin palstoissa mahdollisuus määrittää itse profiilin tietoihin, onko työssäkäyvä, opiskelija, eläkeläinen yms.

   Poista
  3. Juu on ja jossain taisin sitä käyttääkin. Se vaan kun lähimmät vaihtoedot on tosiaan sairaslomalla, tai eläkeläinen ja oon vähän tämmönen väliinputoaja, niin siitäkin seurasi sitten hirveät väärinymmärrykset ja selittelyt. 😅😂

   Poista
 4. Miten Tintti menee, kun ei ole kuulunut pitkään aikaan (taas) mitään?

  VastaaPoista
 5. Nyt on kulunut tasan vuosi tästä viimeisimmästä postauksesta.

  VastaaPoista
 6. Voisitko harkita uutta postausta tähän blogiin nykytilanteestasi? Vai onko täsmälleen samanlainen kuin 2 vuotta sitten?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit